Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The Devil Is Back
Banlı Üye
8 HİZMET YILI

Merhaba Arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi İntel işlemcisi Core U ve Core Y serisi çoğu insan tarafından kullanılıyor fakat şuan yeni çıkacak işlemci bu İntele rakip olacak gibi
Tayvan’da düzenlenen Computex 2018 fuarında, Windows 10 işletim sistemli cihazlar için Snapdragon 850 işlemcisini duyuran Qualcomm, şimdi ise Snapdragon 1000 işlemcisini detaylandırıyor.
Bu işlemci yüksek performanslı Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlar için üretilecek.
Yeni çıkacak olan Snapdragon 1000 işlemcisi, yeni nesil çekirdeklerinden olan Cortex-A76 çekirdeklerinden ve işlemcinin sahip olduğu bilgisayarlar 16 GB Ram, 256 GB hafıza, Gigabit Wifi ve yeni nesil güç yönetim özelliklerine sahip olacak.
Fiziksel olarak şu ana kadar üretilen Snapdragon işlemcilerinden daha büyük olması bekleniliyor.
Beklenilen bu işlemci, Atom ve Celeron işlemcilerinden daha güçlü ve verimli olucağı söyleniliyor.
Güç yönetimi noktasında önemli bir avantaj sunulacak gibi duruyor şu ana kadar üretilen Amiral gemisi işlemciler 12.4 mm x 12.4 mm boyutlara sahip
Yeni çıkacak olan işlemcisi ise bu boyutlardan baya farklı arkadaşlar 20 mm x 15 mm ölçülere sahip.
Qualcomm'un yeni işlemcisi tek başına 6.5 W Güç tüketirken toplamda 12 W Güç tüketimi yapacak
Gelelim fasulyenin faydalarına İntel'in U serisindeki 15 W tüketimine kıyasla tüketim ve ısınma konularından daha avantaj sağlamış olacaktır.
Tüm herşeyi geçelim bu işlemcinin ilk modeli yani bu işlemciye sahip olan ilk model Asus tarafından üretilmesi bekleniyor.
Malasef Asus'un Primus adını verdiği bilgisayarın piyasaya çıkış tarihi bilinmiyor yani daha kesinleşmedi
Ama bu işlemci çıkarsa çoğu arkadaşımızın sıkıntılarını giderecek diye düşünüyorum fiyat büyük ihtimalle yüksek olacaktır.
Düşüncelerinizi yorum kısmından beriltebilirsiniz.​

Iyi günler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...