Çözüldü SSD'nin okuma/yazma değerleri çok ani düşüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
agalar uzun süredir kullandığım mld marka ssdimin bu aralar okuma/yazma değerleri çok ani düşüşler yaşıyor. bu düşüşler oyunlarda da hissediliyor. oyunlarda ani drop olsun, lobilerin geç yüklenmesi olsun, harita biyomlarının geç yüklenmesi olsun daha birçok şey yaşıyorum. bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi
crystaldiskmark değerlerim

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-02-21 142656.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-21 142656.png
    173.1 KB · Görüntüleme: 24
Çözüm
SSD'nizin sıralı yazma hızı (1198 MB/s) kabul edilebilir olsa da, rastgele 4K yazma hızlarınız (81 MB/s) düşük görünüyor
Görev Yöneticisi'nde disk etkinliği grafiğinde ani düşüşler var. Bu, SSD'nin termal throttling yapabileceği ya da wear leveling nedeniyle iç düzenleme yapmaya çalışıyor demektir.
SSD’nizin %77 dolu olduğunu görüyorum. SSD’ler genelde boş alan gerektiğinde daha iyi performans gösterir
Ortalama yanıt süreniz 5 ms civarında görünüyor. NVMe SSD’ler için bu değer genellikle daha düşük olmalı
CMD'yi yönetici olarak açıp şu komutu deneyin:
Bash:
fsutil behavior set disabledeletenotify 0
Bu, SSD’nin TRIM özelliğinin açık olduğundan emin olmanı sağlar.
SSD’nin en az %20 boş alanı olmasını sağlamaya çalışın
CrystalDiskInfo...
ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
SSD'nizin sıralı yazma hızı (1198 MB/s) kabul edilebilir olsa da, rastgele 4K yazma hızlarınız (81 MB/s) düşük görünüyor
Görev Yöneticisi'nde disk etkinliği grafiğinde ani düşüşler var. Bu, SSD'nin termal throttling yapabileceği ya da wear leveling nedeniyle iç düzenleme yapmaya çalışıyor demektir.
SSD’nizin %77 dolu olduğunu görüyorum. SSD’ler genelde boş alan gerektiğinde daha iyi performans gösterir
Ortalama yanıt süreniz 5 ms civarında görünüyor. NVMe SSD’ler için bu değer genellikle daha düşük olmalı
CMD'yi yönetici olarak açıp şu komutu deneyin:
Bash:
fsutil behavior set disabledeletenotify 0
Bu, SSD’nin TRIM özelliğinin açık olduğundan emin olmanı sağlar.
SSD’nin en az %20 boş alanı olmasını sağlamaya çalışın
CrystalDiskInfo gibi bir araçla SSD’nizin sağlık durumunu ve TBW (Total Bytes Written) değerini kontrol edin
SSD aşırı ısınıyor olabilir. Görev Yöneticisi veya HWMonitor gibi araçlarla sıcaklığı izleyin.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
forum.donanimhaber.com/ssd-nin-yazma-hizi-dustu-neden-olabilir--148993979

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...