Sizce bir yaratıcı var mı gerçekten?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Sizce gerçekten bir yaratıcı var mı, eğer varsa neden bu kötülükler oluyor. Dolayısıyla ölünce nolucak
Kötülükleri direkt engelleseydi o zaman bizi yaratmasının anlamı kalmazdı ki güllük gülistanlık yaşasaydık herkes iyi olsaydı o zaman yaratıcı bizimle eğleniyor veya keyfine göre hareket ediyor derdik...

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Abi bunları oturup tartışmayı çok isterim medeni insanlar gibi fakat bu hususları çok fazla açarsak ülkede zır cahil çok olduğu için ne yapacakları belli değil o yüzden kaynak olarak buraya bırakıyorum videoyu buyurun eğer vaktiniz varsa gerçekten oturun bi izleyin Yavuz Bülent Bakiler gibi önemli bir adam sunuyor ve o tarihte devlet matbaasında basılmış Atatürk'ün çocuklara eğitimde tarih kitaplarını gösteriyor liselere kadar 1950 yılına kadar okutulan resmi tarih kitabıyla adam argümanlarıyla gösteriyor dediklerimi daha iyi anlayacaksınız zaten vaktiniz yoksa eğer videoyu 01.50.00 kısmına alırsanız oradan dinlemeye başlayın zaten birkaç dakika sonra başlıyor konuya:

Pelin çift 'i eskiden takip ederdim bu programı da izlemiştim ,Bülentin bahsettiği daha doğrusu arkasına sığındığı iki şey var
1- ismet paşayla konuştukları (Ki bunun resmi bir yazılı kanıtı yok doğru olabilme ihtimali kadar uydurma ihtimali de var) arab oğlunun yediği diye... devam eden sözü.
2-Elle tutabileceği tek argüman o kitap onda da yazılan yazıyı kendince yorumluyor , (haşa) "hz. peygamberin uydurmalarından ibaret bulunduğu" diye yorumluyor ancak kitapta kendisinin okuduğu yazıda öyle bir uydurdu cümlesi geçmiyor , kendisi oraya çekiyor.

“Kur’an’ı aldatmak için kullananların hedefinde neden Atatürk var” bunu anlamak gerek

Ufak bir alıntı bırakıyorum ilgini çekerse okursun;
Tekke ve zaviyelerin kapatılmasını din karşıtlığı olarak görmek yahut göstermek tam bir aymazlık halidir. Zira tekke ve zaviyelerin herhangi bir İslamî dayanağı bulunmamaktadır. Dinsel ve kültürel tarihimiz içinde vücut bulan ve bir zamanlar bir eğitim ve dayanışma kurumu olarak işlev gören tekke ve zaviyeler zamanla işlevini yitirmiş ve yozlaşmıştır.

Bu gerçeği dile getiren Kuşadalı İbrahim Efendi 19. Yüzyılda tekkelere karşı görüşleriyle öne çıkmış en önemli mutasavvıflardandır. Onun hakkında merhum Yaşar Nuri Öztürk şöyle diyor:

“… Kuşadalı, Osmanlı saltanat çevrelerince de irfan ve din çevrelerince de Ariflerin kutbu, kutsal gönüllü mürşit gibi unvanlarla anılmış ve 19. Yüzyıl tasavvuf hayatının tartışmasız önderi kabul edilmiş bir büyük insandır. Bu Kuşadalı İbrahim Halvetî, Atatürk’ten yüz küsur sene önce, tekkelerden söz ederken şu mealde konuşuyor:

Tekkelerde artık hayır kalmamıştır. Bunların kaldırılması lazımdır. Bunlardan artık insanlığa da, İslam’a da hiçbir hayır gelmez. Çünkü tekkeleri, meyhane ve kerhaneye dönüştürdüler.

Onların yerine neyin konulması lazım? Kuşadalı buna da cevap vermiştir:

Yeryüzünü bir tekke haline getirmek ve bütün yeryüzünde insanlığın hizmetinde faaliyet göstermek lazımdır. Zaten Hazreti Peygamber’in de bize bıraktığı budur. Evaile dönmek yani ilk zamana, özgün İslam’a dönmek lazımdır.

Şimdi sormak lazım: Tekkeleri, şu sözlerin sahibi Kuşadalı mı kapattı, Atatürk mü? Gerçekte Kuşadalı kapattı, Atatürk bu işin resmî tescilini yaptı.” (Yaşar Nuri Öztürk, Allah İle Aldatmak, s.158- 159.)

Atatürk, Kur’an’ı Türkçeye çevirterek ve tefsirini yaptırarak gerçek Müslümanlığın yolunu açan, Muhammedî İslam inancının yeniden inşası için uygun ortamın oluşmasını sağlayan büyük bir devrimcidir. Atatürk, din konusundaki bir yığın hurafenin teşhis ve tespiti için de hadis derlemelerini Türkçeye çevirtmiştir. Bu amaçla “Buhari Tercüme ve Şerhi” yaptırılmıştır.

Atatürk, gönlü büyük, idraki büyük, bakışı büyük bir dahidir. Dolayısıyla onun İslam konusundaki görüşleri de bu büyüklükle paralel bir biçimde idi. Onun görüşlerini yobazların sığ fikirleriyle kıyas etmek büyük bir haksızlık olacaktır. Bu nedenle ona yöneltilen din karşıtlığı ithamı zavallıca bir ithamdır. Ona din karşıtı demenin Ebu Cehil’in Hazreti Muhammed’i dinsizlikle suçlamasından farklı bir yanı yoktur.

Atatürk, yobazı yakamızdan düşürecek elin, Kur’an’ın eli olduğunu biliyordu. Bu sebepledir ki o, dini Kur’an, Kur’an’ı da din yapmak istedi. Bir kez daha belirtelim ki, Türk insanının kutsal kitabı kendi dilinde okumasını ve dolayısıyla anlamasını sağlamak için Kur’an’ı Türkçeye çevirtti. Bu, emsalsiz bir devrimdir. Bu devrimden rahatsız olanlar aslında Kur’an ile aldatmaya çalışanların ta kendileridir. Onlar kitleleri Kur’an ile aldatabilmek için onun anlaşılmaz kalmasını istediler. Kur’an’ı kendi hevesleri doğrultusunda eğip bükebilmek için Arap dilinde kalmasını özellikle yeğlediler.

Ne var ki Atatürk onların bu oyunlarını bozdu ve bozmaya da devam ediyor.

“Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar, meczuplar memleketi olamaz. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.”

Uzun ama açıklayıcı bir yazı olduğunu düşünüyorum kal sağlıcakla.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Pelin çift 'i eskiden takip ederdim bu programı da izlemiştim ,Bülentin bahsettiği daha doğrusu arkasına sığındığı iki şey var
1- ismet paşayla konuştukları (Ki bunun resmi bir yazılı kanıtı yok doğru olabilme ihtimali kadar uydurma ihtimali de var) arab oğlunun yediği diye... devam eden sözü.
2-Elle tutabileceği tek argüman o kitap onda da yazılan yazıyı kendince yorumluyor , (haşa) "hz. peygamberin uydurmalarından ibaret bulunduğu" diye yorumluyor ancak kitapta kendisinin okuduğu yazıda öyle bir uydurdu cümlesi geçmiyor , kendisi oraya çekiyor.

“Kur’an’ı aldatmak için kullananların hedefinde neden Atatürk var” bunu anlamak gerek

Ufak bir alıntı bırakıyorum ilgini çekerse okursun;

Atatürk, Kur’an’ı Türkçeye çevirterek ve tefsirini yaptırarak gerçek Müslümanlığın yolunu açan, Muhammedî İslam inancının yeniden inşası için uygun ortamın oluşmasını sağlayan büyük bir devrimcidir. Atatürk, din konusundaki bir yığın hurafenin teşhis ve tespiti için de hadis derlemelerini Türkçeye çevirtmiştir. Bu amaçla “Buhari Tercüme ve Şerhi” yaptırılmıştır.

Atatürk, gönlü büyük, idraki büyük, bakışı büyük bir dahidir. Dolayısıyla onun İslam konusundaki görüşleri de bu büyüklükle paralel bir biçimde idi. Onun görüşlerini yobazların sığ fikirleriyle kıyas etmek büyük bir haksızlık olacaktır. Bu nedenle ona yöneltilen din karşıtlığı ithamı zavallıca bir ithamdır. Ona din karşıtı demenin Ebu Cehil’in Hazreti Muhammed’i dinsizlikle suçlamasından farklı bir yanı yoktur.

Atatürk, yobazı yakamızdan düşürecek elin, Kur’an’ın eli olduğunu biliyordu. Bu sebepledir ki o, dini Kur’an, Kur’an’ı da din yapmak istedi. Bir kez daha belirtelim ki, Türk insanının kutsal kitabı kendi dilinde okumasını ve dolayısıyla anlamasını sağlamak için Kur’an’ı Türkçeye çevirtti. Bu, emsalsiz bir devrimdir. Bu devrimden rahatsız olanlar aslında Kur’an ile aldatmaya çalışanların ta kendileridir. Onlar kitleleri Kur’an ile aldatabilmek için onun anlaşılmaz kalmasını istediler. Kur’an’ı kendi hevesleri doğrultusunda eğip bükebilmek için Arap dilinde kalmasını özellikle yeğlediler.

Ne var ki Atatürk onların bu oyunlarını bozdu ve bozmaya da devam ediyor.

“Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar, meczuplar memleketi olamaz. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir.”

Uzun ama açıklayıcı bir yazı olduğunu düşünüyorum kal sağlıcakla.
Atatürk'ün bir diğer türkçe mealine çevirmesinin nedeni de şu yüzden osmanlı döneminde okuma yazma bilen sayısı çok az arapçayı veya osmanlıcayı kimse doğru düzgün bilmediği için imamları bile zaman zaman sorguya çekermiş düzgün yapıyor mu işini falan diye ben bunları biliyorum zaten bu yazıyı da daha önce okudum kuranı aldatmak için kullananların hedefinde neden Atatürk var söyleyeyim hemen sana dinciler din tüccarlığı yapıp halkı fakirleştirip ve cahil bırakıp kendilerini ve yandaşlarını zengin etmek için Atatürk'ü savunmazlar ve onun argümanlarını savunmazlar aynı günümüzde olduğu gibi birçok eleman var hala böyle türkiye'de en basit örneği cemaatler halbu ki bi anlasalar Atatürk'ü o nutuk'u bir okusalar adam neler yapmış bu ülkeye neyse oralara çok girmeyeyim uzun lafın kısası benim söyleyeceklerim bu şekilde hocam sizinle konuşmak güzel hissettirdi bu konuyu açtığınız için ben tekrardan teşekkür etmek istiyorum en azından bir nebze de olsa fikirlerimi özgürce belirtebiliyorum buradan

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bir yaratıcı olduğunu düşünmüyorum bence evrenin genel bir düzeni var bütün kitapları okudum 13 yaşımdan beri din araştırıyorum okumadığım tek bir kitap yok nerdeyse kutsal kitap olarak hepsi mantıksız bilim kurgu kitapları gibi :D Hz.Adem'in boyu 45metre mesela yani 15 katlı bir bina boyundaymış Hz.Adem araştırdıkça derine indikçe kutsal kitaplara olan inanç kayboluyor içimdeki ama asıl inanç gerçek ve insanın içinde olandır sadece müslüman,katolik veya herhangi bir din mensubu olunca olmuyor enerjimi inancımı neye yormak istersem yorarım bu kadar basit

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
yoktur dinler insanları bir arada tutmak için yine insanlar tarafından uydurulmuş hikayelerdir

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Hala kuşkularım var kaç yaşıma geldim bazen boş boş düşünüp kalıyorum

당신의 얼굴은 어둠 속에서 유일하게 보이는 얼굴입니다
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Hocam çok göreceli bir soru bu. Bana kalırsa bir yaratıcı var evet. Ama şu anki düzen ve davranışlara göre baktığımızda sanırım yaratıcı insanlığı kontrol etmeyi bıraktı gibi.

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
var diyenlere sorayım,varsa o yaratıcıyı kim yarattı?
Hemen her ateistin sorduğu (Arkasına sığındığı) çok saçma felsefi (aslında felsefi bile değil) düşünce.

Örnek cevap ;

-
Mesela bu internet sitesini GÖRÜYORSUN şu anda benimle diğer insanlar ile iletişim kurabiliyorsun değil mi ? Bu web Sitesini Görüp bunun bir yazılımı var ve bu yazılımı yazan bir yazılımcısı olması lazım diyorsun değil mi ? (Evet)
-Peki daha sonra şunu diyor muyuz ; bu siteyi yazan yazılımcının da bir yazılımcısı olması lazım diyor muyuz ? (Hayır)
-Bu siteyi Hakan adında bir yazılımcı yazdı diyoruz , peki Hakanın 'da bir yazılımcısı olması lazım diyor muyuz ? (Hayır)
-Hayır Çünkü Hakan ile yazılım başka şeyler Neden o ikisini aynı standarda koyalım değil mi ? (Evet)
-"Allah 'ı kim yarattı diye sorarak" Allah'ı belli bir standarda koymuş oluyorsun , Onu insan gibi düşünüyorsun ! Eğer Allah insan gibi olsaydı (Yani Yaratılmış olsaydı) senden benden bizden ne farkı olacaktı ?

Kıyaslama yaparken buna dikkat edilmesi gerekiyor, çok çok basite indirgendiği takdir de Felsefi açıdan da çok saçma olan böyle düşünceler çıkabiliyor.

İyi Forumlar.

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
din konusunda bazı gel-gitlerim var, bazen boşluğa düşermiş gibi oluyorum ama her ihtimalde bu sistemi kuran bir güç olduğuna inanıyorum

问天
Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
hepimiz aslında ortaokullu bir çocuğun proje ödeviyiz kanka.

rara ѕυnт cara
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Var tabii ki bunu tartışmak hata.

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
bence var okadar düzenin mutlaka yaratıcı olmalıdır

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
cidden inançla ilgili inancı olmayan insan mantıksız gelir onlarıda alayaibiliyorum ve saygıda duyuyorum

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bunun cevabını burda mı arıyon knk

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bence bir yaratıcı var dünyaya bakıyorsun evrene bakıyorsun bunun illa bir yaratıcısı olmalı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...