Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
dışarı çık esnafla muhabbet kur çalışan insanlarla diyalog içinde ol her zaman yanında kitap bulundur oku ve kelimeleri özümse kendine değer ver karşındaki insana verdiğinden çok kendiver ufaktan spor yapmaya başla ve insanların sana ne gözle baktığını umursama ve pc den biraz uzaklaş.
sosyalleşmeye başlayabilmek için bulunmak zorunda olduğun ortamlardaki insanlarla konuşarak başlamalısın. okul dershane gibi ortamlarda sınıfındaki insanlarla derslerle alakalı dahi olsa bir şeyler paylaşmak hem iletişim becerini hem de insanlara karşı olan çekingenliğini ortadan kaldıracaktır. ayrıca fiziksel olarak kendini kötü görmene gerek yok dışarıya çıktığında kimsenin senin hakkında böyle şeyler düşünmediğine sadece yanından geçip gittiklerine emin olmalısın.
spora gidip vücudunubiraz yapılandır özgüvenin yerine gelir birazda olsa daha sonra muhabbet shbet edip arkadaşlarınla kafede oturabilirsin sporda da arkadaş edinirsin çok rahat.
Bunun sebebi konfor alanından çıkamaman olduğunu düşünüyorum. Örneğin konfor alanın senin odan diyelim yatak pc vs... kendini buradan zorla çıkartıp dişarda stress altında kalman gerek o stress e zamanla alışıyorsun ve stress e bağışıklılığın artıyor. Zamanla bu dünyada kolay kolay hiç bir şey için stres olmayacak rahat bir insana dönüşüyorsun. Ve bu arada sokakta yürürken bakkala giderken filan kendi yaşıtların veya yaşlılar başlangıç için yaşlılar harikadır. Yapman gereken merhaba, günaydın, iyi akşamlar vb şekilde ufak selamlar vermek emin ol karşındaki gayet güler yüz ile cevap verecektir. Ben günde tanımadığım en az 5 insana selam veririm , vermeye çalışırım. Biraz boş yaptım umarım yardımcı olur.
fitnessa git, basketbol oyna, bir entrüman çalmayı öğren özgüven kazanırsın ve kitap oku, dil öğren hep kendini geliştirme çabasında ol sonrası kendiliğinden gelir zaten.
spor agam spor her derde devadır. Kendine iyi bak yeme içme uyku bunlar düzenli olsun. Salonda arkadaş edinirsin çok kafa insanlar gelir aynı senin benim gibi olurlar başta onlarla sohbet muhabbet ortama girdikten sonra her şeyin devamı gelin