Sigara mı Daha Zararlı Puro mu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
the dude
Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
[nick troll olm 2005li değilim]

Videolardan izlediğim kadar ile puronun nerdeyse zararı yok çünkü tamamen yapraktan oluşuyor deniyor sizin görüşünüz nedir ?

Boşnak Böreğeee
Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Pek bir bilgim yok ama sigara yüzünden damar yolları kapanıp 3 kere felç geçiren birisini tanıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
tabii ki sigara çünkü pro tamamiyle tütün yaprağından oluşuyor ama sigarada ise kağıt olduğu için içinize katran çekiyorsunuz

Who you gonna call
Emektar Üye
Ödüller
13
5 HİZMET YILI
sigara diyorum ben. çok fazla kişi ölüyor şu sigara illetinden dolayı.

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
İkiside çok zararlı ikisinide içmeyin hayatınız kolaylaşır

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Bence sigara zararlı çünkü içerisinde bir ton madde koyuyorlar ve bunu daha tehlikeli hale getiriyor

Yalnızlığım Anlatır Beni
Uzman Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Bence Puro Daha Zararlı Gibime Geliyor

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Sigara daha zararlı dostum her pakette 10 gr nikotin olsa bu nikotin insanın içinde zift gibi birikiyor
Puro da zararlı ama onu içecek babayiğit lazım :D
2 saat içsen yine de bitmez puro puronun yaprak ve hafif tütün olanları var ama hepsi yine aynı kapıya çıkıyor değişen bir şey yok

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
puroyu içine çekmiyorsun diye biliyorum,sigarayı direk ciğerlerine çekiyorsun.

Üye
8 HİZMET YILI
Puronun zararları aslında tipik olarak sigaranın zararları ile benzerlik gösteriyor. Tıpkı sigaradaki tütün gibi puronun içerisinde de tütün vardır. Bu tütün topraktan gelen bir takım ağır metalleri de içermektedir. Bu metaller, yanmayla birlikte duman olarak vücuda yayılır ve vücudu etkilemeye başlar.

Özellikle puronun zararları, belirli bir süre puro kullanımından sonra daha net ortaya çıkmaya başlar. Kalpte çarpıntı, solunum düzensizlikleri, formdan düşme, kendini devamlı yorgun hissetme gibi bir takım reaksiyonlar doğurur.

Ancak bu reaksiyonlar, puronun gerçek zararları göz önüne alındığında komik kalır. Zira, puro içerdiği ağır metaller sebebiyle Akciğer kanseri riskini 6-7 kat arttırmaktadır. Tıpkı sigarada olduğu gibi puro da vücuda ciddi zararlar vermekte, solunum yolu enfeksiyonlarına, solunum yetmezliğine, kalp krizi riskinin 2-3 kat artmasına ve akciğer kanserine yakalanma riskine davetiye çıkarmaktadır.

Özetle puro, tiryakisi olunması ya da rutin bir alışkanlık haline getirilmesi durumunda, sigaradan çok daha zararlı bir tütün mamülüdür. Puronun zararları, en çok (tıpkı sigarada olduğu gibi) çocuk ve bebekleri etkilemektedir (pasif içicilik yoluyla).

(Alıntıdır)

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Dostum iksi de çok zararlı ama sanırım puro adet olarak dahs etkili

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...