Çözüldü SSD depolama alanım azalıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
SSD'mde yer kalmadı gözüküyor ama içiindeki dosyaları iincelediğimde tamamının kullanılmadığını görüyorum 100gb nereye gidiyor

Çözüm
Eğer hiç bir indirme yapmıyor, program yüklemiyor, diske dosya kopyalamıyorsanız ve yine de diskte boş yer azalıyorsa bunun sebebi şunlar olabilir:

• Windows güncelleştirmeleri
  • Bilgisayarınızın oluşturduğu gölge kopyalar
  • Programların oluşturduğu log dosyaları ve gecici dosyalar
SSD ve normal disklerde sabitdiste boş yar açmak için şunları yapabilirsiniz:

• Windows güncelleştirmelerinden kalma dosyaları silin
  • Gölge kopyaları temizleyin
  • Log ve diğer dosyaları temizleyin
Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Eğer hiç bir indirme yapmıyor, program yüklemiyor, diske dosya kopyalamıyorsanız ve yine de diskte boş yer azalıyorsa bunun sebebi şunlar olabilir:

• Windows güncelleştirmeleri
  • Bilgisayarınızın oluşturduğu gölge kopyalar
  • Programların oluşturduğu log dosyaları ve gecici dosyalar
SSD ve normal disklerde sabitdiste boş yar açmak için şunları yapabilirsiniz:

• Windows güncelleştirmelerinden kalma dosyaları silin
  • Gölge kopyaları temizleyin
  • Log ve diğer dosyaları temizleyin

Çözüm
Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
kanka 240 gb ssd içiinde sadece windows valorant ve pcde kullandığım birkaç program kurulu 240 gb'ın hepsinin kullanılması imkansız yanı
Kanka ben daha yeni format attim 500gb ssd var bende kurulum yaparken 35gblık alanı kaplayacağı yazıyordu windowsun kurdum güncellemeleri yaptım bi baktim 400gb bos alanım kalmıs oyun yüklü değil sistem windows ve güncellemeleriyle birlikte yaklaşık 100gb yer kaplıyor anlayacağın.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
kanka bılgısayarında çok çer çöp var demekkı youtube ta bunla ılgılı vıdolar var onlara bı goz at derım

Master The Yoda ⚔
Seçkin Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Over provisioning açık olabilir mi? sürücünün belli bir bölümünün yönetim işlevleri için ayrılmasına atamış olabilirsin.

Üye
3 HİZMET YILI
windows kuruludur ayrıca ssdileri ucu ucuna kullanılması sakıncalı diye biliyorum en az 50 gb bos yer kalması faydalı oluyor

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
SSD'nizin toplam hafızası mı azalıyor yoksa boş olan kısım mı azalıyor belirtir misiniz?
SSD'mde yer kalmadı gözüküyor ama içiindeki dosyaları iincelediğimde tamamının kullanılmadığını görüyorum 100gb nereye gidiyor
SSD'nizin toplam hafızası mı azalıyor yoksa boş olan kısım mı azalıyor belirtir misiniz?

𐱅 𐰇 𐰼 𐰰
Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Windows tuşuna bas disk temizleme yaz tıkla sol alttan sistem dosylarını temizleye gir orda karşına çıkan her şeyi sil aynısını sistem dosyları sil e basmadan da yap

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI

hocam diskteki boş alan azalıyordu da muhtemelen bir virüsten kaynaklıymış format attım düzeldi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...