Çözüldü Son zamanlarda oyun içi FPS kaybı yaşıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Çevremde ve bende olmak üzere fps düşmesi yaşamaya başladık bu 4 gündür beri olmaya başladı ve sorun haline gelmeye başladı bilgisayardan anlamıyorda değilim nasılda sorunu bulamıyorum dedim ilk ama çevrem de de aynı sorun olmaya başlamış Malwarebytes üzerinden taramalar ve bir çok program sildim tasarımcı arka planda ayrıntılı olarak kim ne çalışıyor baktım ama hiç bir şey yokdu hiç bir deyişiklik de olmadı bir anda pc parçalarının performansı da düşemez bir sürü etken var ama çözümünü bulamadım size sormak isterim bu sorunu çeken arkadaşlar varsa söylerse çok menmun olurum

öncelikle pc özeliklerini anlatayım
16 ram 2400 hz (amd için düşük ama durumum yok)
işlemcim amd ryzen 5 3400g wirth radeon vega graphics
ssd 240 kioxia
harddisk 1 tb
ekran kartı yok işlemciden 2 gb ram kulananarak gerçekleştirmekte

format attım indirme işlemlerinden sonra test edicem
driver sürücülerimi güncelledim şu an hepsi güncel

Son düzenleme:
☾☆ Mustafa Kemal ATATÜRK ☆☽
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Arka planda çalışan bi bot proğrsmı olmasın hocam ddos virüsleri kol geziyor görev yöneticisinden bi kontrol edin neler çalışıyor diye

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
En iyi performans veren Windows sürümünü kurup
Ekran kartı - İşlemci Termal Macununu Kontrol edip
Driverlar kesin güncel tutulmalı
Bunun dışında farklı etkenlerde olabilir örneğin Sistemde Darboğaz
Kasayı temiz ve ferah tutup biraz sistem özelliklerinide yazarsan yardımcı olabiliriz

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
istemcin eskimiş olabilir
1 yıl 2 ay yaşında daha dur gözünü seveyim
Post automatically merged:

msi afterburner indirebilirsin benim bilgisayarımı çok rahatlatmıştı bi araştır istersen
inik hocam ilk indirdiğim program o

Arka planda çalışan bi bot proğrsmı olmasın hocam ddos virüsleri kol geziyor görev yöneticisinden bi kontrol edin neler çalışıyor diye
ettim ama bir sonuç a ulaşamadım

En iyi performans veren Windows sürümünü kurup
Ekran kartı - İşlemci Termal Macununu Kontrol edip
Driverlar kesin güncel tutulmalı
Bunun dışında farklı etkenlerde olabilir örneğin Sistemde Darboğaz
Kasayı temiz ve ferah tutup biraz sistem özelliklerinide yazarsan yardımcı olabiliriz
ssd 240 kioxia
harddisk 1 tb
sürümü güncelledim win
macun sorunu var mı diye baktım işlemci de dar boğaz yok ekran kartım da yok zaten

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
1 yıl 2 ay yaşında daha dur gözünü seveyim

inik hocam ilk indirdiğim program o

ettim ama bir sonuç a ulaşamadım

ssd 240 kioxia
harddisk 1 tb
sürümü güncelledim win
macun sorunu var mı diye baktım işlemci de dar boğaz yok ekran kartım da yok zaten
Para biriktirerek SSD yenilemeyi teercih edebilirsin ancak 2 gb düşük bir değer Ayrıca RAM Mhz i çıkartabiliyorsan 2933 yapabilirsin minimum

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
bilgisayarına herhangi açtığın bir programdan dolayı virus bulaşmış olabilir format atıp driverları yükleyip tekrar dener misiniz

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Ekran kartı driverini güncel tut kullanmadığın uygulamaları sil arka plan da çalışan uygulamaları kapat önemli olmayanları

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
dediğiniz hepsini yaptım görev yönetiçisi kısmını halletmeye çalıştım detaylı olarak baktım ama bir şeylere raslamadım yine de kapatıp kontrol ettikten sonra aynısı devam ediyordu cidden sebebi ne olabilir deli gibi düşünüyorum açıkcası

güncelledim dün geçe tekrar yaptım üstüne ne olur ne olmaz diye depolamayı fazla rahatlatamıyorum win um c tarafında 80 gb açık bıraktım 240 gb ssd var çünkü diğerlerinin hepsi 1 tp hardiskimde 300 gb boş alanı var onunda

ekran kartım yok işlemçinin gpu olduğu için ram dan 2 gb ekran kartı var olarak göstermekte masaüstümde biraz fazla olduğunu kabul ediyorum ama eskiden de aynı idi daha fazla idi ama azalttım yinede farkı göremedim temizlik işini yapmış bulunmaktayım

win oto güncelliyor diye pek dokunmamıştım ona da bakacam teşekkürler diyerini güncel tutuyorum

ssd 240 kioxia
harddisk 1 tb

pc yi nerde ise tam 1 sene 2 ay geçti alalı o yüzden format yada macun gereksinimi hiç duymadım macunum var ama kalitesi hakkında terredüt ediyorum açıkcası onun için alıcam işlemci nin fan kısmını eski bilgisayarımla aynı olduğu için eskiden sürekli kendim söküyordum bunda da sökerim diye düşünüyorum ama hafif bir zorlanma olursa hemen bırakıp giderim tabiki format atmam gerekli diye düşününüyorum bende kısa bir süre ama crecklerle eskiden çok fazla oraşmakta idim ama bu son 3 aydır tek indirme yaptığım yerler steam epik gibi yerler bide memory de hile indirmek için kulanıyordum başka indirme kulanmadım tasarımcı olduğum için şu an format atmam çok riskli bilgiler benim için çok değerli virüs varsa da şu an nasıl bulacağımı bilmiyorum görünmüyor çünkü

sürüçülerimi güncelledim
win i güncelleyecem
Malwarebytes yi kulanıyorum daha iyi bildiğim yok paralı olanları zaten kulanamam
disk de 300 gb boş alan bulunmakta
ilk baktığım şey her zmaan fps ayarı yapmaktayım
pc 3 ayda bir temizlemekteyim
dediğiniz program pc ye ilk yüklediğim programdır
win ssd üzerine kuruludur

şimdi win i güncelleyecem

formatı nasıl yapcağım konusunda bilgi verir misiniz ?

c ve d diskindeki cöper in hepsini temizlemiş bulunmaktayım

win 10 da yım aldığımdan beri hiç dokunmamaktayım

hocam 1 sene 2 ay oldu gözünü seveyim yapma

virüs mü diye bakmaktayım bende çok merak ediyorum anlam veremedim çok fazla bilgisayarımı etklemiyor ama yine de neden olasun ki son çözüm olarak wini format ile deyiştiricem windows u da silicem kısaca flash üzerinden baştan kurucam en son seçenek olarak bırakmak istiyorum çok değerli bilgilerim var onları ayarlamam baya zaman alabilir

hocam şu anki fiyatlar pazar da ki meyve gibi herkes başka ağızdan başka bir şey satmaya çalışıyor hepsine de aynı anda güncelleme gelemez ya
windows-r kombinasyonuyla çalıştır menüsünü aç. Sonra %temp% yazıp içindeki her şeyi sil. Belki unutmuş olabilirsin.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Dostum driverlarini güncel tut ekran kartina macun yaptir format atmani öneririm ekten birde virüs taramasi yaptir eminimki virüs yemiş olabilirsin miner v.b en temizi format kanka

Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
oyunlar sürekli güncelleniyor ve daha çok veri kullanımına sebep oluyor dolayısıyla normal denebilir bende de oluyor bazen ben düşüş yaşadığımda silip tekrardan yüklüyrum işe yarıyor bazen

Burak Eren
Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
pcyi güncelle ondan sonra olmazsa windows + r yap %temp% - temp - prefetch bunları yaz sırasıyla hepsini sil 1 saatte bir sil kaybın dahada azalcaktır kolay gelsin

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
windows10 en güncel 21h2 onu kur format at yeniden sürücülerin hepsini güncelle driver booster diye bir proğram var bazı dosyaları kuruyor güncelliyor o çok faydalı olur aygıt yöneticinden nvıdıa güncelle nvıdıa denetim masasında görüntü ayarlarını önayarlayap o sende kalitede olabilir onu performansa çek 3d ayarların yönetilmesine gel yüksek performanslı nvıdıa seç güç yönetim modunuda maksimum performansı tercih et seçeneği var onu seç hangi oyunu oynuyorsan ayarlardan fps mutlaka onlarıda yap bide gerofrce experince inikse ordanda optimize et

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...