sıvı sogutucu yanlış taktığımı nasıl anlayabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bilen yazsın sırf yazı yazı yazmak için yazmayın .
sıvı sogutucu taktım bilgisayara ama suan sistemin dogru çalışıp çalışmadıgını pek bılmıyorum açılışta windows hatası verdi ama onar diyince düzeldi eger sıvı sogutucuyu yanlış takmışsam pc de hata verir mi cerirse nerden anlarım

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Sıvı soğtucu direkt olarak işlemciyi soğutmaya yarıyor bu nedenle işlemcini çok yüklü güçde kullanmışsan bir anda sıcak iken soğuk bir temas olduysa zarar görmüş olabilir en iyisi 1 -2 saat dinlendirmen.

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
1- youtube da bir çok montaj videosu var bunlara bakarak yap. (Radyatörün Fan /ları kasa içine değil dışına doğru üfürdüğünden emin ol
2- işlemcinin boşta ve yük altındaki sıcaklık değerlerini kontrol et. (Aida64 işini görür)
3-Sıcaklık değerlerin normal ise sıkıntı yok demektir.

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
1- youtube da bir çok montaj videosu var bunlara bakarak yap. (Radyatörün Fan /ları kasa içine değil dışına doğru üfürdüğünden emin ol
2- işlemcinin boşta ve yük altındaki sıcaklık değerlerini kontrol et. (Aida64 işini görür)
3-Sıcaklık değerlerin normal ise sıkıntı yok demektir.
açılışta 51 derece nasıl bılmyoryum ama 1060 6 gb ryzen 5 1600x 8 gb ram var xigmatek 120 mm sıvı sogutucu

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
açılışta 51 derece nasıl bılmyoryum ama 1060 6 gb ryzen 5 1600x 8 gb ram var xigmatek 120 mm sıvı sogutucu

Overclock/Hız aşırtma yaptın mı ? yada bios 'tan fan ayarlarıyla oynadın mı ?

Normal stok soğutucu ile sistem boştayken 40-50 °C aralığında çalışıyor genelde, Değer abartı fazla değil ancak Sıvı soğutma ile 28-35 arasında aralığında olması gerekiyor gibime gidiyor tabi 120mm Radyatörün bu derece etkisi olurmu bilemiyorum.

Senden son kez yük altı teste sokmanı isticem proğramın adı Prime 95 10 dakikalık teste sok işlemcini ve sıcaklık değerlerini aida64 den izle bakalım tavan sıcaklık değeri ne olacak.

Ona göre bir yorum ve çözüm önerisinde bulunalım.

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Overclock/Hız aşırtma yaptın mı ? yada bios 'tan fan ayarlarıyla oynadın mı ?

Normal stok soğutucu ile sistem boştayken 40-50 °C aralığında çalışıyor genelde, Değer abartı fazla değil ancak Sıvı soğutma ile 28-35 arasında aralığında olması gerekiyor gibime gidiyor tabi 120mm Radyatörün bu derece etkisi olurmu bilemiyorum.

Senden son kez yük altı teste sokmanı isticem proğramın adı Prime 95 10 dakikalık teste sok işlemcini ve sıcaklık değerlerini aida64 den izle bakalım tavan sıcaklık değeri ne olacak.

Ona göre bir yorum ve çözüm önerisinde bulunalım.
sadece aida64 den denesem olmuyormu ondada sitres testi var discord varsa konuşabilirmiyiz bu arada

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
sadece aida64 den denesem olmuyormu ondada sitres testi var discord varsa konuşabilirmiyiz bu arada

olur aida 'dan dene cpu testini seç bakalım kaça çıkacak sıcaklık. testten sonra yaz bekliyorum yorumunu.

discord için müsait değilim şuan , kulaklık ayarlamam gerek.

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
olur aida 'dan dene cpu testini seç bakalım kaça çıkacak sıcaklık. testten sonra yaz bekliyorum yorumunu.

discord için müsait değilim şuan , kulaklık ayarlamam gerek.
cpu mu gpu mu ekran kartının ( gpu ) sıcaklıgı 51 derece işlemcinin (cpu ) 40 derece benim asıl korktugum ekran karı gpu 51 derece oldu lütfen bi dc versem gelsen konussak ØӾɎⱠØVɆ₴#1209

Onaylı Üye
10 HİZMET YILI
aida64 üzerinden işlemcini bir stress testine sok ve sıcaklıklarına bak. eğer 100 90 gibi değerler görüyorsan sıvı soğutucuyu tam takamamış olabilirsin önerim budur

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
aida64 üzerinden işlemcini bir stress testine sok ve sıcaklıklarına bak. eğer 100 90 gibi değerler görüyorsan sıvı soğutucuyu tam takamamış olabilirsin önerim budur
peki ekran kartı sıcaklıgınız kaç sızın boşta iken

Onaylı Üye
10 HİZMET YILI
işlemci demek istedin galiba benim maks 45 50 görüyorum %70 80 yükte boşta 40 37 38 civarında dolanıyor.
cpu mu gpu mu ekran kartının ( gpu ) sıcaklıgı 51 derece işlemcinin (cpu ) 40 derece benim asıl korktugum ekran karı gpu 51 derece oldu lütfen bi dc versem gelsen konussak ØӾɎⱠØVɆ₴#1209
işlemcinde bi sorun yok gibi ekran kartı sıcaklığında iyi %100 yük için bir sorun yok gibi

Moderatörün son düzenlenenleri:
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Biosta sıvı soğutucunun çalışıp çalışmadığını seçebilirsin. eğer anakartın yeni bir anakart ise optimal seçenekleri ile daha iyi verimler alırsın.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
sıcaklık boşta iken kaç oluyor?

Dark Knight Buff
Banlı Üye
5 HİZMET YILI
ekran kartı sıcaklığını kendin değiştiremezsşn eğer bilgili değilsen git bir bilgisayarcıya götür ekran kartı fanlarını ve macununu yenilesinler ayrıca kasa içi hava sirkülasyonunu iyi yapman lazım bendede gtx1060 var laptopumda ve oyunda max 65 derece görüyorum işlemcin için stres testinedeki sıcaklıklara bak sıvı soğutma ile aximum 60-70 derece olmasında lazım eğer 85-100arasındaysa ta takamamış olabilirsin ekran kartı için snein yapıcağın bir şey yok bilgisayrcıya götümen gerekiyor

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI

Güzel kardeşim İşlemcin boşta 40 derece ise sıkıntı yok olarak görünüyor.

Ekran kartın boşta 51 derece olduğunu söylüyorsun FURMARK isimli proğramı indir ve 10 dakika teste sok sonucu buraya yaz hepsi bu kadar basit.

Ekran kartın marka modelinide yaz.

Üye
7 HİZMET YILI
çok basit kısa sürede ısınır kapanır bu tür işlemleri bir ehline yaptırman daha sağlıklı olur.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Core Temp ya da Speed Fan ile ölçüm yapın oradan anormallik var mı yok mu anlarsınız.

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Fazla voltaj mı verdin overclock falan sıvı soğutma 20 30 olur boşta

Seçkin Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Soğutucuyu takmadan önce kaç derece taktıktan sonra ters taktıysa en fazla 4-5 derece oynar

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
yanlis takarsan su sougtucu su kacirip pc yi bozabilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...