Sinirlerime nasıl hakim olabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Master
Uzman Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar sinirlerime hakim olamıyorum, Sürekli sinirime yenik düşüyorum ve olay çıkartıyorum mesala Geçen hafta lig maçın da Kırmızı kart gördüm olayı anlatıyım. Ceza sahasına girdiğim de Çocuk sırtıma sertçe bir yumruk attı normal bir futbol oyuncusu kendini yere atar, Fakat ben de dönüp vurdum ve ikimiz de kırmızı yedik, 2 maç ceza aldım
işte anlattığım gibi böyle bir sıkıntım var yardımcı olabilicek varsa Yorumlara bekliyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 24803

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
sana bu konudan daha önce sıkıntı yaşamış biri olarak şu yolları önerebilirim, öncelikle kesinlikle bir doktora gözük ve şekerine baksınlar bunun ölçümlerini yapsınlar çünkü sinir ve türevi şeylerin en büyük sebebi ani şeker düşüşleri. sonrasında kesinlikle iyi bir beslenme programına sahip ol, sık sık ve sağlıklı şeylerle beslenmeye dikkat et ve en vurucu kısmı düzenli kitap okumaya başla kesinlikle faydasını göreceksin. bunlar denenmiş şeylerdir kişiden kişiye değişir ama sende denesen zararını görmezsin

Logo Ve Grafik Tasarım
Süper Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
sahasaha66 arkadaşın da dediği gibi, tansiyon, şeker vb. hastalığın olabilecek ve tetikleyecek etkenlere bak. Öncelikle benzer sorun bende var, Vitiligo Hastalığı (Ala hastalığı)'na sahibim vücudumun belirli bölgelerinde eşit miktarda ve eşit yerlerde beyazlıklara sahibim, sürekli stress ve sinir durumu olarak nitelindirildi doktorlar tarafından su görsem sinirleniyorum(dum) ancak ben şanslı olanlardanım ten rengimden dolayı fazla belli olmuyor, öncelikle göz kapaklarımda beyazlık var tamamen kaplı şekilde, 10-17 yaşıma kadar benim için çok sıkıntılı ve psikolojik açıdan bunaltıcıydı insanlar sürekli soru soruyor beyazlıklarımı merak ediyor bakmak istiyorlardı ta ki bu beni kışkırtıyor o insana karşı sinirsel faaliyetler gösteriyordum şuan 21 yaşındayım, hala sinirli ve stressliyim hala başım gözüm kararır, en ufak şeyde sinirlenirim, geçen gün psikolojik danışma almaya başladım ki bu beni daha da gerdi kendimi anlatmayı sevmiyorum ancak orada zorunluymuş gibi hissettim bi baskı oluştu, şeker, tansiyon vb. yok şuan ise hala sinirli yazıyorum :D neyse anlatmak istediğim 10-17 yaş arasında sinirimden dolayı kendime insanlara zarar verirdim, duvarlara kafalar yumruklar atar, geçene kadar durmazdım canım acısada daha sinirlenirdim bu etkenle daha fazla yumruk atmaya devam ederdim, bir keresinde boksör kırığı denilen kırık oluştu sağ serçe parmağımda, ellerim şişer kanar yaralanırdım, sinek ısırsın kaşıntı geçene kadar kaşır yolar parçalardım etimi, veyahut herhangi bir tatlı şişlik olur kaşınır veya irin tutar ona dayanamaz patlatır yırtardım, biri öksürse ters ters bakıp kitlenirdim, tırnaklarım zaten yok yiyorum hala da var o geçmedi sadece, tek yaptığım kendimi durdurmak oldu, gülmek tabiri caizse tınlamamak, namaz kıldım dua ettim elimden geldiğince yardıma ihtiyacı olana yardım ettim, yine geçmedi olay tamamen psikolojik. yardım al kesinlikle eğer bulunduğun şehirde üniversite pdr (psikolojk danışman ve rehberlik) bölümü varsa son sınıflara veyahut o bölümün hocalarına danış para vermeden yapabileceğin tek çözüm budur. kendini sabitle kendinden özür dile demiyorum, keskin sirke küpüne zarar arkadaş çok insan kaybedersin ben kaybettim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
I will not spaceglide in class
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
o bazı insanlar için pisikolojik bi sorun gibi
mesela şöyle o çocuk geldi bana vurdu ve kendini sana karşı üstün hissettiriyor onlar için heralde bu davranışlar sende buna karşılık onu dövmüş oluyon bence yaniinsanlar birine vurup diğeri vurmadığında kendini üstün hissedip 2 cisini yaparlar ya mesela sende buna engel olmuşun gibi bişey öyle düşünüyom

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...