arkadaşlar diğer bilgisayarımda bu virüs var kaldıramıyorum kaldırmaya çalışıyorum pc çöküyor memoryhackers sitesine giremiyorum yani bu siteye giremiyorum nasıl kaldırabilirim
Post automatically merged:
şuan başka pcdeyim bunun sistemi biraz kötü o yüzden o virüsü kaldırmam gerek
Bunu biliyorum banada girmişti "MALWARE, VİRÜS Vb." Alakalı birşey yaparsan bilgisayarı çökertiyor.
NJRAT Yemişsin. Bilgisayar dosyalarını değiştirerek kendisini bilgisayara musallat yapar. EN TEMİZ ÇÖZÜM FORMAT.
Fakat atamam diyorsan, Görev yöneticisi > Ayrıntılar > Yabancı dosyaların hepsini devre dışı bırak (Eğer yabancı program yoksa "svchost" ları devre dışı bırak) > Ardından işlemlere gel ve oradadaki yabancı programlarıda kapat. > Son olarak artık virüs devre dışı hemen bilgisyasayarını tarat > Virüs programın yoksa indir.
Bütün svchost'lar Virüs değildir. Sistem dosyasıdır. Fakat fazla RAM Vb. Fazla yiyorsa VİRÜS Olma ihtimali yüksektir.
Bilgisayarını bir TAM TARAMADAN Geçir. Birşey bulamassa sorun yok.
Malwarebytes indir ve herhangi bir taşınabilir depolamanın (USB Bellek, Telefon) içine kurulum dosyasını at. Daha sonra bilgisayarını güvenli modda başlat. Kurulum dosyasını taşınabilir depodan bilgisayarın içine at ve kur. Daha sonra çalıştırmayı dene. Virüsler genelde Virüs programlarının kurulum sırasında eksik yüklemesine sebep oldukları için bunları güvenli modda yapman senin için en iyi ve en temiz çözüm olacaktır.
Büyük ihtimal ile malware veya trojan yemişsindir, amacı güvenilir dosyaların arkasına saklanıp bilgi sızdırmaktır. Svchost normalde bilgisayarın çalışmasını sağlar ( araştırarak öğrenebilirsin ) bir kaç işlevi var ancak hatırlamıyorum.
Giren virüs svchost arkasına saklandığı için kaldırman zor olacaktır, görev yöneticisinden kapatıyım derken bilgisayarıda kapatma ihtimalin bulunuyor, bana göre çaren format.