Çözüldü Steam İndirme Hızı Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Merhaba Forum Üyeleri,

Benimle aynı sorunu yaşayan veya çözüm önerisi sunabilecek olan herkese merhaba! Sorunum Steam üzerinden oyun indirirken yaşadığım bir hız sorunuyla ilgili. İnternet hızım 1000 Mbps'e kadar çıkıyor, ancak Steam üzerinden oyun indirirken indirme hızım 400 Mbps'e kadar çıkıyor, ardından birkaç saniye sonra hız sıfırlanıp 50 Mbps'e düşüyor.

Bu durumu nasıl çözebileceğim konusunda herhangi bir önerisi veya benzer bir deneyimi olan var mı? İnternet bağlantımın hızını kullanmak istiyorum ve bu sorun gerçekten can sıkıcı.

Bilgisayarımın ve Steam istemcimin güncel olduğundan emin oldum ve hız testlerimde internet bağlantımın istediğim hızı sağladığını gördüm. Ancak Steam'deki bu dalgalı indirme hızı sorunumu bir türlü çözemedim.

Yardımınızı veya deneyimlerinizi paylaşmanız gerçekten değerli olur. Şimdiden teşekkür ederim!

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2023-09-30 193622.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-30 193622.png
    108.5 KB · Görüntüleme: 361
  • Ekran görüntüsü 2023-09-30 200020.png
    Ekran görüntüsü 2023-09-30 200020.png
    7.5 KB · Görüntüleme: 362
Çözüm
Yükleme sunucusunu istanbul yap ve bant genişliği sınırını kaldır bunun dışında yapabileceğin bir şey yok steam serverlara yük binmemesi için indirme hızını sınırlar 110-120 MB/s üstünü görmek zor
neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
Throttle açık olabilir, Steam ayarları downloads menüsünden kontrol et bir.

Donator
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
bildiğim kadarıyla steam 1000mbps desteklemiyor şuanda bundan kaynaklı olabilir.

Düzeltme:
ayrıca nette araştırdımda şöyle birşey gördüm denemek istersen

"CMD'yi yönetici olarak başlatıp SFC/SCANNOW yazdım, bilgisayara güzel bir tarama çekti ve 2-3 dosya indirdi. Ardından;
Bu
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
programını indirdikten sonra, anti virüs (windows defender)'i kapatıp, yönetici olarak çalıştırıp, hiçbir pencere ve indirme açık olmayacak şekilde tekrardan başlattım programı. Sol taraftaki bütün seçenekleri aktifleştirip "Run all Selected" seçeneğine bastım, restart atma yerine kadar bekledim pc ye reset attıp geri açıldığında sorunum çözülmüştü."

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bildiğim kadarıyla steam 1000mbps desteklemiyor şuanda bundan kaynaklı olabilir.

Düzeltme:
ayrıca nette araştırdımda şöyle birşey gördüm denemek istersen

"CMD'yi yönetici olarak başlatıp SFC/SCANNOW yazdım, bilgisayara güzel bir tarama çekti ve 2-3 dosya indirdi. Ardından;
Bu
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
programını indirdikten sonra, anti virüs (windows defender)'i kapatıp, yönetici olarak çalıştırıp, hiçbir pencere ve indirme açık olmayacak şekilde tekrardan başlattım programı. Sol taraftaki bütün seçenekleri aktifleştirip "Run all Selected" seçeneğine bastım, restart atma yerine kadar bekledim pc ye reset attıp geri açıldığında sorunum çözülmüştü."
Denedim fakat maalesef ki sorun hala devam ediyor.

Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
hocam Mbit yazıyor onu steam ayarlar>indirmeler>indirme hızını saniyede bir cinsinden göster var onu kapat kafanı karıştırmasın o. ayrıca sınırlayıcı da açık olabilir indirmeler kısmında en üstte onu da kontrol et. bir de şöyle bir durum var int hızın yüksek olabilir ama hdd veya ssd kullanıyorsan bunların yazma hızları da önemli. 50mbps ye düşmesi de indirdiği dosyayı yazarken bazen hız düşebiliyor 0lara kadar falan iniyor bu da olabilir.

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Yükleme sunucusunu istanbul yap ve bant genişliği sınırını kaldır bunun dışında yapabileceğin bir şey yok steam serverlara yük binmemesi için indirme hızını sınırlar 110-120 MB/s üstünü görmek zor

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...