sistem önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
i3 540 3. 07 işlemci P7H55 m lx anakart
rx 460 ekran kartı amd
300 watt psu
4 gb ddr3 ram arkadaşlar işlemci önerisi yaparmısınız anakartla uyumlu olacak şekilde ram leri artırmayı düşünüyorum 8 gb gibi bir değere

Son düzenleme:
in love with AMD
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Baştan şunu söylemek gerekirse,
İşlemci alırsan;
Güç kaynağının Yani PSU'nun Watt'ı yetmeyebilir.
Anakartına uyumlu olsa bile Anakartının BİOS sürümü güncel olmalıdır.
RAM yetersiz gelebilir, yani şuan bile 4 GB ramler bile MHZ den dolayı sıkıntı yaratabiliyor, haliyle eskidiler artık.
Sana önerim eğer alabilirsen Donanım Arşivi G2 alabilirsin.
Yani kısaca şöyle diyeyim, biz sana ne önersek de ekstra onun için sende olan bi parça eksik kalıyor.
İyi forumlar
Post automatically merged:

Bu arada,
Konu açarken, konu açma kurallarına uymanızı tavsiye ederim.
Herşeyi büyük harfle yazmak zorunda değiliz, fakat güzel görünüm için küçükleride kullan.
İyi forumlar ;)

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Baştan şunu söylemek gerekirse,
İşlemci alırsan;
Güç kaynağının Yani PSU'nun Watt'ı yetmeyebilir.
Anakartına uyumlu olsa bile Anakartının BİOS sürümü güncel olmalıdır.
RAM yetersiz gelebilir, yani şuan bile 4 GB ramler bile MHZ den dolayı sıkıntı yaratabiliyor, haliyle eskidiler artık.
Sana önerim eğer alabilirsen Donanım Arşivi G2 alabilirsin.
Yani kısaca şöyle diyeyim, biz sana ne önersek de ekstra onun için sende olan bi parça eksik kalıyor.
İyi forumlar
Post automatically merged:

Bu arada,
Konu açarken, konu açma kurallarına uymanızı tavsiye ederim.
Herşeyi büyük harfle yazmak zorunda değiliz, fakat güzel görünüm için küçükleride kullan.
İyi forumlar ;)
önerin için saol kardeşim ama ben sadece işlemci ve rami yükseltip yoluma devam etmek istiyorum mümkün değilmi sence

in love with AMD
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Yani mümkün değil diyemeyiz ama mümkün de diyemiyoruz maalesef o fiyata.

Üye
7 HİZMET YILI
Selamlar elinde ki mevcut anakart 1156 soket yapısında ki bütün işlemcileri destekler.
Şuan kullanmış olduğun işlemcinin 73w tüketim değeri var 1156 da en çok tüketim değerine sahip işlemci 95w tüketime sahip
Ekran kartının tüketim değeri 75w elinde ki psu normal kullanımda yeterli gelecektir.
ram max 16 gb yapabilirsin elindeki 4 ile 4x2 yapabilirsin aynı frekans ve gecikme degerlerine sahip bir ram bul
anakartın ddr3 2x8 1333 mhz ram desteği var ramleri alırken ona dikkat edersin

Efsane Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
psu en az 400 yap rami 8 yap ki rahat oynayasın işlemci anakartın 1156 ve 1.nesil işlemciler destekliyor yani anakart değiştirmen lazım

Üye
7 HİZMET YILI
psu en az 400 yap rami 8 yap ki rahat oynayasın işlemci anakartın 1156 ve 1.nesil işlemciler destekliyor yani anakart değiştirmen lazım
Yeni psu yeni anakart yeni işlemci zaten ram de alacak bu kadar masraf yaptıktan sonra yeni sistem toplasın daha iyi 400w psu alıp masraf yapıp 2 yıl sonra yeni psu mu alacak illaki masraf yapacaksa daha güçlü bir psu alması daha mantıklı ilerisi açısından.

Elindeki işlemci ekran kartı ile darboğaz yaşayabilir oyun oynarken bu durumda oyunların grafik ayarlarını yükselterek yükü ekran kartına bindirirsen işlemci bir nebze daha iyi durumda olacaktır buna rağmen darboğaz sorunu ortaya çıkıyorsa işlemcini değiştirirsin 1156 da işini 3-4 yıl daha görecek güçlü işlemciler mevcut
yapacağın min masraf ila 3-4 yıl bilgisayarında oyun oynarsın. ekonomi bu haldeyken de yeni sistem almanı tavsiye etmem yok para problem değil dersen de sıfır yeni bir sistem toplamanın maliyeti 4500 tl ile 60000 tl arasında değişir sistem toplama yükseltme modifiye işi tamamen bütçe ile alakalı bir durum benim tavsiyem elindeki 4 gb ramin aynısından bul olmazsa 8x2 yap birde ssd al 64 bit windows yükle farkı hissedersin baktın bazı oyunlarda darboğaz oldu grafik ayarlarını yükseltmen de kafi gelmedi anakartına uyumlu işlemci alıp o sorunu da çözersin umarım yardımcı olmuşumdur naçizane tavsiyem boşa masraf yapma dilerim gönlünden geçen pc ye tez zamanda kavuşursun sağlıcakla kalın.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar bilgileri verirken bazı noktaları atlıyoruz. Şuan kullandığı Chipset H55 bu Asus'un anakartın 2 DIMM yani iki tane ram takabiliyor ve chipset max 8 GB desteği var. Bu sebepten mevcut raminin yanına bir 4 GB aynı MHz'de takabilirsin. 1156 socket işlemci üretimi zaten durdu. İnternette çıkma bakabilirsin ama ne kadar sağlıklı bulabilirsin bunu saatlerce tartışabiliriz. Çok fazla para yatırmadan küçük şeyler ile sistemini rahatlat ve mümkün olduğunca para biriktir yeni mimarili sistemlere geç. Kitapçığının linkinide
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
bırakıyorum. Yeni sistemlere baktığın zaman elimizden geldiğince destekçi oluruz. OEM konusu önemli ve doğru yönlendirme istiyor. Daha dikkatli olalım lütfen.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...