açılışta 51 derece nasıl bılmyoryum ama 1060 6 gb ryzen 5 1600x 8 gb ram var xigmatek 120 mm sıvı sogutucu1- youtube da bir çok montaj videosu var bunlara bakarak yap. (Radyatörün Fan /ları kasa içine değil dışına doğru üfürdüğünden emin ol
2- işlemcinin boşta ve yük altındaki sıcaklık değerlerini kontrol et. (Aida64 işini görür)
3-Sıcaklık değerlerin normal ise sıkıntı yok demektir.
açılışta 51 derece nasıl bılmyoryum ama 1060 6 gb ryzen 5 1600x 8 gb ram var xigmatek 120 mm sıvı sogutucu
sadece aida64 den denesem olmuyormu ondada sitres testi var discord varsa konuşabilirmiyiz bu aradaOverclock/Hız aşırtma yaptın mı ? yada bios 'tan fan ayarlarıyla oynadın mı ?
Normal stok soğutucu ile sistem boştayken 40-50 °C aralığında çalışıyor genelde, Değer abartı fazla değil ancak Sıvı soğutma ile 28-35 arasında aralığında olması gerekiyor gibime gidiyor tabi 120mm Radyatörün bu derece etkisi olurmu bilemiyorum.
Senden son kez yük altı teste sokmanı isticem proğramın adı Prime 95 10 dakikalık teste sok işlemcini ve sıcaklık değerlerini aida64 den izle bakalım tavan sıcaklık değeri ne olacak.
Ona göre bir yorum ve çözüm önerisinde bulunalım.
sadece aida64 den denesem olmuyormu ondada sitres testi var discord varsa konuşabilirmiyiz bu arada
cpu mu gpu mu ekran kartının ( gpu ) sıcaklıgı 51 derece işlemcinin (cpu ) 40 derece benim asıl korktugum ekran karı gpu 51 derece oldu lütfen bi dc versem gelsen konussak ØӾɎⱠØVɆ₴#1209olur aida 'dan dene cpu testini seç bakalım kaça çıkacak sıcaklık. testten sonra yaz bekliyorum yorumunu.
discord için müsait değilim şuan , kulaklık ayarlamam gerek.
peki ekran kartı sıcaklıgınız kaç sızın boşta ikenaida64 üzerinden işlemcini bir stress testine sok ve sıcaklıklarına bak. eğer 100 90 gibi değerler görüyorsan sıvı soğutucuyu tam takamamış olabilirsin önerim budur
işlemci demek istedin galiba benim maks 45 50 görüyorum %70 80 yükte boşta 40 37 38 civarında dolanıyor.peki ekran kartı sıcaklıgınız kaç sızın boşta iken
işlemcinde bi sorun yok gibi ekran kartı sıcaklığında iyi %100 yük için bir sorun yok gibicpu mu gpu mu ekran kartının ( gpu ) sıcaklıgı 51 derece işlemcinin (cpu ) 40 derece benim asıl korktugum ekran karı gpu 51 derece oldu lütfen bi dc versem gelsen konussak ØӾɎⱠØVɆ₴#1209
ekran kartı sıcaklığını kendin değiştiremezsşn eğer bilgili değilsen git bir bilgisayarcıya götür ekran kartı fanlarını ve macununu yenilesinler ayrıca kasa içi hava sirkülasyonunu iyi yapman lazım bendede gtx1060 var laptopumda ve oyunda max 65 derece görüyorum işlemcin için stres testinedeki sıcaklıklara bak sıvı soğutma ile aximum 60-70 derece olmasında lazım eğer 85-100arasındaysa ta takamamış olabilirsin ekran kartı için snein yapıcağın bir şey yok bilgisayrcıya götümen gerekiyorpeki ekran kartı sıcaklıgınız kaç sızın boşta iken
cpu mu gpu mu ekran kartının ( gpu ) sıcaklıgı 51 derece işlemcinin (cpu ) 40 derece benim asıl korktugum ekran karı gpu 51 derece oldu lütfen bi dc versem gelsen konussak ØӾɎⱠØVɆ₴#1209
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?