Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sürekli eskiye özlem duyma sorunu, çeşitli nedenlerden dolayı olabilir. Bu nedenleri ve çözümleri aşağıda sıraladım:
Nedenler:
Nostalji: Geçmişte yaşadığınız güzel anları ve duyguları özlemeniz doğaldır. Nostalji, insan psikolojisinin bir parçasıdır ve zaman zaman geçmişe özlem duymak normaldir.
Değişimden korkmak: Gelecekten endişe duymak ve bildiğiniz şeylere tutunmak, eskiye özlem duymanıza neden olabilir.
Kayıp duygusu: Geçmişte kaybettiğiniz bir kişi veya şeye özlem duymanız da mümkündür.
Memnuniyetsizlik: Şu anki hayatınızdan memnun değilseniz, geçmişe özlem duymanız bir kaçış yolu olabilir.
Geçmişle yüzleşmek: Geçmişte yaşadığınız güzel anıları ve zorlukları kabul edin ve onlarla barışık olun.
Şu ana odaklanmak: Dikkatinizi geçmişten ziyade şu anki hayatınıza verin. Minnettar olduğunuz şeyleri listeleyin ve onları takdir edin.
Geleceğe dair plan yapmak: Gelecek için hedefler belirleyin ve bu hedeflere ulaşmak için çalışın.
Değişimi kabul etmek: Değişimin kaçınılmaz olduğunu ve her zaman yeni şeyler öğrenebileceğinizi unutmayın.
Profesyonel yardım almak: Sürekli eskiye özlem duymanız günlük hayatınızı etkileyecek kadar yoğunsa, bir psikolog veya terapistten yardım alabilirsiniz.
Ek olarak:
Eski fotoğraflara ve anılara bakmak: Geçmişe özlem duymanız normaldir ve ara sıra eski fotoğraflara ve anılara bakmak bu özlemi dindirebilir.
Eski arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişim kurmak: Geçmişten sevdiğiniz insanlarla iletişim kurmak, size o güzel günleri hatırlatabilir.
Yeni şeyler denemek: Yeni deneyimler edinmek, geçmişe takılıp kalmanızı engeller ve geleceğe dair umutlarınızı artırır.
Unutmayın, geçmişi değiştiremezsiniz ama geleceğinizi şekillendirmek sizin elinizde.
Sürekli aklına geldiğinde başka bir işe ver veyahut sohbet edebileceğin arkadaşın varsa ara sohbet et birterden sonra cidden psikolojik sorun yaşayabilirsin