Telefon ekranınız, telefonunuzu şarj edecek!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
[font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]Günümüzde piyasada bulunan akıllı telefonlar ve tabletler birçok işlevselliğe sahip, etkili ve net bir görüntü sunan ekranlar barındırıyor. Peki genelde bataryayı en çok kullanan bileşen olan ekranların aslında bu cihazların en önemli enerji kaynağı olabileceğini hiç düşündünüz mü? [/FONT]
[font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]
2016100500104694946.jpg

Michigan Eyalet Üniversitesi'nin mühendislik bölümündeki bir grup araştırmacı bu cihazlardaki ekranları aynı zamanda bir tür güneş paneline dönüştürebilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu yeni panel bir tür transparan parlak güneş konsantratörü işlevi görüyor. Güneş enerjisinden yararlanabilen akıllı telefonların daha geniş bir batarya ömrüne ve şarj sürecinde önemli avantajlara sahip olacağı düşünülüyor.

Bu teknolojiye şimdiden yatırım yapmayı düşünen bir firma bile var. Kyocera'nın 2015'te Barselona'da düzenlenen MWC etkinliğinde tanıttığı Torque cihazının prototipinde yer alan teknoloji firmanın SunPartner'la işbirliği yaparak geliştirdiği bir özellik.

SunPartner yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamaya göre bu ekranların 10 dakika boyunca güneş ışığına maruz kalması, 100 dakikalık bir bekleme modu süresi ve iki dakikalık bir konuşma süresi sağlayabiliyor. Bu şimdilik kısa bir süre gibi görülse de şarj aletinizin yanınızda olmadığı ya da bir priz bulamadığınız zamanlarda oldukça işe yarayabilir.

Firmanın halen geliştirme aşamasında olduğu bu teknoloji yakın bir gelecekte çok daha etkili bir biçimde cihazlarda yer almaya başlayabilir.
[/FONT]

[font=tahoma, verdana, geneva, lucida,]     alıntı.[/FONT]

Ayliminayt
Süper Üye
9 HİZMET YILI
Alıntı yaz bari ? ben zaten paylaşmışım bilader

Ayliminayt
Süper Üye
9 HİZMET YILI
byTT' Alıntı:
FedreanDS' Alıntı:

sende alıntı yaptığına göre gerek yok! :D

Ben alıntı falan yapmadım forumda paylaşıldığını hiç görmedim bu rahatlınada çok sevindim böyle diyorsan ben senin bütün alıntı konularını alayım alıntı yapayım nasıl ? :D

Ultra Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
FedreanDS' Alıntı:
byTT' Alıntı:
FedreanDS' Alıntı:

sende alıntı yaptığına göre gerek yok! :D

Ben alıntı falan yapmadım forumda paylaşıldığını hiç görmedim bu rahatlınada çok sevindim böyle diyorsan ben senin bütün alıntı konularını alayım alıntı yapayım nasıl ? :D

tama bişe olmaz ben foto koydum sen koymadın haha :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...