Silahını Teslim Et Ona - Kıssadan Hisse

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
GONYALI
Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Ahzab Harbi’nde, hendek kazmaktan yorulan Sa’d bin Muaz (r.a.), Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz’in yanında oturmuş dinleniyordu. Bu esnada, toprak taşıyan Zeyd bin Sâbit (r.a.)’in çalıştığını görünce, ona işaret ederek;
-‘Yâ Resûlellah, dedi, Allâh’a hamd olsun ki, bunun babası beni sağ bıraktı da, sana îmân etmek şerefini bana nasip eyledi. Buas günü, ben bunun babası Sâbit bin Dahhâk ile boğaz boğaza boğuşmuştum!
Bunun üzerine Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz,
” Fakat, onun bu oğlu, ne iyi çocuktur’, buyurdu.
Zeyd bin Sâbit (r.a.)’in bir ara gözlerini uyku bürüyüp kendisi uyuyakalmıştı. Kalkanı, oku, yayı ve kılıcı yanında olduğu halde, orada çalışmakta olan diğer Müslümanlar, onu hendeğin kenarında uyur bir halde bırakarak etrafı dolaşmaya gitmişlerdi. Bu esnada onun yanına gelen Umâre bin Hazm, şaka için, silâhını alıp saklamış, Zeyd bin Sâbit’in de bundan hiç haberi olmamıştı… Uyanıp silâhını bulamayınca da, heyecanlanmış ve korkmuştu! Resûlüllah Efendimiz bunu işitince, Zeyd’i çağırttı. Ona,
” Ey uykucu! Sen uykuya daldın, nihâyet silâhın da kaybolup gitti’ buyurduktan sonra, ‘Bu çocuğun silâhının nerede olduğunu kim biliyor?’ diye sordu.
Umâre bin Hazm,
-‘Yâ Resûlellah, ben biliyorum. Silah benim yanımdadır, dedi.
Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz,
-”Silâhını teslim et ona! buyurdu ve şaka yollu da olsa, Müslümanları korkutmayı veya onların herhangi bir şeyini alıp saklamayı yasakladı
Post automatically merged:

Sonuna kadar okursanız sevinirim

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
slim et ona! buyurdu ve şaka yoll
Ahzab Harbi’nde, hendek kazmaktan yorulan Sa’d bin Muaz (r.a.), Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz’in yanında oturmuş dinleniyordu. Bu esnada, toprak taşıyan Zeyd bin Sâbit (r.a.)’in çalıştığını görünce, ona işaret ederek;
-‘Yâ Resûlellah, dedi, Allâh’a hamd olsun ki, bunun babası beni sağ bıraktı da, sana îmân etmek şerefini bana nasip eyledi. Buas günü, ben bunun babası Sâbit bin Dahhâk ile boğaz boğaza boğuşmuştum!
Bunun üzerine Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz,
” Fakat, onun bu oğlu, ne iyi çocuktur’, buyurdu.
Zeyd bin Sâbit (r.a.)’in bir ara gözlerini uyku bürüyüp kendisi uyuyakalmıştı. Kalkanı, oku, yayı ve kılıcı yanında olduğu halde, orada çalışmakta olan diğer Müslümanlar, onu hendeğin kenarında uyur bir halde bırakarak etrafı dolaşmaya gitmişlerdi. Bu esnada onun yanına gelen Umâre bin Hazm, şaka için, silâhını alıp saklamış, Zeyd bin Sâbit’in de bundan hiç haberi olmamıştı… Uyanıp silâhını bulamayınca da, heyecanlanmış ve korkmuştu! Resûlüllah Efendimiz bunu işitince, Zeyd’i çağırttı. Ona,
” Ey uykucu! Sen uykuya daldın, nihâyet silâhın da kaybolup gitti’ buyurduktan sonra, ‘Bu çocuğun silâhının nerede olduğunu kim biliyor?’ diye sordu.
Umâre bin Hazm,
-‘Yâ Resûlellah, ben biliyorum. Silah benim yanımdadır, dedi.
Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz,
-”Silâhını teslim et ona! buyurdu ve şaka yollu da olsa, Müslümanları korkutmayı veya onların herhangi bir şeyini alıp saklamayı yasakladı
Post automatically merged:

Sonuna kadar okursanız sevinirim
eline sağlık devamı varmı hoşuma gitti başka şeyler falan

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
arada bazen böyle güzel hikayeleri seslendiriyorum, bunu da seslendirmeyi düşünüyorum seslendirirsem atarım buraya

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
normalde böyle yazıkları fazla okumama ama bu gerçekten güzel olmuş beğendim devamını kesinlikle okuyacağım

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
cidden güzel görünüyor eline sağlık

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
ben hiçbirşey anlamadım yorumlardada birkaç anlamayan var birazdaha özet geçerek anlaşılır şekilde anlatırsan güzel olur bence :) iyi forumlar

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
çok uzun bir zaman öncesini anlatıyorsun silah kelimesi anlatıma yakışmamış kılıç desen daha heyecanlı olurdu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...