denemeler.tar şeklinde arşivlemeye çalışalım. tar -cf denemeler.tar deneme*şeklinde bir ifade yazmalıyız.tar (Tape ARchive) arşivleme işleminde kullandığımız ve arşivleme yapan komut.-c (create archive) " Türkçesi oluşturmak anlamında kullanılır" parametresi joker * yardımıyla dosya ismi ile başlayan her şeyi paketleyip dosyalar.tar isimli dosyaya yollar.-f parametresi ise hangi dosyaya yönlendireceğimizi belirleyen komuttur. -f parametresini kullanma amacımız, -c parametresi ile oluşturduğumuz arşiv dosyası içerisine yönerge içerisindeki dosyalarımızı eklememizi sağladığı içindir.tar -xf denemeler.tar komutunu kullanabiliriz. (denemeler ismi bir örnektir, bunu farklı isimler altındaki dosyalar için örneklendirmek amacı ile veriyorum)-x (extract) Türkçe "ayıklamak, dışarı aktarmak" anlamına gelen bir parametre. Bu parametreyi arşivdeki dosyaları dışarı çıkarmak için kullanıyoruz. tar -xf denemeler.tar -C hedef_klasör biçiminde olacaktır.Teşekkürler, umarım faydası olurçok güzel bir anlatım olmuş dostum eline sağlık
anlatım çok güzel
Umarım yararını görmüşsündür, iyi forumlar.Hacım eline koluna sağlık çok açıklayıcı olmuş.
Yorumun için teşekkür ederim, yararını gördüyseniz benim için yeter de artarkonu çok açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş seni başka paylaşımlarda da görmek isterim açıkcası bilgilendirme için teşekkürler .
Teşekkür ederim, umarım yararı olmuştur.ellerinize sağlık
Yararlı olduysa ne mutlu, iyi forumlar.çok iyi olmuş eline emeğine sağlık knk
Yararlanabilenlere ne mutlu, iyi forumlar diliyorumYararlı konu emeğine sağlık dostum
There r different archiving commands for this. But the most useful is the TAR command.can i archive more files don't use TAR ?
Rica ederim ne demek, bilgilendiğiniz ve bilinçli olduğunuz sürece bizler için yeterli. İyi forumlareline sağlık kral baya açıklayıcı olmuş
Anlatımı beğenmeniz hoşuma gitti, bu tarz konular üzerinden anlatımlara devam edeceğim. İyi forumlarGüzel ve basit şekilde anlatılmış sağol böyle konular devam etsin
Umarım yararı olmuştur, güzel yorumun için teşekkür ederim.Gerçekten bu yazıları arıyordum seni gördüm çük çük sağol <3
Anlatımı beğenmeniz çok mutlu etti, umarım yararı olmuştur.Açık ve Net Bir Anlatım Olmuş Ellerine Saglık...
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Umarım daha fazla yararını görürsünüz, iyi forumlar diliyorumÇok güzel olmuş elinize emeğinize sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?