Sizce zamanda yolculuk mümkün mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Lütfen konuyla alakasız yazılar yazmayın diğer insanların da fikrini almak istiyorum

╰☆☆ ☆☆╮JUSTTEK ╰☆☆ ☆☆╮
Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
evet yani
Post automatically merged:

şaka şaka

Zamana Yolculuk İcat edilmemiştir

ama bildiyime ramen icat edilmiş ama gitiyinde parçalar halinde dönersin

şuanlık oraya gitme mümkün diyildir

Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Uzayda zaman kayması var. Misal Karadelik yakınlarında zaman epey yavaş. Karadelik zamanı bile içine çekiyor. Orada ki 2 saat bu dünyada ki 50 yıla bedel belki de :) Mantıkken geleceğe gitmiş oluyoruz. Bu varsa illa ki (bence) geçmişe de gitmek mümkündür. Neden olmasın ? İspat etmeden kimse bunlara "Hayır, olamaz, yalan" diyemez ya :) Zaman yolculuğu da illa ki vardır bence ama henüz keşfedilebilmiş değil.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Ben pek mümkün olduğunu düşünmüyorum fakat geçmişte bilgisayarların ve cep telefonlarının da insanlara ne kadar imkansız gibi göründüğünü düşünürsek; anlaşılan bekleyip göreceğiz :bear:

Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
evet yani

şaka şaka

Keşke bir de Türkçe öğrensen.

Uzayda zaman kayması var. Misal Karadelik yakınlarında zaman epey yavaş. Karadelik zamanı bile içine çekiyor. Orada ki 2 saat bu dünyada ki 50 yıla bedel belki de :) Mantıkken geleceğe gitmiş oluyoruz. Bu varsa illa ki (bence) geçmişe de gitmek mümkündür. Neden olmasın ? İspat etmeden kimse bunlara "Hayır, olamaz, yalan" diyemez ya :) Zaman yolculuğu da illa ki vardır bence ama henüz keşfedilebilmiş değil.
Peki dostum bugünkü haberleri okudun mu?

Yapılan '
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
' deneyinde kullanılan kuantum bilgisayarında kubitlerin giderek daha karmaşık bir şekilde 0'dan 1'e ve tam ters yönde veri birimi değerini değiştirdiği ifade ediliyor.
Bu süreçte kodu oluşturan değer dizisi tamamen kayboluyor. Üçgen şeklinde duran bilardo toplarının tek ıstaka vuruşuyla rastgele dağılmasına benzetiliyor.
Kuantum bilgisayarındaki bir diğer program ise kendi kendine evrilen bu kod kaosu içerisinden bir düzen yaratıyor ve kubitler başlangıçtaki noktalarına geri dönüyor.

Sabit fikir,sahibini hapseder.
Uzman Üye
7 HİZMET YILI
teknik olarak mümkün ama biri yapabilmiş olsaydı bunu bilirdik

Admin
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Keşke bir de Türkçe öğrensen.

Peki dostum bugünkü haberleri okudun mu?

Yapılan '
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
' deneyinde kullanılan kuantum bilgisayarında kubitlerin giderek daha karmaşık bir şekilde 0'dan 1'e ve tam ters yönde veri birimi değerini değiştirdiği ifade ediliyor.
Bu süreçte kodu oluşturan değer dizisi tamamen kayboluyor. Üçgen şeklinde duran bilardo toplarının tek ıstaka vuruşuyla rastgele dağılmasına benzetiliyor.
Kuantum bilgisayarındaki bir diğer program ise kendi kendine evrilen bu kod kaosu içerisinden bir düzen yaratıyor ve kubitler başlangıçtaki noktalarına geri dönüyor.
Doğrusu bilimin ne yapıp ne dediğini pek takmam. Her yaptığı icatlara da, bilimsel açıklamalara da inanmam. İspat varsa o ayrı tabi. Bahsettiğin deneyinde sonucu ne olursa olsun; imkansız olduğu anlamına gelmez bunun. %100 bir kesin karar söylenemez sonuç olarak. Ben sadece mantıkken olması olabilir şeylere kendimce düşünürüm.

CSharp
Banlı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Mantıken Mümkün Fakat Onu Yapabilecek Teknoloji Şuan Mevcut Değil Ama Solucan Delikleri Sayesinde Teknolojiye Gerek Kalmadan Zaman Yolculuğu(Yapılsa Bile Random Bir Zamana) Bence Mümkün.

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Aga Olabilir Belki Teknoloji Çok Hızlı İlerliyor Zamanın Ne Getireceği Belli Olmaz Bazen Film Çizgi Filmlerde İzliyoz Böyle Geliyor Gelecekten İnsanlar Belki İzliyordur Bizi Belki Aramıza Karışık Gelenler Olabilir Yurt Dışında Eski Kıyafetli Eski Kimlikli Adam Var Ve Güncel Olarak Ölü Görünüyor Ama Orda Var Sonra O Akşam Kaybolup Polisler Eski Zamanda Araştırıyor İsmi Ve Radyo Programında Yaşadıklarını Anlatıyor Araştırırsan Bulabilirsin Bu Konuyu

MH
Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Zamanda Yolculuk Stephen Hawinkg'e Göre Mümkün Şöyle Diyor;
Dünya'nın etrafında ışık hızının yüzde 99'u hızda dönebilen bir tren inşa edebilirsek, bu trende tek bir gün Dünya zamanında bir yıla tekabül edecek.

Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Günümüz teknolojisiyle mümkün değil.
Fakat ileri geleceği görmek mümkün. Seni bir buz kabına koyuyorlar, kanını çekiyorlar seni isteseler milyon yıl donuk koyuyorlar, Kan vicuduna inject edilince uyanıyorsun ve gelecektesin...
Bunu yapmak sadece 10000 € :D

d927bb10995fdbf01131fafb575f2cdfcaab60d0.jpeg

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
aslında şöyle düşünenler yanlış düşünüyo bir makineye binip geleceğe gideceğiz bu fikir bence yanlış ama uzayda zaman daha hızlıdır orda 5 yıl burda 10 katına felan eşit diye duymuştum

Griffin Premium
Ödüller
12
9 HİZMET YILI
Kuantum teknolojileri kullanılırsa evet mümkün, Hatta gezegenler arası yolculuk bile yapılabilir.

GOD
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Bunu çok eskiden ünlü profesyoneller (Albert einstain...) bir gemi üzerinde denedi ama gemi kaybolup başka yerlerde deniz kıyılarında geri geldi
Ve bunun videosu dahi var
çok güzel sesle anlatılan bir video

Doomsday is approaching
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Zaman yolculuğu mümkündür , ilerideki yıllarda bunu elbetteki göreceğiz. Ama o zamana kadar yaşar mıyız? bilmiyorum

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Bana Göre Herşey Yapıldıda Saklandı Zaman Makinesi Işınlanma Görünmezlik Mümkün Nikola Teslanın Bir Yazısını okumuştum şöylediyordu : Ben Aslında Dünyayı Yok Edecek Kadar Güçlüyüm Demişti Stephen Hawinkg Albert Einstein gibi insanlar şimdi yaşasaydı çokşey yapmışlardır

Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
evet yani

şaka şaka

Ya kardeşim git önce bi' imla kılavuzu al ne olur ya yazacağın 2 satır cümle 4 5 tane hata yapmışsın.

Asıl soruya gelirsek
Zaman soyut bir kavram, bizim evrenimize çok yabancı, yeni bir boyut gibi zaman bizim teknolojimizin çok ötesinde bu yüzden ben yakın gelecekte böyle bir şeyin olacağını düşünmüyorum fakat ışınlanma yakın gelecekte gerçekleştirilebilir. Kim bilir belki de zamanda yolculuğu ararken ışınlanmayı bulurlar :)

Phantom E Sport
Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Eğer Geleceğe Veya Geçmişe Gitmek Olsaydı Gelecekteki Kişi Bizim Zamanımızda Olmazmıydı?

GOD
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Ya kardeşim git önce bi' imla kılavuzu al ne olur ya yazacağın 2 satır cümle 4 5 tane hata yapmışsın.

Asıl soruya gelirsek
Zaman soyut bir kavram, bizim evrenimize çok yabancı, yeni bir boyut gibi zaman ve bizim teknolojimizin çok ötesinde bu yüzden ben yakın gelecekte böyle bir şeyin olacağını düşünmüyorum fakat ışınlanmanın yakın gelecekte gerçekleştirilebilir. Kim bilir belki de zamanda yolculuğu ararken ışınlanmayı bulurlar :)

Bana Göre Herşey Yapıldıda Saklandı Zaman Makinesi Işınlanma Görünmezlik Mümkün Nikola Teslanın Bir Yazısını okumuştum şöylediyordu : Ben Aslında Dünyayı Yok Edecek Kadar Güçlüyüm Demişti Stephen Hawinkg Albert Einstein gibi insanlar şimdi yaşasaydı çokşey yapmışlardır
Zaman yolculuğu mümkündür , ilerideki yıllarda bunu elbetteki göreceğiz. Ama o zamana kadar yaşar mıyız? bilmiyorum

Eğer zaman yolculuğu diye bir şey gerçekleşirse müslümanlık yıkılır
Allah'a inanç kalmaz
Çünkü geçmiş zamana gitmek yani zaman yolculugu yapmak
Yeni bir boyut açmak demek,yaşlanmıycaz gibi birşey

Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Zamanda Yolculuk Stephen Hawinkg'e Göre Mümkün Şöyle Diyor;
Dünya'nın etrafında ışık hızının yüzde 99'u hızda dönebilen bir tren inşa edebilirsek, bu trende tek bir gün Dünya zamanında bir yıla tekabül edecek.
bu zamanda yolculuk değil zaman genişlemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...