Onaylı Üye
Bilgisayarın açılmamasıSorun Ne Kardeşim?
Bro HDD tamamen biçimlendirildi yani içinde işletim sistemi kurulu değilÇünkü her 2 harddisk tede aynı kasa bileşenlerini içeren windows kurulu. Haliyle çakışıyorlar. 2 yöntem var 1. HDD ye jumper takarak windowsu pasif hale getirebilirsin. 2. Hdd ye format at Ssd içindeki windows ile çakışmasın. 2. olay donanımdan anlamıosan senin için daha kolay olur.
Anladığım kadarı ile Laptop kullanıyorsun ve cdrom kızağına extra Harddisk takmak istiyorsun ki Cdrom da Ssd - Hdd kendi yerinde çalıştıgında sıkıntı yok ama zıttında sıkıntı doğuruyor diyorsun değil mi? peki Ssd nin cdrom kızagında Hdd nin de normal yerinde kalmasını mı istemiyorsun durumu biraz daha ayrıntılı anlatırmısın ?Bilgisayarın açılmaması
Post automatically merged:
Bro HDD tamamen biçimlendirildi yani içinde işletim sistemi kurulu değil
Aynen hocam normalde ssdyi cdrom kızağında hddyi kendi yuvasında çalıştırırsam PC açılıyor fakat ssdnin cdrom yuvasındayken fazla verimli olamayacağını duydum o yüzden tam tersini yapmak istiyorumAnladığım kadarı ile Laptop kullanıyorsun ve cdrom kızağına extra Harddisk takmak istiyorsun ki Cdrom da Ssd - Hdd kendi yerinde çalıştıgında sıkıntı yok ama zıttında sıkıntı doğuruyor diyorsun değil mi? peki Ssd nin cdrom kızagında Hdd nin de normal yerinde kalmasını mı istemiyorsun durumu biraz daha ayrıntılı anlatırmısın ?
Peki Hdd de herhangi bir sıkıntın varmıydı Bad Sector gibi veya ses gelme gibi bir sıkıntı. Eğer yok ise bios ayarlarında Pc startup boot sırasını bir kontrol edermisin. Ssd nin 1. sırada olduğundan emin ol.Aynen hocam normalde ssdyi cdrom kızağında hddyi kendi yuvasında çalıştırırsam PC açılıyor fakat ssdnin cdrom yuvasındayken fazla verimli olamayacağını duydum o yüzden tam tersini yapmak istiyorum
Bios ayarlarında ssd öncelik sırada, hdd'de sorun yok taş gibi. Kendi yuvasına koyduğum zaman çalışıyorPeki Hdd de herhangi bir sıkıntın varmıydı Bad Sector gibi veya ses gelme gibi bir sıkıntı. Eğer yok ise bios ayarlarında Pc startup boot sırasını bir kontrol edermisin. Ssd nin 1. sırada olduğundan emin ol.
Çözüme kavuşabildin mi pekiArkadaşlar daha önce 2 defa başıma geldi.nekadar ilginç ki iki olayda da laptop lnvo idi.pc hdd çevirici kullanırken hdd seçtiğini farkettik ve sağlıklı boot etmiyor.sonuç olarak 2 çözumdede farklı hdd taktik .kabul etmediği hddler başka cihazlarda sorunsuz çalıştı.WD ler bazı laptoplarda bizde olduğu gibi alet seçiyor
Dedim ya çözüm farklı bi hdd ile denemek.bu isi yaptigim icin ayni size ile degistirdim.bu arada hdd ler %100 durumda sağlam disklerdi .başka cihaza geçirdimÇözüme kavuşabildin mi peki
Hdd yi biçimlendirmeyi bir de windows kurduğun Usb ile yapabilirmisin tahminimce sorunun çözülmesi lazım. Tek dikkat edeceğin Ssd nin bölümlerini silmemek. Hdd ki tüm bölümleri silip tek parça haline getirip bilgisayarı yeniden başlatın.Bios ayarlarında ssd öncelik sırada, hdd'de sorun yok taş gibi. Kendi yuvasına koyduğum zaman çalışıyor
Hocam HDD de tek parça halinde içi tamamen boş vallahi anlamadım ya sebebiniHdd yi biçimlendirmeyi bir de windows kurduğun Usb ile yapabilirmisin tahminimce sorunun çözülmesi lazım. Tek dikkat edeceğin Ssd nin bölümlerini silmemek. Hdd ki tüm bölümleri silip tek parça haline getirip bilgisayarı yeniden balatın.
Tamam kardeşim internette sorunun arattım. Bir arkadaş bu şekilde çözdüğünü yazmış ondan dolayı dene dedim. Yani linki özelden atayım bir incele.Hocam HDD de tek parça halinde içi tamamen boş vallahi anlamadım ya sebebini
Malesef özelden dahi linki paylaşamıyorum. Spam uyarısı veriyor ki bu cok normal. İstersen dediğim çözümü bir dene.Tamam kardeşim internette sorunun arattım. Bir arkadaş bu şekilde çözdüğünü yazmış ondan dolayı dene dedim. Yani linki özelden atayım bir incele.
Eyvallah herşey için sağol kardeşimMalesef özelden dahi linki paylaşamıyorum. Spam uyarısı veriyor ki bu cok normal. İstersen dediğim çözümü bir dene.
Ne demek kardeşim sende sağol umarım sıkıntın çözülür. Eğer olur ise yazarsan sevinirim.Eyvallah herşey için sağol kardeşim
Friends have happened to me 2 times before. Interestingly, in both cases, the laptop was lnvo. We realized that he chose hdd when using a hdd converter. As a result, different hdd tactics in 2 solutions. chooses tools like we do
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?