Siyah Şapkalı Hackerlar Hakkında Herşey

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
Siyah Şapkalı Hackerler Güvenlik sistemlerini izinsiz olarak aşarak bilgi hırsızlığı, dolandırıcılık, terörizm, bilinçli yıkım gibi zarar verici faaliyetlerde bulunurlar. Bunları bir bilgisayara uzaktan erişme ya da bir yazılımı kırma yoluyla gerçekleştirebilirler. Yazılımları kıran siyah şapkalılara cracker denir.

Siyah Şapkalı Hackerlerın Bilgi Toplama Yöntemleri ;

Keylogger :

Tuş kaydediciler, yazdığınız her şeyi gizlice kaydeden programlardır. Ancak gelişmiş tuş kaydedicilerin yetenekleri bununla sınırlı değildir. Gelişmiş bir tuş kaydedici şu özelliklere sahip olabilir:

E-postalarınızı kaydetme ve bir kopyasını anında saldırgana gönderme

Belli aralıklarla ekran görüntüsü alma

Yazdıklarınızı kaydetme

Girdiğiniz web sitelerini kaydetme

Sohbet kayıtlarınızı tutma.

Sniffer’lar :

Sniffer’lar ağ üzerinden akan verileri “koklayarak” takip ederler. Sniffer, bir yazılım ve ya uygun şekilde programlanmış bir firmware içeren donanım olabilir. Sniffer’lar ağ trafiğini gizlice incelerler ve bu sırada kesinlikle trafiğe müdahale etmez ya da değişiklik yapmazlar, bu nedenle tespit edilmeleri çok zordur.

Kullandığınız bütün şifreler düz metin halinde sunucuya gönderilir. İşte bu tür bir sunucuya bağlanırken kullandığınız hesap bilgileri bir sniffer’la kolaylıkla yakalanabilir.

Truva Atları :

Truva atı normal ve faydalıymış gibi görünen bir programın içine gizlenmiş zararlı bir programcıktır. Kullanıcı trojan’lı bir dosyayı çalıştırdığında örneğin bir oyun açılır, bir resim görüntülenir ya da orijinalmiş gibi görünen bir hata mesajı alınır bu sırada arka planda asıl zararlı program çalışmaya başlar. Kullanıcının farkında olmadığı bazı gizli işlemler yürütür.

Dosya indirme, değiştirme, gönderme, çalıştırma

Yazdıklarınızı takip edebilme

Ekranınızı görebilme

Yazıcınıza çıktı gönderebilme

Klavye ve fare tuşlarınızı izleme, kitleme/değiştirme

Sizin bilgisayarınız üzerinden başkasına saldırma

Bu bilgileri herkesin bilmesi lazım
insan bir an pc sinden şüphelenmiyor değil

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
doğru güzel anlatmışsın. Bir gün bir linke tıkladım ve direkt link indirildi ve pc nin ekranına domuz resmi geldi sonrada hiçbir şey yapamamıştım o zaman bana 50 tl lik formata mal olmuştu :(
Gördüğünüz hiçbir linke tıklamayın

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
ben de hep diyorum oyun çalışıyorsa antivirüs truva atı uyarısı verse nolur izin ver diyip geçiyordum

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
yararlı olmuş knk eline sağlık

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
pubg mobil hilesi uğruna antivirüs programını kaldırmış adamım :=)
Post automatically merged:

instagramda takip etmediğim halde manken sayfaları karşıma çıkıyor takibi bırak diyorum başka gün yine çıkıyor yardımcı olabilir misiniz telefondan kullanıyıyorum instagramı bu arada

Dünyalı dostum tam olarak anlamadın galiba
Emektar Üye
Ödüller
8
Sosyal
5 HİZMET YILI
pubg mobil hilesi uğruna antivirüs programını kaldırmış adamım :=)
Post automatically merged:

instagramda takip etmediğim halde manken sayfaları karşıma çıkıyor takibi bırak diyorum başka gün yine çıkıyor yardımcı olabilir misiniz telefondan kullanıyıyorum instagramı bu arada
hocam hesabınızın şifresini değiştirin hesabınız başka bir siteye giriş yaptıysanız hesabınızda başka kişilerde vardır.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
İnternetten bir dosya veya herhangi birşey indirirken dikkatli indiriniz bilinmedik kaynaklardan herhangi bir dosya indirmeyin

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
güzel bilgilendirme olmuş

46c FBI dan çok yetkim var ulan benim
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Siyah Şapkalı Hackerın bir çoğunun kendilerini birilerine kanıtlmaya çalışan, ergen, problemli, ruhsal sorunlu insanlar olduğunu düşünüyorum.
Aklı başında bir insan onların sahip olduğu bilgiyle çok daha faydalı iyi şeyler yapabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Siyah Şapkalı Hackerler Güvenlik sistemlerini izinsiz olarak aşarak bilgi hırsızlığı, dolandırıcılık, terörizm, bilinçli yıkım gibi zarar verici faaliyetlerde bulunurlar. Bunları bir bilgisayara uzaktan erişme ya da bir yazılımı kırma yoluyla gerçekleştirebilirler. Yazılımları kıran siyah şapkalılara cracker denir.

Siyah Şapkalı Hackerlerın Bilgi Toplama Yöntemleri ;

Keylogger :

Tuş kaydediciler, yazdığınız her şeyi gizlice kaydeden programlardır. Ancak gelişmiş tuş kaydedicilerin yetenekleri bununla sınırlı değildir. Gelişmiş bir tuş kaydedici şu özelliklere sahip olabilir:

E-postalarınızı kaydetme ve bir kopyasını anında saldırgana gönderme

Belli aralıklarla ekran görüntüsü alma

Yazdıklarınızı kaydetme

Girdiğiniz web sitelerini kaydetme

Sohbet kayıtlarınızı tutma.

Sniffer’lar :

Sniffer’lar ağ üzerinden akan verileri “koklayarak” takip ederler. Sniffer, bir yazılım ve ya uygun şekilde programlanmış bir firmware içeren donanım olabilir. Sniffer’lar ağ trafiğini gizlice incelerler ve bu sırada kesinlikle trafiğe müdahale etmez ya da değişiklik yapmazlar, bu nedenle tespit edilmeleri çok zordur.

Kullandığınız bütün şifreler düz metin halinde sunucuya gönderilir. İşte bu tür bir sunucuya bağlanırken kullandığınız hesap bilgileri bir sniffer’la kolaylıkla yakalanabilir.

Truva Atları :

Truva atı normal ve faydalıymış gibi görünen bir programın içine gizlenmiş zararlı bir programcıktır. Kullanıcı trojan’lı bir dosyayı çalıştırdığında örneğin bir oyun açılır, bir resim görüntülenir ya da orijinalmiş gibi görünen bir hata mesajı alınır bu sırada arka planda asıl zararlı program çalışmaya başlar. Kullanıcının farkında olmadığı bazı gizli işlemler yürütür.

Dosya indirme, değiştirme, gönderme, çalıştırma

Yazdıklarınızı takip edebilme

Ekranınızı görebilme

Yazıcınıza çıktı gönderebilme

Klavye ve fare tuşlarınızı izleme, kitleme/değiştirme

Sizin bilgisayarınız üzerinden başkasına saldırma

Bu bilgileri herkesin bilmesi lazım
insan bir an pc sinden şüphelenmiyor değil
Bu meslekten olmayanlar için iyi bir özet

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Yav o kadar tehlikeli bu teknoloji... Çok ilginç ve korkutucu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...