agalar uzun süredir kullandığım mld marka ssdimin bu aralar okuma/yazma değerleri çok ani düşüşler yaşıyor. bu düşüşler oyunlarda da hissediliyor. oyunlarda ani drop olsun, lobilerin geç yüklenmesi olsun, harita biyomlarının geç yüklenmesi olsun daha birçok şey yaşıyorum. bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi crystaldiskmark değerlerim
SSD'nizin sıralı yazma hızı (1198 MB/s) kabul edilebilir olsa da, rastgele 4K yazma hızlarınız (81 MB/s) düşük görünüyor
Görev Yöneticisi'nde disk etkinliği grafiğinde ani düşüşler var. Bu, SSD'nin termal throttling yapabileceği ya da wear leveling nedeniyle iç düzenleme yapmaya çalışıyor demektir.
SSD’nizin %77 dolu olduğunu görüyorum. SSD’ler genelde boş alan gerektiğinde daha iyi performans gösterir
Ortalama yanıt süreniz 5 ms civarında görünüyor. NVMe SSD’ler için bu değer genellikle daha düşük olmalı
CMD'yi yönetici olarak açıp şu komutu deneyin:
Bash:
fsutil behavior set disabledeletenotify 0
Bu, SSD’nin TRIM özelliğinin açık olduğundan emin olmanı sağlar.
SSD’nin en az %20 boş alanı olmasını sağlamaya çalışın
CrystalDiskInfo...
SSD'nizin sıralı yazma hızı (1198 MB/s) kabul edilebilir olsa da, rastgele 4K yazma hızlarınız (81 MB/s) düşük görünüyor
Görev Yöneticisi'nde disk etkinliği grafiğinde ani düşüşler var. Bu, SSD'nin termal throttling yapabileceği ya da wear leveling nedeniyle iç düzenleme yapmaya çalışıyor demektir.
SSD’nizin %77 dolu olduğunu görüyorum. SSD’ler genelde boş alan gerektiğinde daha iyi performans gösterir
Ortalama yanıt süreniz 5 ms civarında görünüyor. NVMe SSD’ler için bu değer genellikle daha düşük olmalı
CMD'yi yönetici olarak açıp şu komutu deneyin:
Bash:
fsutil behavior set disabledeletenotify 0
Bu, SSD’nin TRIM özelliğinin açık olduğundan emin olmanı sağlar.
SSD’nin en az %20 boş alanı olmasını sağlamaya çalışın
CrystalDiskInfo gibi bir araçla SSD’nizin sağlık durumunu ve TBW (Total Bytes Written) değerini kontrol edin
SSD aşırı ısınıyor olabilir. Görev Yöneticisi veya HWMonitor gibi araçlarla sıcaklığı izleyin.