Sitem hakkında akıla ihtiyacım var

Seçkin Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Merhaba. Korelilerin web mangalarını yayınladığım bir manhwa webtoon sitem var. Bazı rakip siteler var hırsızlık üzerine kurulu, sitelerin yaptığı bölümleri kendi sitelerine ekleyerek okunmamızız önüne geçiyor. Biz de bu hırsızlığın önüne geçmek için, anti scrape ve cloudflare bağlayarak engellemeye çalıştık ancak 3 gün kadar engelleyebildik. Yine bölümlerimizi kendi sitelerinde yayınlamışlar. Bölümleri yazılımlarla indirmelerini engellemek için nasıl bir yazılım koruması kurabiliriz? Önüne geçmemiz için bir öneriniz var mı?

Reklama girer mi bilmiyorum ama fikire sahipseniz, sitemin linkini bırakıyorum ki sorunu daha iyi anlayasınız.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Onaylı Üye
Sosyal
bunu tamamen engellemen mümkün değil maalesef.
sadece daha zor hale getirebilirsin, şuanda sitende hangi güvenlik protokolleri var hangileri yok proje altyapın ne vs. hiçbirşey belirtmediğin için
yorum yapamıyorum. Detaylıca konuşmak istiyorsan dc ekleyebilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Üye
Cloudflare tek başına yeterli olmuyor Görselleri direkt erişilebilir URL olarak sunmak yerine kısa süreli token ile çalıştırabilirsiniz token hem kullanıcı oturumuna hem de IP ye bağlı olursa başka yerde kullanılamaz.

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
Görsellere kullanıcıya özel/oturuma özel görünmez watermark koymak — hangi hesabın sızdırdığını tespit etmenizi sağlar.
Görsel URL'lerini kısa ömürlü, imzalı (signed) token'larla sunmak (örn. 60-120 saniyede expire olan bir URL). Böylece toplu indirme scriptleri linkleri kaydedip sonra kullanamaz.
Rate limiting Aynı IP/session'dan anormal hızda sayfa/görsel isteği gelirse otomatik engelleme.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Konudan bağımsız sitenizi ilk defa gördüm . Çok beğendim elinize sağlık .