Sistem iyi ama kasıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Arkadaşlarım sistemimin iyi olduğunu söylüyor ancak valorantta en en düşük ayarlarda çatışmadayken 50 fps , csgo da 80 fps alıyorum.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
2 çekirdek
8 gb ddr3 ram
4gb

1 Tb hdd
Tüm sürücülerim güncel durumda . Advanced system care kullanıyorum o yüzden Ccleaner gibi kullandığım program tarzı şeyleri önermeyin. Ekran kartı ayarlarımda her şey performansa ayarlı. Format demeyin arkadaşlar öyle bir şansım yok başka çözümünüz varsa cevap bekliyorum.
Boş yorum atanı spamlıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
aslında dediğin gibi sistemin iyi ama bu sisteme bu işlemci az kaldığını düşünüyorum açıkcası eğer bilgisayarının cidden dolu olduğunu düşünüyorsan derinlere girip kendinin temizlemende fayda var gereksiz programlar çerezler vs veyahutta oyunlarının yüklediği yazılım dilleri eksiktir benim şahsi fikrim bu yönde ne kadar faydalanı olur bilmiyorum

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
aslında dediğin gibi sistemin iyi ama bu sisteme bu işlemci az kaldığını düşünüyorum açıkcası eğer bilgisayarının cidden dolu olduğunu düşünüyorsan derinlere girip kendinin temizlemende fayda var gereksiz programlar çerezler vs veyahutta oyunlarının yüklediği yazılım dilleri eksiktir benim şahsi fikrim bu yönde ne kadar faydalanı olur bilmiyorum
Notebook olduğu için işlemci için yapabileceğim bir şey yok . Zaten prefecth temp dosyalarını sürekli temizliyorum. Geçici dosyaları da sürekli siliyorum. Sadece Hdd olması bu kadar etkiler mi acaba sistemi anlamadım eskiden gta v oynardım yüksek ayarda şimdi en düşük ayarda oynayamıyorum çok kasıyor

Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
büyük ihtimalle uzun zamandır format atmyorsundur pcye 1-2 saatini ayırıp pcdeki kalıntıları baştan sona temizle birde unutmuş olabilirsin belki kasanın içi tozlu olabilir bir kontrol et

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Notebook olduğu için işlemci için yapabileceğim bir şey yok . Zaten prefecth temp dosyalarını sürekli temizliyorum. Geçici dosyaları da sürekli siliyorum. Sadece Hdd olması bu kadar etkiler mi acaba sistemi anlamadım eskiden gta v oynardım yüksek ayarda şimdi en düşük ayarda oynayamıyorum çok kasıyor
aynı hatayı ben laptopta almıştım ve bu sorunu şöyle anlamıştım ekran kartımı kullanmak yerine ramimden alıyordu buna dikkat et özelliklere baktığında ram 8 (7,95gb) falan gibisinden bir şey yazıyorsa bilki ekran kartı yerine raminden yiyor ve inanılmaz performans düşürüyor ben lolde 180 fps görüyorken bu hatada 30 40 50 fps görürdüm

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
büyük ihtimalle uzun zamandır format atmyorsundur pcye 1-2 saatini ayırıp pcdeki kalıntıları baştan sona temizle birde unutmuş olabilirsin belki kasanın içi tozlu olabilir bir kontrol et
Önceki postta söylediğim gibi notebook ve içini temizledim termal macunu değiştirdim
Post automatically merged:

aynı hatayı ben laptopta almıştım ve bu sorunu şöyle anlamıştım ekran kartımı kullanmak yerine ramimden alıyordu buna dikkat et özelliklere baktığında ram 8 (7,95gb) falan gibisinden bir şey yazıyorsa bilki ekran kartı yerine raminden yiyor ve inanılmaz performans düşürüyor ben lolde 180 fps görüyorken bu hatada 30 40 50 fps görürdüm
Çözümü nasıl buldun ne yapmam gerekir

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Önceki postta söylediğim gibi notebook ve içini temizledim termal macunu değiştirdim

eğer dediğim gibiyse sorun budur ve ilk önce ekran kartımı cidden okuyup okumadığına baktım programdan sonra bios ayarlarına girdim aslında oradan bir şekilde yapmıştım ama hala aynı hatayı alıyordum sonrasında bir bilgisayarcıya götürdüm tüm her şeyi bu şekilde anlattıktan sonra yarım saat içerisinde yaptı verdi ve para almadı para da alacaklarını sanmıyorum eğer ki laptop içerisinde arıza yoksa ki yoktur diye düşünüyorum

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
dostum bu 2 kanalı takip et fps arttırma konusunda çok iyiler umarım işini görür kolay gelsin.
Direk deniyorum teşekkür ederim haber edeceğim . Diğer arkadaşlar yeni şeyler önermeye devam edebilirsiniz işe yaramamasına karşı

Uzman Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Eğer amacın valorant oyununda iyi fps alabilmekse arkada çalışan steam gibi programları kapat
Google açıksa çok önemli bir olay olmadığı sürece kapat derim çünkü Google çok fazla ram harcıyor özellikle birden fazla sekme açarsan baya fps düşüşü yaşayabilirsin discord kullanıyorsan oyun içi arayüzü kesinlikle kapat Ve Discord ayarlar bölümünde görünüm kısmında Donanım ivmesini kesinlikle kapat

Her Zaman Buralarda
Banlı Üye
Sosyal
7 HİZMET YILI
Direk deniyorum teşekkür ederim haber edeceğim . Diğer arkadaşlar yeni şeyler önermeye devam edebilirsiniz işe yaramamasına karşı
bekliyorum dostum umarım ihtiyacını görür benim fazlasıyla gördü tek sıkıntı dil yabancı kontrol ederek yapmanı tavsiye ederim ve her zaman disktten backup al

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
Intel® Core™ i5-5200U vs 940m için valorantta 50 fps kötü değil, sonuçta 3-4 yıllık bir laptopta oynuyorsun.

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Eğer amacın valorant oyununda iyi fps alabilmekse arkada çalışan steam gibi programları kapat
Google açıksa çok önemli bir olay olmadığı sürece kapat derim çünkü Google çok fazla ram harcıyor özellikle birden fazla sekme açarsan baya fps düşüşü yaşayabilirsin discord kullanıyorsan oyun içi arayüzü kesinlikle kapat Ve Discord ayarlar bölümünde görünüm kısmında Donanım ivmesini kesinlikle kapat
Aynen dediğin gibi yapmıştım dostum arkaplanda hiçbir uygulama çalışmıyor

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Dostum bu sorun benim başıma pubg mobilde geldi. ui açınca oyun çok fena kasıyor. benim pc çoğu oyunda zorlanmadan oynarım ama pubg mobilde kasıyor. Ama soruna çözüm buldum. Gameloop emulatörde ayarlar kısmında motor ayarlarını directx yada opengl denedim ayarları yükseltttim ve Gameloop oyunu otomatik d ye kuruyor onuda silip C diskine(ssd disk) kurum oyun manyak hızlı oldu. Kasma %90 düştü ve grafik ayarları mükemmel oldu..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...