ssdyi hdd yuvasına ,hddyi cdrom kızağına takınca bilgisayar açılmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Ssd aldım içine işletim sistemini kurdum fakat ssdyi tek başına HDD yuvasında çalıştırırsam PC açılıyor ,hddyi kendi yuvasına ssdyi cdrom kızağına takarsam yine PC açılıyor ama ssdyi HDD yuvasında hddyi cdrom kızağında çalıştırırsam windows başlatma logosunda kalıyor

Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Çünkü her 2 harddisk tede aynı kasa bileşenlerini içeren windows kurulu. Haliyle çakışıyorlar. 2 yöntem var 1. HDD ye jumper takarak windowsu pasif hale getirebilirsin. 2. Hdd ye format at Ssd içindeki windows ile çakışmasın. 2. olay donanımdan anlamıosan senin için daha kolay olur.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Sorun Ne Kardeşim?
Bilgisayarın açılmaması :D
Post automatically merged:

Çünkü her 2 harddisk tede aynı kasa bileşenlerini içeren windows kurulu. Haliyle çakışıyorlar. 2 yöntem var 1. HDD ye jumper takarak windowsu pasif hale getirebilirsin. 2. Hdd ye format at Ssd içindeki windows ile çakışmasın. 2. olay donanımdan anlamıosan senin için daha kolay olur.
Bro HDD tamamen biçimlendirildi yani içinde işletim sistemi kurulu değil

Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Bilgisayarın açılmaması :D
Post automatically merged:

Bro HDD tamamen biçimlendirildi yani içinde işletim sistemi kurulu değil
Anladığım kadarı ile Laptop kullanıyorsun ve cdrom kızağına extra Harddisk takmak istiyorsun ki Cdrom da Ssd - Hdd kendi yerinde çalıştıgında sıkıntı yok ama zıttında sıkıntı doğuruyor diyorsun değil mi? peki Ssd nin cdrom kızagında Hdd nin de normal yerinde kalmasını mı istemiyorsun durumu biraz daha ayrıntılı anlatırmısın ?

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Anladığım kadarı ile Laptop kullanıyorsun ve cdrom kızağına extra Harddisk takmak istiyorsun ki Cdrom da Ssd - Hdd kendi yerinde çalıştıgında sıkıntı yok ama zıttında sıkıntı doğuruyor diyorsun değil mi? peki Ssd nin cdrom kızagında Hdd nin de normal yerinde kalmasını mı istemiyorsun durumu biraz daha ayrıntılı anlatırmısın ?
Aynen hocam normalde ssdyi cdrom kızağında hddyi kendi yuvasında çalıştırırsam PC açılıyor fakat ssdnin cdrom yuvasındayken fazla verimli olamayacağını duydum o yüzden tam tersini yapmak istiyorum

Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Aynen hocam normalde ssdyi cdrom kızağında hddyi kendi yuvasında çalıştırırsam PC açılıyor fakat ssdnin cdrom yuvasındayken fazla verimli olamayacağını duydum o yüzden tam tersini yapmak istiyorum
Peki Hdd de herhangi bir sıkıntın varmıydı Bad Sector gibi veya ses gelme gibi bir sıkıntı. Eğer yok ise bios ayarlarında Pc startup boot sırasını bir kontrol edermisin. Ssd nin 1. sırada olduğundan emin ol.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Peki Hdd de herhangi bir sıkıntın varmıydı Bad Sector gibi veya ses gelme gibi bir sıkıntı. Eğer yok ise bios ayarlarında Pc startup boot sırasını bir kontrol edermisin. Ssd nin 1. sırada olduğundan emin ol.
Bios ayarlarında ssd öncelik sırada, hdd'de sorun yok taş gibi. Kendi yuvasına koyduğum zaman çalışıyor

Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar daha önce 2 defa başıma geldi.nekadar ilginç ki iki olayda da laptop lnvo idi.pc hdd çevirici kullanırken hdd seçtiğini farkettik ve sağlıklı boot etmiyor.sonuç olarak 2 çözumdede farklı hdd taktik .kabul etmediği hddler başka cihazlarda sorunsuz çalıştı.WD ler bazı laptoplarda bizde olduğu gibi alet seçiyor

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar daha önce 2 defa başıma geldi.nekadar ilginç ki iki olayda da laptop lnvo idi.pc hdd çevirici kullanırken hdd seçtiğini farkettik ve sağlıklı boot etmiyor.sonuç olarak 2 çözumdede farklı hdd taktik .kabul etmediği hddler başka cihazlarda sorunsuz çalıştı.WD ler bazı laptoplarda bizde olduğu gibi alet seçiyor
Çözüme kavuşabildin mi peki

Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Bios ayarlarında ssd öncelik sırada, hdd'de sorun yok taş gibi. Kendi yuvasına koyduğum zaman çalışıyor
Hdd yi biçimlendirmeyi bir de windows kurduğun Usb ile yapabilirmisin tahminimce sorunun çözülmesi lazım. Tek dikkat edeceğin Ssd nin bölümlerini silmemek. Hdd ki tüm bölümleri silip tek parça haline getirip bilgisayarı yeniden başlatın.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Hdd yi biçimlendirmeyi bir de windows kurduğun Usb ile yapabilirmisin tahminimce sorunun çözülmesi lazım. Tek dikkat edeceğin Ssd nin bölümlerini silmemek. Hdd ki tüm bölümleri silip tek parça haline getirip bilgisayarı yeniden balatın.
Hocam HDD de tek parça halinde içi tamamen boş vallahi anlamadım ya sebebini

Ultra Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
thats weird did they helped you

Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Tamam kardeşim internette sorunun arattım. Bir arkadaş bu şekilde çözdüğünü yazmış ondan dolayı dene dedim. Yani linki özelden atayım bir incele.
Malesef özelden dahi linki paylaşamıyorum. Spam uyarısı veriyor ki bu cok normal. İstersen dediğim çözümü bir dene.

Üye
6 HİZMET YILI
Friends have happened to me 2 times before. Interestingly, in both cases, the laptop was lnvo. We realized that he chose hdd when using a hdd converter. As a result, different hdd tactics in 2 solutions. chooses tools like we do

Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Friends have happened to me 2 times before. Interestingly, in both cases, the laptop was lnvo. We realized that he chose hdd when using a hdd converter. As a result, different hdd tactics in 2 solutions. chooses tools like we do

So you say there is no solution. Should we use a different Hdd ?

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
[QUOTE = "tasraprensi, post: 2156134, member: 1062510"]
I bought SSD, I installed the operating system, but if I run SSD in the HDD slot alone, the PC turns on, if I plug the HDD into its own slot on the SSDyi cdrom sled, the PC turns on again, but if I run SSDyi on the HDD slot in the HDD slot, the windows remain in the startup logo.
[/ QUOTE]
Go Your PC BIOS Setting And Change HDD setting,.. It will Work then give me Like
ATA
AHCI
SATA

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...