Staj yerimden ayrılmak için resmi sebep

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Unknown
Banlı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Dostlar direkt konuya gireceğim. Lise için staj görüyorum. Diğer arkadaşlarıma göre çok yorucu bir iş yapıyorum. Şimdi kuzenimin e-ticaret ofisinde staj yapabileceğimi öğrendim. Şimdi ise naylon staj yapmak istiyorum. Fakat resmi bir kurumda staj gördüğüm için koordinatör öğretmenim "oradan ayrılmam için resmi bir sebep olması gerek" dedi. Sizce ne gibi bir resmi sebep ile gidersem beni staj yerimden ayırır, hangi doktordan ne gibi bir rapor almam gerekiyor?

Not: Öğretmen, 'Oradan ayrılamazsın seneye bizden stajyer almazlar' diyerek beni ayırmamakla kararlı.

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Öğretmenin başından savmak için "resmi sebep" diye birşey uydurmuş, uğraşmak istemediği için olduğunu düşünüyorum. Bir çalışan herhangi bir gerekçe vermeden çalıştığı yerden ayrılma hakkına sahiptir. Sadece ayrılmadan 30 gün önce haber vermeli ve son 15 günlük sürede yerine alınacak kişiyi eğitmelidir. Ki bu normal iş yerlerinde geçerli, staj için daha serbest kurallar vardır diye düşünüyorum. Hocana rest çekmeni öneririm. Ailenin yada senin yeni staj yeri ayarladık gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum tarzı bir konuşma yapması yeterli olacaktır, tabi bunu önce ailenle sonra hocanla sonra çalıştığın yer ile görüşmeyi unutma. Herhangi bir gerekçe isterse fiziksel olarak altından kalkamayacağım kadar çok çalışıyorum ve bu firmada çalışmak istemiyorum demen yeterli olacaktır. Başka "RESMİ" bir nedene ihtiyacın yok.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Unknown
Banlı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Öğretmenin başından savmak için "resmi sebep" diye birşey uydurmuş, uğraşmak istemediği için olduğunu düşünüyorum. Bir çalışan herhangi bir gerekçe vermeden çalıştığı yerden ayrılma hakkına sahiptir. Sadece ayrılmadan 30 gün önce haber vermeli ve son 15 günlük sürede yerine alınacak kişiyi eğitmelidir. Ki bu normal iş yerlerinde geçerli, staj için daha serbest kurallar vardır diye düşünüyorum. Hocana rest çekmeni öneririm. Ailenin yada senin yeni staj yeri ayarladık gerekli işlemlerin yapılmasını istiyorum tarzı bir konuşma yapması yeterli olacaktır, tabi bunu önce ailenle sonra hocanla sonra çalıştığın yer ile görüşmeyi unutma. Herhangi bir gerekçe isterse fiziksel olarak altından kalkamayacağım kadar çok çalışıyorum ve bu firmada çalışmak istemiyorum demen yeterli olacaktır. Başka "RESMİ" bir nedene ihtiyacın yok.
Hocam çok iyi anlatmışsın fakat ailemin de pek yanaşır yanı yok bu duruma. Hocalar da biraz asabi dediğinizi yapsam umursamayacak tipler. Tek derdi şimdi yarıyolda bırakırsam seneye bir daha stajyer almazlar bizden.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Unknown
Banlı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
IMG_20211122_162628.jpg

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Unknown
Banlı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
İyi güzel ama hala inanamadığım şaşırdığım merak ettiğim resmi bir sebep sunmanı istemeleri şaşırtıcı ilk defa böylesini görüyorum.İnşallah kolay kurtulursun Allah yardımcın olsun
Hocam sorma her sabah hayatı sorguluyorum kafayı yemek üzereyim bu gidişle psikolojim dayanmayacak yardım edin

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Hocam sorma her sabah hayatı sorguluyorum kafayı yemek üzereyim bu gidişle psikolojim dayanmayacak yardım edin
Kankam dediğim gibi ailen okula gitsin o hocayla bir konuşsun. Bu işin olur yolu bu değil. Kimse istemediği bir yerde zorla tutulamaz/çalıştırılamaz. Hocan peşinden koşmayacağını düşündüğü için yok yapamazsın vs diyor. Ama öyle birşey yok.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
//Hocam işinize karışmak gibi olmasın ama bir büyüğün olarak staj yapman 5 yıl okul okumandan daha fazla şey katıyor sana.

Eğer ikametgahını başka bir ilçeye veya şehire alabiliyorsan resmi bir sebeb olabilir bunun için. Veya yatılı bir kurs belgesi de iş görür diye tahmin ediyorum

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Unknown
Banlı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Evet Update: Staj yerimden çıkarıldım. Birkaç problem yaşıyorduk zaten patronla. Bugün de uyanıp gitmeyince stajıma son verdi kendisi. Valla isabet oldu dostlar. Çok mutluyum teşekkürler hepinize.
Post automatically merged:

//Hocam işinize karışmak gibi olmasın ama bir büyüğün olarak staj yapman 5 yıl okul okumandan daha fazla şey katıyor sana.

Eğer ikametgahını başka bir ilçeye veya şehire alabiliyorsan resmi bir sebeb olabilir bunun için. Veya yatılı bir kurs belgesi de iş görür diye tahmin ediyorum
Tabi hocam haklısın orası öyle ama inan zaten çoğu bildiğim şeyler ve hani fiziksel olarak gerçekten üstünden kalkamayacağım bir yük staj.

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Evet Update: Staj yerimden çıkarıldım. Birkaç problem yaşıyorduk zaten patronla. Bugün de uyanıp gitmeyince stajıma son verdi kendisi. Valla isabet oldu dostlar. Çok mutluyum teşekkürler hepinize.
Post automatically merged:

Tabi hocam haklısın orası öyle ama inan zaten çoğu bildiğim şeyler ve hani fiziksel olarak gerçekten üstünden kalkamayacağım bir yük staj.
Dostum gerçekten ne kadar sevindim bilemezsin, konuyu yakından takip ediyordum. Hocana özellikle sinir olduğumu belirtmek isterim, lisede benim staj hocama benziyor. Neyse hayırlı olsun, umarım gelecekteki iş tecrübelerin bu şekilde olmaz. Başarılar dilerim.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Unknown
Banlı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Dostum gerçekten ne kadar sevindim bilemezsin, konuyu yakından takip ediyordum. Hocana özellikle sinir olduğumu belirtmek isterim, lisede benim staj hocama benziyor. Neyse hayırlı olsun, umarım gelecekteki iş tecrübelerin bu şekilde olmaz. Başarılar dilerim.
Sizin mutluluğunuz beni daha çok mutlu ediyor. İnanın ben de o kadar mutluyum ki.. Umarım hocam umarım. Teşekkürler.

PALA
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Doktordan rapor alma işi zor ama onun yerine staj yaptığın yerin kurallarına uymamayı dene

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
ben halk eğitimde açık öğretime bakan kısımda staj yapmıştım her gün sobaları bana doldurtuyolardı bunu soyleyip yerimi değiştirdim seninde buna benzel şekilde kullanıolarsa yeterli bi sebep bence

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
İşi yavaşlat yavaş çalış belli etmeden mobing uygulayacaklar kötü sözlere gelirse bal kaymak direk dava acıp noter den protesto cekıp tazminatli ayrıla bılırsın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...