Dağıtım(Distributor) şirketleri var bu free yada paid olabilir örneğin paid olarak DistroKid & Tunecore vb.
Ücretsiz dağıtım yapmak istiyorsan öylesine sanatçı hesabı açmak için googlea free music distribution yazman yeterli, bazı free dağıtıcılarda otomatik artist hesabını claimlemek diye bişey yok manuel olarak elinle sen claimliceksin olay böyle Semi-Label distributorlar felan bulursan Artist formunu doldurup spotifyda şarkı leakleyebilirsin.
Valla bi faydası yok şarkı yapmayanlar sanatçı hesabı açıyorlar pek anlamıyorum görünüm ve böyle şeylerle övünmeyi seviyorlar sanırım ben açıkcası çok tavsiye etmiyorum, leakten para kaldıranlarıda sevmem açıkcası 1 yıl önce bu işi yapmama rağmen para var ama yine de loser işi gibi ev stüdyosu kurduktan sonra müzik işlerine tekrar dönücem
SoundCloud gibi direkt olarak şarkılarınızı Spotify'da yayınlayamıyorsunuz. bir dijital distribütör ile çalışmanız gerekli. Siz distribütöre, onlar da Spotify, iTunes, Deezer vb. platformlara şarkıları gönderiyor.
Dijital distribütör örneği olarak linkini bırakayım.
Valla bi faydası yok şarkı yapmayanlar sanatçı hesabı açıyorlar pek anlamıyorum görünüm ve böyle şeylerle övünmeyi seviyorlar sanırım ben açıkcası çok tavsiye etmiyorum, leakten para kaldıranlarıda sevmem açıkcası 1 yıl önce bu işi yapmama rağmen para var ama yine de loser işi gibi ev stüdyosu kurduktan sonra müzik işlerine tekrar dönücem