Spora Başladım beyler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
RA9
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Başlıktada okuduğunuz gibi 1 haftadır telefondaki evde spor uygulamasından spor yapıyorum 90 kiloyum omuzlarım falan geniş kemiklerim de iri sadece göbeğim var hatta bayağı da var ekmeği kestim ve spor yapıyorum konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar beni biraz aydınlatabilir mi ne kadar zamanda gider bu göbek ne kadar tempolu çalışmam lazım ve fitness yapan arkadaşların ne kadar zamanda kasları belirgin hale gelmeye başlıyor beyler aydınlatın beni

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Dostum vücut ağırlığında yaptığın tüm egzersizler senin faydana olur. Zaten bu durumda ağırlık çalışma gibi bir imkanın da yok:) Bu arada Beden eğitimciyim ve ''Kemiklerim İri'' diye bir şey yok, Kilolu insanın da kemiği aynı, zayıf insanın da. Sadece zayıf bir insana göre Yağ oranın fazla olduğu için Kemikler iri gözüküyor:) Bol şans İyi çalışmalar diliyorum:)

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
hocam merhaba hayırlı olsun öncelikle yaptıgınız süreye göre değişir gösterdigi verim , hergün biraz daha katarak yapmaya calısın

⭐⭐⭐⭐⭐
Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Hocam spora başlayan herkes sonucu kısa zamanda bekliyor. Sonrada hayal kırıklığına uğrayıp bırakıyor. O yüzden sana tavsiyem yaparken eğlenmene bak biraz. Kişiden kişiye değişir o yüzden bir zaman aralığı vermek yanlış olur

Seçkin Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Ortalama bi erkek boyu ve 90 kilo olarak düsünürsek yaslarının belli olması en az 4-5 calısma sonra belli olur

︻デ═一 ▸Kaneki Ken
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Spor sadece salonda yapılan bir eylem degil kardeşim.
Azimli olursan başaramayacagın bir şey yok.
Yardımcı olarak agırlık kitleride satılıyor uygun fiyata ev için yeterli olucatır.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
%70 beslenme %30 antrenman kuralını uygulamayı aksatma dostum. Antrenör lisansına sahibim ve 8-9 yıldır uğraşıyorum. en iyi yağ yakma antrenmanı ağırlık antrenmanıdır. Hipertrofi antrenmanı yazıp kendine uygun olanı uygulamaya başlayabilirsin. Plank ve mekik senin için en önemli egzersiz olacaktır. Vücut en son hangi bölgeden yağ aldıysa oradan vermeye başlarsın yani göbeğinin hızlı bir şekilde erimesini beklememelisin. 2-3 ay aralığında kendinde gelişim olduğunu farkedersin ama her gün aynanın karşısına geçip incelersen bu senin motivasyonunu düşürür. bol bol su iç ve kuru üzüm kuru kayısı gibi sindirim sistemini rahatlatıcı ve harekete geçirici şeyler tüket. sebze pek sevilmese de özellikle göbek sorunu yaşayanlar için çok önemli. Ayrıca bazı öğünleri sadece yulaf ve sütle geçirebilirsin.

Always in my headspace
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Üniversitedeyken bende yazılmıştım spor salonuna fakat virüsten dolayı bırakmak zorunda kaldık şimdi evde kendi kendime şınav ve mekik çekiyorum :)

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
kardeşim beslenmene dikkat ediceksein herkes spor yapıyor ayırt edici özellik beslenme aklında bulunsun kafein tüketimine dikkat et

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Dostum amacın göbeği ve yağı eritmekse ağırlıktan ziyade kaslarını yakana kadar hareketi tekrarlaman gerekli

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
3 ay bırakma iyi vücut yaparsın

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
dostum göbek en zor eriyen bölge yağ gitse bile mide genişliğinden şişkinlik olacak düzenli sporla halledersin mekik çek sürekli mideyi küçültmek için günde üç öğün yiyorsan altı öğün yeyip az az ye

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
telefondaki uygulama özellikle adidasın spor uygulaması çok iyi bende korona dan beri sporu bırakmıştım ama devam edeceğim sizin gibii

RA9
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Dostum vücut ağırlığında yaptığın tüm egzersizler senin faydana olur. Zaten bu durumda ağırlık çalışma gibi bir imkanın da yok:) Bu arada Beden eğitimciyim ve ''Kemiklerim İri'' diye bir şey yok, Kilolu insanın da kemiği aynı, zayıf insanın da. Sadece zayıf bir insana göre Yağ oranın fazla olduğu için Kemikler iri gözüküyor:) Bol şans İyi çalışmalar diliyorum:)
yorumun için teşekkür ederim de ben zayıfken de iriydim elim kolum çok kalın o yüzden söyledim onu :D
Post automatically merged:

Hocam spora başlayan herkes sonucu kısa zamanda bekliyor. Sonrada hayal kırıklığına uğrayıp bırakıyor. O yüzden sana tavsiyem yaparken eğlenmene bak biraz. Kişiden kişiye değişir o yüzden bir zaman aralığı vermek yanlış olur
hayır kısa sürede olacak bir şey değil zaten de ne kadar zaman gerektiğini merak ediyorum

Ortalama bi erkek boyu ve 90 kilo olarak düsünürsek yaslarının belli olması en az 4-5 calısma sonra belli olur
boyum 178 falan 1 haftadır çalışıyorum ne kadar sürede farkı anlarım

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
yorumun için teşekkür ederim de ben zayıfken de iriydim elim kolum çok kalın o yüzden söyledim onu :D

hayır kısa sürede olacak bir şey değil zaten de ne kadar zaman gerektiğini merak ediyorum

boyum 178 falan 1 haftadır çalışıyorum ne kadar sürede farkı anlarım
kemiklerim iri diye birşey yok derken :) benim arkadaşım o kadar iri ki eli benim elimin iki katı neredeyse bir parmağı benim iki parmağım kadar hiç de kilolu değil yağ oranı çok az arkadaşın bahsettiği gibi kemikleri iri yani

RA9
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
%70 beslenme %30 antrenman kuralını uygulamayı aksatma dostum. Antrenör lisansına sahibim ve 8-9 yıldır uğraşıyorum. en iyi yağ yakma antrenmanı ağırlık antrenmanıdır. Hipertrofi antrenmanı yazıp kendine uygun olanı uygulamaya başlayabilirsin. Plank ve mekik senin için en önemli egzersiz olacaktır. Vücut en son hangi bölgeden yağ aldıysa oradan vermeye başlarsın yani göbeğinin hızlı bir şekilde erimesini beklememelisin. 2-3 ay aralığında kendinde gelişim olduğunu farkedersin ama her gün aynanın karşısına geçip incelersen bu senin motivasyonunu düşürür. bol bol su iç ve kuru üzüm kuru kayısı gibi sindirim sistemini rahatlatıcı ve harekete geçirici şeyler tüket. sebze pek sevilmese de özellikle göbek sorunu yaşayanlar için çok önemli. Ayrıca bazı öğünleri sadece yulaf ve sütle geçirebilirsin.
aradığım cevap hocam çok teşekkür ederim bu anlattıklarını günde kaç saat dakika yapmak gerekiyor ve fit bir vücuda sahip olmam için ne kadar süre gerekiyor o zaman bırakacağım demiyorum devam edicem spor gerçekten iyi hissettiriyor fakat farkı ne zaman anlarım

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
fitnes yapmıyorum ama uzun zman kıck boks gittim anlatsam faydası olurmu bilmem ama anlatayım yınede :) dostum sporu kafandaki illa zayıflıycam düşüncesinden kurtularak başlamanı isterim spor demek senelerını dahı versen senı aynı gram hatta sana daha çok kalori harcatarak senı yıyceklere yönlendırıcektır nacizane fikrim ise sana süreklilik haline bindirp bu işi hiç kesmemek ben boks da ip atlamayı gülüceksim 4 ay da becere bildim anca kaç teknıgı var dersen de eger emın ol daha tam olarak kapamadım ayak basışların olsun tutuşundaki bilek hareketlerin olsun spor mesela spor yapıyrosun diyelim ne sporu olsun bu göbek demiştin mesela göbek için herkes yarı mekik sporu kullanır sadece göbege hitap eden ve bedenıne göbekten başka inan bana yararı dokunmayan tabi nefes açmada güzel bi spordum ama omuz kaslarına veya da bacak kaslarına bır etkısı dokunmaz benım tavsıyem fıtnes düşüncen var ise de bence boks tay bok karete gibi hareketlerle hem sayıflar hem de bunyen de olan yanı yapında da kalıbını sana daha iyi hareket ettırmeyı hatta bu hareketlerle kılolu olup olmadıgını cidden o zamn anlarsın dostum belkı de ıhtıyacın erıtmek dıgıl daha da çok kalori almak ola bılır ıyı formlar :)

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Rica ederim. maksimum 45-50 dakika yapmanı öneririm çünkü daha fazlası enerji kaybına neden olur yeterli protein ve enerjiyi de besinlerden alamazsan tam tersi yorgunluk aşırı uyku vb. mental bozukluklar yaratıyor. bir gün çalışma ertesi gün dinlenme olarak yaparsan rahat edersin çünkü kaslar dinlenme sırasında büyür. vücut ölçülerini aldıysan iki haftada bir kontrol edebilirsin ölçülerini. kendinde gelişimi gördükçe daha da hırslanacaksın zaten. İki ay kadar sabretmeyi başarırsan seni ruhsal ve fiziksel olarak güçlendirecek ve vücudunu geliştirecek aşamayı görebilirsin. Ondan sonrası zaten çok daha kolay hale geliyor. Protein bazlı beslenip, şeker ve unlu mamüllerden uzak dur. Yağ şu an ihtiyacın olan en son şey çünkü. Çok ağır kilolarda çalışmak yerine ortalama kilo ile maksimum tekrar yapmaya çalış böylece yağ yakımını hızlandırmış oluyorsun. Bu kesinlikle önemli. Eğer antrenmandan sonra çalıştığın bölgelerde hafif bir yanma veya ağrı hissetmiyorsan doğru çalışamamışsın demektir. Doğru ve verimli çalışabilmek için vücudunu ve kaldıracağın kiloyu iyi öğrenmen gerekiyor. Dediğim gibi kendine uygun olan seni 3-4 gün ağrılar içinde kıvrandırmayacak güzel bir antrenman programı bulmaya bak dostum. Bol şans :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...