Sigarayı Bırakma Yöntemim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Selam arkadaşlar yaklaşık 7 yıldır sigara içtim ta ki 1 ay öncesine kadar.
Sizlere de uyguladığım ve çok yararlı bulduğum sigara bırakma yöntemini anlatmak istiyorum.
Ama baştan belirtmek istiyorum bu yöntemin sigara dışında bir zorlu yöntemi daha var 30 saat bilemedin 35 saat uyumamak neyse hızlıca konuya geçelim.

Arkadaşlar diyelim yarın sigarayı bırakacaksınız nasıl mı yapacaksınız onu göstereceğim.

Yarın ayın 1'i o günü şöyle geçireceksiniz

minimum sigara içiş süresi 40 dakika da 1 olacak tüm günü böyle geçirmekte serbestsiniz ama 30 dakika da 1 sigara falan içmek yok en az 40 dakikada 1 sigara isterseniz aradaki süreyi uzatabilirsiniz daha verimli olur.
Sonrasında diğer günün 17:00 veya 18:00 saatlerine kadar uyumayacaksınız bu kesinlikle önemlidir.
yani kısaca sabah 10da uyandınız sigara 40 dakika da 1 serbest fakat diğer günün 17:00 saatine kadar uyumak yasak.
toplamda 31 saat uyumayacaksınız.

31 saatin sonunda uyumaya yatağınıza giderken sigaranızı ve çakmağınızı camdan fırlatın bi zahmet uyandığınızda görmemelisiniz.

Uyandığınız zaman uzun süre uyuduğunuz ve sigara içemediğiniz için büyük ihtimalle burnunuz tıkalı kalacaktır.

Uyandığınız gün sürekli aktivite yapmalısınız boş durmamalısınız gerekirse eğlenmeli gerekirse çalışmalısınız ama boş durmamalısınız.

Bırakacağınız günü aktivitelerde bulanacağınız zamana göre ayarlayabilirsiniz.

yanında bazı ek tavsiyeler vermek istiyorum.

Ailesiyle veya eşiyle yaşayan insanlara uyarımdır evde ki insanlara sizi kızdırmamalarını söyleyin tartırmaya girmemelerini söyleyin kısaca canınızı sıkacak bunaltacak şeylerden uzak durmayı seçin

Ayrıca uyandığınız gün burnunuz tıkalı olacağından ve yaklaşık 1 hafta böyle tıkalı kalacağından eczaneden burun açıcı alın.

bunun sebebi akciğer kendini temizliyor ve burun tıkalı kalıyor benim bildiğim sebep bu araştırın isterseniz

Bu durum da sizin canınızı sıkacağından burun açıcıda önemli etken.

Buluşacağınız arkadaşlarınıza da tembih edin sigara bırakma dönemindeyim bazı konularda rahatsız etmeyin diye.

Umarım bu gönderiyi okuyan arkadaşlara yardımcı olabilirim evet bırakma şekli çok tuhaf gelebilir fakat gerçekten etkili kendim bu yöntemle bıraktım 3 arkadaşıma önerdim ve 2 si gerçekten bıraktı biri bırakmadı

En önemli konu ise nefsiniz siz kendi nefsinizi tutmayı öğrenmelisiniz gerisi kolay.

Sağlıcakla arkadaşlar...
Bırakmayı düşünmek bile çok uzak... insanı tüketen veya öldüren sigara değil stresstir !

Banlı Üye
4 HİZMET YILI
ağzına kırılmamış bütün yumurta al ağzın içinde kır sonra sigara yak içmeye çalışş tiksiniyosun.

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Bu çok faydalı olabilir sağol kardeşim ben de sigarayı bırakmak istiyorum bu yöntemi deneyeceğim

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Hocam çok zor bunu nasıl yapıcaksınız :D Ben elektronik sigara ile bırakmıştım tavsiye ederim. Bir süre sonra buharının da bir anlam ifade etmediğini anlıyorsunuz ve bitiyor gidiyor. Bu tür şeyler vücudunuza ve size zarar verebilir. Yine de method ortada arkadaşlar kullanabilirsiniz :D

Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığmız önemli
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
sigara zor bırakılan bir made bunu başarmışsın sağlıklı yaşamlar diyelim :D

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
bi olay daha var çalışırken aklıma ne sigara geliyor ne de başka birşey bide ramazan da oruç tutuyorum max 1 haftaya bırakılır

Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Helal olsun. Bende arkadaşıma söylemiştim bırakması icin sadece benim yanımda icmiyordu ama gine de bırakmadı.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
hacı ne bilim kafada bitiyor şahsen bırakcam diyorum ama hala devam ediyorum :S

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
arkadaşlar 5 sene eczane de çalıştım öğrendiğim bilgiler şunlar:

bir insan psikolojik olarak 21 gün neye nasıl alışırsa öyle devam eder internete 21 gün kuralı yazıp daha detaylı bakabilirsiniz bu olay şöyle 21 gün boyunca bir çayı şekersiz içerseniz artık alışırsınız ve bundan sonra şekersiz içersiniz çayınızı denemesi bedava.bi kaç takviye ilaç alabilirsiniz sigara bırakmak için mesela nikotin sakızları var sigaraya dolaylı yoldan sizin nikotin ihtiyacınızı gideriyor ve ihtiyaç duymuyorsunuz.bi arkadaşımın amcası da kuruyemişçi dükkanında çalışıyordu adam her sigaraya ihtiyaç duyduğunda kuruyemiş yiyordu badem,kaju,fındık vb. gibi şeyler adam öyle bir yılda sigarayı bıraktı biliyorum fındık fıstık pahalı artık ama şöyle düşünün haftada 4 paket alsanız ayda 30x16=480 tl yaklaşık ve yılda 5500 tlden fazla yapıyor yılda 5500 tl ile alamayacaginiz sey yok arkadaslar lütfen bırakın

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Sizlere de uyguladığım ve çok yararlı bulduğum sigara bırakma yöntemini anlatmak istiyorum.
Ama baştan belirtmek istiyorum bu yöntemin sigara dışında bir zorlu yöntemi daha var 30 saat bilemedin 35 saat uyumamak neyse hızlıca konuya geçelim.

Arkadaşlar diyelim yarın sigarayı bırakacaksınız nasıl mı yapacaksınız onu göstereceğim.

minimum sigara içiş süresi 40 dakika da 1 olacak tüm günü böyle geçirmekte serbestsiniz ama 30 dakika da 1 sigara falan içmek yok en az 40 dakikada 1 sigara isterseniz aradaki süreyi uzatabilirsiniz daha verimli olur.
Sonrasında diğer günün 17:00 veya 18:00 saatlerine kadar uyumayacaksınız bu kesinlikle önemlidir.
yani kısaca sabah 10da uyandınız sigara 40 dakika da 1 serbest fakat diğer günün 17:00 saatine kadar uyumak yasak.

31 saatin sonunda uyumaya yatağınıza giderken sigaranızı ve çakmağınızı camdan fırlatın bi zahmet uyandığınızda görmemelisiniz.

Uyandığınız zaman uzun süre uyuduğunuz ve sigara içemediğiniz için büyük ihtimalle burnunuz tıkalı kalacaktır.

Uyandığınız gün sürekli aktivite yapmalısınız boş durmamalısınız gerekirse eğlenmeli gerekirse çalışmalısınız ama boş durmamalısınız.

Ailesiyle veya eşiyle yaşayan insanlara uyarımdır evde ki insanlara sizi kızdırmamalarını söyleyin tartırmaya girmemelerini söyleyin kısaca canınızı sıkacak bunaltacak şeylerden uzak durmayı seçin

Ayrıca uyandığınız gün burnunuz tıkalı olacağından ve yaklaşık 1 hafta böyle tıkalı kalacağından eczaneden burun açıcı alın.

bunun sebebi akciğer kendini temizliyor ve burun tıkalı kalıyor benim bildiğim sebep bu araştırın isterseniz

Buluşacağınız arkadaşlarınıza da tembih edin sigara bırakma dönemindeyim bazı konularda rahatsız etmeyin diye.

Umarım bu gönderiyi okuyan arkadaşlara yardımcı olabilirim evet bırakma şekli çok tuhaf gelebilir fakat gerçekten etkili kendim bu yöntemle bıraktım 3 arkadaşıma önerdim ve 2 si gerçekten bıraktı biri bırakmadı

En önemli konu ise nefsiniz siz kendi nefsinizi tutmayı öğrenmelisiniz gerisi kolay.

Sağlıcakla arkadaşlar...
bro çok şey denedim ama bi türlü bırkamıyorum gidip desteğede başvurdum ama hep aynı şekilde geir başlıyorum iradem desem o akdar zayıf bi iradem de yok

LIWL
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
sigarayı su içerek bırakmıstım arkadaslar. aklınıza her gelidğinde her kriz geçirdiğinizde 2 bardak diklemesine su için.
Hem günlük su ihtiyacınızı fazla fazla karsılamıs olursunuz hem de sigara isteğini bastırır hızlı ve fazla su ıcmek...

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Allah yardımcınız olsun

Üye
4 HİZMET YILI

Sağlıcakla arkadaşlar...
Bende şu aralae bırakmak istiyorum çok şey denedim ama hala çok zorlanıyorum

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
sakız sevmem ben sigara kullanıyorum bırakmadım hala hocam inşallah bu işime yarar çok saol paylaşım için

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
Kanka nasıl bağımlısı oluyorsunuz anlamıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Helal olsun. ben buna bir sigara yakarım.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
başlayanlar çok zor bırakıyor o yüzden hiç denemeyin bile

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Sigarayı bırakmana çok sevindim zaten en güzeli içmemek her şey kafada bitiyor bende anneme babama bırakmaları için ısrar ediyorum ama nafile el alışkanlığı diyip duruyorlar en güzeli hiç içmemek :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...