Steam platformu tartışma yaratan bir kararı duyurdu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI

Oyunseverlerin yakından takip ettiği Steam platformu tartışma yaratan bir kararı duyurdu. Dünyanın en popüler oyun platformu olan Steam artık pek çok bilgisayarda açılmayacak. İşte o haberin detayları…​

steam.jpg

Dünyanın en popüler oyun satın alma platformlarından biri olan Steam, Türkiye’de de birçok kişi tarafından kullanılıyor. Çeşitli indirimleri ve diğer avantajlarıyla oyun tutkunlarının rahatça oyun satın almasına olanak tanıyan platformun yeni aldığı karar ise oyun dünyasında tartışma yarattı.

Steam platformu tarafından alınan karara göre bundan sonra platformun birçok pc’de açılmayacağı aktarıldı. Steam’in destek vermeyi kestiğini açıkladığı cihazlar ise dikkat çekiyor. Söz konusu cihazları kullanan oyunseverlere kötü haber geldi.

STEAM’DEN OYUN DÜNYASINI KARIŞTIRAN KARAR!

Valve Corporation tarafından geliştirilen Steam platformu günümüzde dünyanın en popüler çevrimiçi oyun satın alma platformu olarak faaliyet gösteriyor. Dijital dağıtım, dijital hak yönetimi, çok oyuncu oynanış ve iletişim seçenekleri sunan platform oyun dünyası tarafından Türkiye’de de yakından takip ediliyor.

Milyonlarca oyun tarafından aktif olarak kullanılan Steam platformu tarafından alınan yeni bir karar ise özellikle Türkiye’deki oyuncuları bir hayli kızdırdı. Birçok rakibi olmasına rağmen rakiplerini geride bırakan Steam platformunun bazı pc’lerde artık açılmayacağının duyurulası dikkat çekti.

BAZI PC’LERDE STEAM AÇILMAYACAK!

Steam platformunun bazı pc’lerde açılmayacağına dair haberlerin gelmesiyle detaylar araştırılmaya başladı. Videocardz’ın haberine göre Steam Windows 7 ve Windows 8 desteğini keseceği ifade edildi. Valve tarafından yapılan açıklamada ise 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Windows 7 ve Windows 8 sürümlerinde Steam kullanılamayacak.

2023 YILI SONUNA KADAR YÜKSELTME GEREKECEK!

Windows 7 ve Windows 8’den Steam’in desteğini çekmesinin ardından Steam kullanmak isteyen kullanıcıların 2023 yılı sonuna kadar Windows 10’a sürümlerini yükseltmeleri gerekecek.

Şubat ayı donanım anketinde ise Windows 7 34 bit kullanım oranı yüzde 0,09 olurken, Windows 7 64 bit kullanım oranı ise yüzde 1,43 olarak açıklandı. Windows 8 kullanımı ise yüzde 0,34 olarak öne çıkıyor. Alınan bu yeni karardan Steam kullanıcılarının yüzde 1,86’sı doğrudan etkilenecek.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
artık plotformlara güncellemeler işletim sistemleri için değişiklik gelio eski bilgisayarlara elvada diyebiliriz

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Steam platformunun windows 7 ve windows 8 desteğini kesmesi oyuncuların bir kısmını olumsuz etkileyecektir ancak teknolojinin sürekli olarak gelişmesi ve güncellenmesibir gerçek windows 7 ve windows 8 gibi eski işletim sistemleri artık yeterince güncelleştirilmiyor ve güvenlik açıklarına karşı savunmasız hale geldiği için steam'in bu kararını anlayışla karşılamak gerekiyor ayrıca windows 10 işletim sistemi daha güncel ve güvenli olduğu için kullanıcıların sürümlerini yükseltmeleri hem steam hem de diğer programlar için daha sağlıklı bir seçenek olacaktır

Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Birçok firma böyle hamleler yapıyor, bana biraz birbirini kollama yeni teknoloji satma hamleleri gibi geliyor.

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Yani win 7 ve 8 i kullanan çok az kişi var win 8 kullananlarin çogunun pcsi win10 dsstekliyor geçsinler bu zor olmamalı ama win7 kullanan arkadaslarada gecmis olsun diyorum yapacak bisi yok malesef.

Tek yapabildiğimiz inanmak
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
İlk olarak, Windows 7 ve Windows 8 artık Microsoft tarafından desteklenmiyor ve güncelleme almıyorlar. Bu nedenle, Steam'in bu işletim sistemlerini desteklemesi zor olabilir ve destek sağlamak için fazladan kaynak gerektirebilir. Bu kaynakların yönetimi ve sürdürülmesi maliyetli olabilir. Steam, eski işletim sistemlerini desteklemeyi bırakarak kaynaklarını yeni özellikler ve geliştirmeler üzerinde odaklayabilir. Bu, oyuncular için daha iyi bir deneyim sunabilir ve platformun geliştirilmesine yardımcı olabilir. Bu sebeplerden ötürü eski işletim sistemlerini desteklemeyi bırakarak kaynaklarını yeni özellikler ve geliştirmeler üzerinde odaklayabilir. Bu, oyuncular için daha iyi bir deneyim sunabilir ve platformun geliştirilmesine yardımcı olabilir.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Desteklenmeyen sistemlerde artık çalıştırılması gayet doğal bu steamin geliştirilmesini de etkiliyor bu yüzden bu kötü bir haber değil bence

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI

Oyunseverlerin yakından takip ettiği Steam platformu tartışma yaratan bir kararı duyurdu. Dünyanın en popüler oyun platformu olan Steam artık pek çok bilgisayarda açılmayacak. İşte o haberin detayları…​

Ekli dosyayı görüntüle 89409

Dünyanın en popüler oyun satın alma platformlarından biri olan Steam, Türkiye’de de birçok kişi tarafından kullanılıyor. Çeşitli indirimleri ve diğer avantajlarıyla oyun tutkunlarının rahatça oyun satın almasına olanak tanıyan platformun yeni aldığı karar ise oyun dünyasında tartışma yarattı.

Steam platformu tarafından alınan karara göre bundan sonra platformun birçok pc’de açılmayacağı aktarıldı. Steam’in destek vermeyi kestiğini açıkladığı cihazlar ise dikkat çekiyor. Söz konusu cihazları kullanan oyunseverlere kötü haber geldi.

STEAM’DEN OYUN DÜNYASINI KARIŞTIRAN KARAR!

Valve Corporation tarafından geliştirilen Steam platformu günümüzde dünyanın en popüler çevrimiçi oyun satın alma platformu olarak faaliyet gösteriyor. Dijital dağıtım, dijital hak yönetimi, çok oyuncu oynanış ve iletişim seçenekleri sunan platform oyun dünyası tarafından Türkiye’de de yakından takip ediliyor.

Milyonlarca oyun tarafından aktif olarak kullanılan Steam platformu tarafından alınan yeni bir karar ise özellikle Türkiye’deki oyuncuları bir hayli kızdırdı. Birçok rakibi olmasına rağmen rakiplerini geride bırakan Steam platformunun bazı pc’lerde artık açılmayacağının duyurulası dikkat çekti.

BAZI PC’LERDE STEAM AÇILMAYACAK!

Steam platformunun bazı pc’lerde açılmayacağına dair haberlerin gelmesiyle detaylar araştırılmaya başladı. Videocardz’ın haberine göre Steam Windows 7 ve Windows 8 desteğini keseceği ifade edildi. Valve tarafından yapılan açıklamada ise 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Windows 7 ve Windows 8 sürümlerinde Steam kullanılamayacak.

2023 YILI SONUNA KADAR YÜKSELTME GEREKECEK!

Windows 7 ve Windows 8’den Steam’in desteğini çekmesinin ardından Steam kullanmak isteyen kullanıcıların 2023 yılı sonuna kadar Windows 10’a sürümlerini yükseltmeleri gerekecek.

Şubat ayı donanım anketinde ise Windows 7 34 bit kullanım oranı yüzde 0,09 olurken, Windows 7 64 bit kullanım oranı ise yüzde 1,43 olarak açıklandı. Windows 8 kullanımı ise yüzde 0,34 olarak öne çıkıyor. Alınan bu yeni karardan Steam kullanıcılarının yüzde 1,86’sı doğrudan etkilenecek.
artık teknoloji gelişiyor ve steam gibi yazılımlar da aynı ortantıda gelişiyor. bunun için de daha modern altyapılar istiyor doğal olarak. bence anormal olan bizleriz yıl 2023 oldu hala W8 kullananlar var bizde sıkıntı var bence .

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
mantikli artik yeni teknolojilere uyum saglamak gerekiyor malesef

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
bazı pclerde steam açılmaması çok kötü oldu. kuzenim artık oynayamıyor çocuğun parasıda yok.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
2024 yılında da windows 7 kullanmayın bir zahmet. Windows 8 için hiçbir şey söylemiyorum rezalet bir işletim sistemi.

Üye
2 HİZMET YILI
eee sistemler gelişiyor böyle kararlar çok şaşırtıcı değil bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...