Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir kere güldü, konu nerelere geldi.
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
soyağacı sorgulama hizmeti e-devlet yoğunluk Soyağacı sorgulama Alt üst soy bilgisi 300 bin belge geçici kapama Vatandaşlar SMS mail trafik engellenmiş sisteme kullanıcıya uzun bir zaman yükünü arttırması adıyla Alt üst soy bilgisi sorgulama geçici olarak kapatılmıştı
:resim:

1518689510789.png

:not:
Soyağacı sorgulama hizmeti kısa bir süreliğine kapatılmıştı. Vatandaşların büyük bir merakla beklediği alt üst soyağacı sorgulama sayfası tekrar kullanıma açıldı. Soyağacı sorgulama nasıl yapılır?
Soyağacı sorgulama hizmeti Türk vatandaşlarının soylarını görebilmesi ve hangi yüzyıla kadar gittiğini bulabilmesi amacıyla e-Devlet üzerinde kullanıma açılmış ancak yoğunluk nedeniyle kilitlenmiş hatta tüm platformun kilitlenmesine neden olmuştu.

Soyağacı sorgulama
Soyağacı sorgulama ya da e-Devlet'teki adıyla Alt üst soy bilgisi sorgulama sayfasından yoğunluk nedeniyle 300 bin belge vermiş ve sonrasında geçici olarak kapatılmıştı. Bugüne kadar da çalışmaları devam eden soyağacı sorgulama sayfası yeniden açıldı. Vatandaşlar yine soy ağaçlarını sorgulayabilecekler ancak bir farkla.
Sorgulama yapıldıktan sonra sistem hemen bir çıktı vermiyor. Sorgu sonuçlandığında mail veya SMS üzerinden kullanıcılara bilgi veriliyor. Yani kullanıcının çıktıyı beklemesi ve trafik yükünü arttırması engellenmiş oluyor.

Hali hazırda on binlerce kişinin yeniden sisteme giriş yaptığı tahmin ediliyor. Bu bakımdan sistemin belgeyi üretmesi ve kullanıcıya haber vermesi uzun bir zaman alabilir.​

masterpiece
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Bilgi için teşekkürler, dün gece saat 3-4 sularında denedim ama çok uzun sürüyor, yaklaşık 1 saat bekledim hala işleminiz devam ediyor yazısını görünce kapattım. Herkes bir anda çökünce sistem yavaşlamış yine.

İnsta ♥ @LazHayalet ♥
Efsane Üye
Ödüller
18
Sosyal
10 HİZMET YILI
Ben Baktım Sağol Soyağacım Elime Ulaştı

Isse Kun
Emektar Üye
Ödüller
15
Sosyal
9 HİZMET YILI
Kullanmıyordum fakat kullandım tüm soyağacım elime ulaştı ve şimdi oturup inceleyeceğim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...