Sizce Yaşanırmı??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar yaş ilerledikçe hayat insanı biraz sıkıştırıyor.
19 uma girdim ve etrafımdakilr artık bir işe gir çalış diyorlar.

ee tamam girelim bi yandanda okumaya çalışıyorum.
ilk YGS LYS olmadı kazanamadım insanlık hali :D

2. ciler önümüzde YKS midir ne. arkadaşlar bu devirde iş bulmak zor bulduğumuz işlerde asgari ücretli. 1600 TL ile yaşanırmı??
çevremdeki insanların bazıları 3000-3500 maas alıyorlar ve para yetmiyor diyorlar + olarak adamlar kredi çekmek zorunda kalıyorlar borca giriyorlar.
bu devirde ne yapmamız gerek rahat yaşamak için ?? adamlar 3k ile geçinemezken asgari ücretliler nasıl geçinecek. üstelik kira ödüyorlar.
ne yapmamız gerek ileride çocugum olursa baba bu oyuncagı bana al dediğinde para yok demek istemem şahsen.

her gece yatarken kafama takılıyor ne yapmalıyımki ileriki hayatımda para sıkıntısı çekmemeliyim..

bu konuyu etrafımdakilerle konusuyorum hepsi köpek gibi çalışacaksın diyor.
ee nerde bu sosyalleşme yani bir insan 18 yaşından sonra eğer okuyamadıysa ölesiye kadar köpek gibi çalışacakmı??
birileri bir düzen kurmuş bizlerde o düzende piyonlarız bence...

kendi işimi kurmak istiyorum fakat ne işi kursam düşünüyorum herşeyin çok zor oludugunu biliyorum..

sizlerinde düşüncesi almak istiyorum şu hayatta düşündüklerimde yalnız olmadığımı biliyorum.

Okudugunuz için teşekkürler bir yerlere içimi dökmek istedim.

Üye
8 HİZMET YILI
mecbur çalışacaksın okumayacaksan bir an önce çalışmaya başlayıp sermaye yapman lazım sonrasındaysa kendi işinin riskine girersin

Üye
8 HİZMET YILI
Sağlam bir bölümün yoksa, okuyamayacağına inanıyorsan sakın üniversite işine girme derim. Üniversitede 3.senem 1 sene daha var. Bi kız arkadaşım var ileriyi düşündüğüm, bölümüm biraz da olsa güzel yani birşeyler yapabilirim ve para kazanabilirim. Fakat ben bile bunları düşünüyorum; Askerlik var, evlilik olabilir, işe girmek var, para kazanmak var... Ben 2.5 milyar kazandığım işi bıraktım üniversiteye başladım. Keşke bırakmasaydım para konusundan. Fakat bilgi birikim hayatı yaşamak konusundan bakarsak; iyi ki gelmişim diyorum ^^

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Sağlam bir bölümün yoksa, okuyamayacağına inanıyorsan sakın üniversite işine girme derim. Üniversitede 3.senem 1 sene daha var. Bi kız arkadaşım var ileriyi düşündüğüm, bölümüm biraz da olsa güzel yani birşeyler yapabilirim ve para kazanabilirim. Fakat ben bile bunları düşünüyorum; Askerlik var, evlilik olabilir, işe girmek var, para kazanmak var... Ben 2.5 milyar kazandığım işi bıraktım üniversiteye başladım. Keşke bırakmasaydım para konusundan. Fakat bilgi birikim hayatı yaşamak konusundan bakarsak; iyi ki gelmişim diyorum ^^
hangi bölümü okuyorsunuz ve 2500 a nerde çalışıyordunuz ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...