Sony XZ Premium İnceleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
I'll be fine ♥
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Hepinize saygılar selamlar. Bugün de Sony'nin XZ Premium telefonunu ele alacağız.

:resim:

xzpremiiuum-111.jpg

maxresdefault.jpg

:yazı:

Cihazın renk seçenekleri ile başlamak istiyorum. Cihaz parlak krom ve derin deniz siyahı olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle satılıyor.​

Cihazımızın ön ve arka kısmı Gorilla Glass 5 ile korunmaktadır. Cihazın bana göre özel ve güzel kısmı, yan taraftaki home butonuna eklenmiş parmak izi okuyucusudur.

Cihaz IP68 sertifikası sayesinde cihaz suya ve toza dayanıklıdır.​

Kalınlık ve gram konusuna da değinelim. Kalınlık 7.9mm ağırlık ise 195 gramdır.​

Ekrana tekrar değinelim. Ekranımız 5.5 inç boyutlu IPS LCD bir ekrandır. Bir diğer güzel özelliği ise HDR desteği sunması ve 4k desteğini bizlere vermesi. Şöyle de bi sıkıntı var arayüzde ve oyunlarda telefon bizlere 1080p HD görüntü sunarken uygun içeriklerde 4k görüntü sunuyor.Son olarak da bu 4k ekranı 807ppi bir piksel yoğunluğu destekliyor.

Bu cihazımızı güç olarak da Snapdragon 835 destekliyor. Buna ilaveten Adreno 540 GPU, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı yer alıyor.

Kamera bölümünde ise bizi MotionEye kameralar karşılıyor. 19 MP çözünürlüklü, IMX400 ExmorRS sensörünün kullanıldığı bu kamera, 960fps slow motion yani ağır çekim videolar çekebiliyor. Şunu da belirtmek isterim ki Xperia XZ Premium, bu özelliği sunabilen tek telefon. Ön tarafta ise F.2/0 diyafram değerine sahip 13mp bir ön kamera karşılıyor.

Son olarak ise bataryaya değinmek istiyorum. Batarya 3230 mAh değerine sahip ve bu bataryanın sizi üzmeyeceğine eminim. Ayrıca telefonda Quick Charge 3.0 desteği de bulunuyor.

:video:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...