Çözüldü Sigorta attıktan sonra RX 5500 XT sistem açılmamaya başladı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba, benim Ryzen 5 5600G, RX 5500 XT bir sistemim var sıvı soğutmalı. 2'nci monitörün kablosunda kaçak varmış, sigortayı attırdı. Sigortayı açtım, bilgisayar Power'ini takıp çalıştırmayı denedim. Kasaya güç geldi, sonra direkt kapandı. Sizce sadece power mi gitmiştir? Anakarta da bir zarar vermiş midir?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
kral onu nasıl anlayabilirim yardım edermisin
Anakart'ın üzerindeki küçük yuvarlak şeyler.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Bu resimdeki gibi ise üzerinde akıntı vs. varsa veya beyaz olan kısım şişmiş veya patlamışsa onun ile alakalı olabilir.

tabii daha öncesinde tüm ramleri sök ve ramsiz olarak çalıştır pcyi kapanma var mı bak. Eğer kapanma yoksa ramsiz, ramleri tek tek tak.
Bios pilini söküp takmak sorununu çözebilir.
Ayrıca anakarta giren power soketlerini tamamen sök, bios pilini sök 5 10 dakika bekle sonra kabloları bağlayıp tekrar start vermeyi dene.
tahminimce ramler olmadan bilgisayar çalışacaktır. Ram statiği büyük ihtimal. Sök tak ile düzelecektir diye düşünüyorum.
Eğer yine düzelmez ise ekran kartsız şekilde...
Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Anakartı , ramleri , ekran akrtını ve bios pilini çıkar 5 dakika bekle sonra takıp denermisin

Grazie dai forza ferrari!
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
bios pilini çıkarıp takmayı dener misin?

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
kral onu nasıl anlayabilirim yardım edermisin
Anakart'ın üzerindeki küçük yuvarlak şeyler.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Bu resimdeki gibi ise üzerinde akıntı vs. varsa veya beyaz olan kısım şişmiş veya patlamışsa onun ile alakalı olabilir.

tabii daha öncesinde tüm ramleri sök ve ramsiz olarak çalıştır pcyi kapanma var mı bak. Eğer kapanma yoksa ramsiz, ramleri tek tek tak.
Bios pilini söküp takmak sorununu çözebilir.
Ayrıca anakarta giren power soketlerini tamamen sök, bios pilini sök 5 10 dakika bekle sonra kabloları bağlayıp tekrar start vermeyi dene.
tahminimce ramler olmadan bilgisayar çalışacaktır. Ram statiği büyük ihtimal. Sök tak ile düzelecektir diye düşünüyorum.
Eğer yine düzelmez ise ekran kartsız şekilde çalıştırmayı dene. Görüntü vermesine gerek yok. Bilgisayar kapanmıyor ise onunla alakalıdır.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...