Sürekli elektirik kesintisi sonucu zarar gören parça tamir ettirilebilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
anlık elektrik gidip geldikten sonra sürekli batarya artık daha az dayanıyor. %30 şarjlı laptop 20 dk da 0 landı güç tasarrufu modunda ekran parlaklığı 0 iken
bataryayı değiştir o zaman knk leptopda bişey yoktur

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
tunçmatik al kanka azda olsa işe yarar. Daha önce arkadaşımın 15klık pcsi zarar gördü bu elektrik kesintisinden.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Laptopta vercekelrini sanmıyorum öyle bir ihtimalin olsa dahi sonuçta laptop şarjla çalışan bir şey mesaj attılarsa özellikle kesinti olacağını şu şu saatler arası die şansın malesef 0

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
ben tamir ettirememiştim psum bozulmustu elektrik kesintisinden dolayı. yenisini aldım

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Düzeltilebilir ama senin için biraz maaliyetli olur sanırım

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
elektirik kesintisi olduğunda cihaz zarar görmüşse çöp oluyor

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Bence garantisi varsa garangiye götür derim senlik hiç bir problem yok hatta belki elektrikten bile olamyabilir direkt bilgisayarın yapımında bile hata olabilir garantide şansını dene derim.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
laptop elektrik kesintisinden zarar görmezki batarya filan başka şeylerden zarar görmüştür

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Tamir ettirilir ama ne derece bir hasar aldığına bağlı mesela bahsettiğin bir psu ise evet edilir ama bir anakart ise maalesef tamir edilemez ve garanti kapsamına da girmiyorlar maalesef

non skeet user
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
elektrik kesintisi sürekli oluyorsa herhangi bir parça zarar görürse tamir ettirelemez

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Merhaba, elektriğin fazla ve anlık kesildiği bir yerdeyim. Kesintiler sonucu artık laptop bataryası, ekran kartı, hard diskte sıkıntılar gözlemlemeye başladım. Ekran kartı artık daha az performans veriyor, laptop bataryası daha 1 aylık olmasına rağmen çöktü. Çok az ve dikkatli kullanıyorum laptopu.

Onun dışında hard diskte elektrik kesintileri sonrası çökme olayları yaşanmaya başladı. Benim sorum şimdi bunların tazminatı için elektrik dağıtım şirketine başvuracağım ama bunları tamir ettirmedim ve faturası yok elimde. Gelen ekspertizler sorun yok derse ne yapabilirim? Ya da tamir ettirmeden hasar faturası kestiremez miyim bir şekilde?
Laptopta sorun olmuyor

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Hocam yeni pc ler de akım koruması oluyor eski pclerde de oluyor tabi ama yeni nesilleri kurtarmak daha kolay eski bir makina kullanıyorsanız kurtarmak biraz daha masraflı ve uğraştırıcı olabilir

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
En başında bence elektrik dağıtım şirketi ile iletişime geçmen gerekir. Yönetmelikte bu konu ile alakalı, zararı karşılama maddesi bulunuyor. Araştır derim. Laptop değişimine gidilebilir (çok eski değilse)

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
laptop da bazı arkadaşlar bataryaız direk şarz aleti prize takılı olarak kullanıyor o halde elektrik kesintisinde fazla düşük voltaj da zarar görebilir. masa üstündede daha cok power a zarar verir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...