Yeni yeni öğreniyorum daha iyi yapmaya gayret edicem sağolGüzel bir konu olmuş dostum ellerine sağlık
kardeşim sayende yeni bir bilgi Öğrenmiş oldum böyle paylaşmaya devam et
agzina saglik saglam yazmıssın
Hepinize teşekkür ederim devamı gelicekSeverek okudum. Bu güzel paylaşımın için teşekkürler.
Evet genelde dirlik topraklar Doğu da Beylerbeyine verilirdi sınır güvenliğini sağlar köy halkının tımar topraklarını işleyip işlememesinden sorumlulardı bir nevi vali gibiydiler.Benim anne tarafım beylerbeyliğinin soyundan geliyor. Osmanlı padişahları için doğudaki yönetim kontrollerini sağlıyorlarmış.
Ondan daha fazlası, Osmanlının Eli ayağıdır beylerbeyliği. Çünkü doğu toprakları osmanlıya ihanet etmeksizin aralıksız hizmet vermiştir. Osmanlı için önemli rol oynamış Padişah muhafızları bile beylerbeyliğinden geliyordu.Evet genelde dirlik topraklar Doğu da Beylerbeyine verilirdi sınır güvenliğini sağlar köy halkının tımar topraklarını işleyip işlememesinden sorumlulardı bir nevi vali gibiydiler.
Hocam konu başlığını okuyup sadece cevap yazmayınız zaten amacım onu anlatmak iyi forumlar.Birçok coğrafyaya yayıldık kuzey kafkasyadan ötükene kadar kesin bir cevap vermek zor olur