emin misiniz hocam bir sorun çıkmasın.Sorun çıkmaz hocam silebilirsiniz
sil hocam bişey olmazzzArkadaşlar benim PC'de SSD'den önce Windows C ye kuruluydu her zamanki gibi. Birkaç ay önce SSD aldım SSD+HDD yaptım Windows'u SSD'ye kurdum. Eski kurulu olan C şu an E diski oldu ve içinde eski Windows dosyaları var. Bunları silersem bir sorun çıkar mı? Windows'um SSD'ye kurulu, SSD olmadan önceki kurulu eski diskteki Windows klasörlerini silmeli miyim?
.
.
.
Şu anki Windows'un kurulu oldugu disk.
Tarihten anlayacağınız üzere eski Windows kurulu olan diskim.
Yerel disk e gözüken eski Windows kurulu olan C diskim.
Eminim hocam. Buna hatta dual boot deniyor iki disk de de işletim varsa sormali bilgisayar hangisini açayım diyeemin misiniz hocam bir sorun çıkmasın.
sılebılırısn rahatcaArkadaşlar benim PC'de SSD'den önce Windows C ye kuruluydu her zamanki gibi. Birkaç ay önce SSD aldım SSD+HDD yaptım Windows'u SSD'ye kurdum. Eski kurulu olan C şu an E diski oldu ve içinde eski Windows dosyaları var. Bunları silersem bir sorun çıkar mı? Windows'um SSD'ye kurulu, SSD olmadan önceki kurulu eski diskteki Windows klasörlerini silmeli miyim?
.
.
.
diski biçimlendirsem daha kolay olmaz mı ?Merhaba. Eğer eski diskte herhangi bir yedek yok ise;
Bilgisayarım’a sağ tık
Yönet
Gelen pencerede Disk yöneticisini seçin.
Eski, içinde yedek olmayan sıfırlanacak disk’e sağ tıklayıp birimi sil deyin.
Tüm silinecek diskler silindikten sonra sağ tıklayıp yeni basit birim seçeneğini seçip karşına gelen tüm uyarıları kabul edersen disk tamamen sıfırlanmış ve boş bir şekilde kullanıma hazır olacaktır.
Deneyip bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışayım.
Disk biçimlendir dediğinde sadece orada görünen disk'i biçimlendirmiş olursun. Disk'e format atılırken format esnasında Windows disk'i 3 4 farklı parçaya ayırıyor. (Kurtarma, Sistem geri yükleme vb.) Dediğim şekilde temizlendiği taktirde geride kalıntı bırakmadan tek başına bir disk olarak kullanabilirsin. Ancak evet, Biçimlendir diyerek kullanmanda herhangi bir sakınca yok.diski biçimlendirsem daha kolay olmaz mı ?Ekli dosyayı görüntüle 87715
bu diski silip f diskine ekleyebiliyor muyum tek disk olsun. böyle birşey mümkün müDisk biçimlendir dediğinde sadece orada görünen disk'i biçimlendirmiş olursun. Disk'e format atılırken format esnasında Windows disk'i 3 4 farklı parçaya ayırıyor. (Kurtarma, Sistem geri yükleme vb.) Dediğim şekilde temizlendiği taktirde geride kalıntı bırakmadan tek başına bir disk olarak kullanabilirsin. Ancak evet, Biçimlendir diyerek kullanmanda herhangi bir sakınca yok.
Evet dediğim şey o işe yarıyor. Disk boyutu ne kadarsa hepsini tek bölüm olarak kullanmaya yarıyor. Yalnız dikkat etmen gereken nokta, disklerde yedek olmaması. Disk içindeki yedekler, dediğim yöntemle silinirse tamamen gider.bu diski silip f diskine ekleyebiliyor muyum tek disk olsun. böyle birşey mümkün mü
hangi adımları izlemeliyim hocam tekrar anlatır mısınızEvet dediğim şey o işe yarıyor. Disk boyutu ne kadarsa hepsini tek bölüm olarak kullanmaya yarıyor.
Hocam HDD'ye kurulu olan Windows şuan işlevsiz bir işlem görmüyor yani silebilirsiniz önemli bir dosyanız yoksa direk biçimlendirede bilirsiniz.Arkadaşlar benim PC'de SSD'den önce Windows C ye kuruluydu her zamanki gibi. Birkaç ay önce SSD aldım SSD+HDD yaptım Windows'u SSD'ye kurdum. Eski kurulu olan C şu an E diski oldu ve içinde eski Windows dosyaları var. Bunları silersem bir sorun çıkar mı? Windows'um SSD'ye kurulu, SSD olmadan önceki kurulu eski diskteki Windows klasörlerini silmeli miyim?
.
.
.
hangi adımları izlemeliyim hocam tekrar anlatır mısınız
lis disk değil list disk olucak bilginize..
- Windows arama kısmına cmd yazıp yönetici olarak çalmıştırın.
- Gelen ekrana “diskpart” yazın.
- Yeni bir cmd ekranı açılacak. Bu ekran geldiğinde ‘lis disk’ yazın.
- Lis disk komutundan sonra cihazda takılı olan diskler sıralanacak. Burada dikkat etmeniz gereken konu doğru disk’i seçmek. Muhtemelen 1. Disk 230 gb 2. Disk 500 gb yazacak. 500 gb boyut görünen diskin başındaki numarayı kullanacağız.
- 500GB olan diskin başında eğer 2. Disk yazıyorsa, “sel disk2” yazın.
- Ardından direkt ‘clean’ yazın. Bu, diski tamamen formatlayacaktır.
Dikkatin için teşekkürler ancak, dos sisteminde bir çok kısaltma mevcut. "select" yerine "sel" yazıldığı gibi "list" yerine "lis" yazılabiliyor.lis disk değil list disk olucak bilginize..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?