Çözüldü Telefonu düşürdüm telefon çalışıyor fakat görüntü alamıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
4 HİZMET YILI
Merhabalar yaklaşık 3 gün önce telefonumu düşürdüm telefon çalışıyor bildirim sesler vs. geliyor fakat görüntü yok telefoncuya ver fikirleri almak için açmıyorum konuyu sadece telefona görüntü veren parçayı merak ediyorum ne bozulmuş olabilir

Lefter
Süper Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Ekrana görüntüyü ileten flex denilen küçük bağlantı parçaları olur hocam. O flex sarsıntıdan dolayı yerinden çıkmış olabilir.

Çözüm
Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
üstteki arkadaşın dediği gibi içerisinde soketli flexi kabloları oluyor ekrana giden kablo çıkmış olabilir eğer telefonun garantisi yoksa ve bu işlerden anlıyorsan takması çok kolay anlamıyorsan sakın elleme daha büyük sıkıntılar olabilir. Geçmiş olsun.

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Telefon marka model vermemişsin ama eğer elin yatkın değilse hiç bulaşma zamanında batarya sökmek için kapağı kullanıcı tarafından açılmaması gereken bir telefonla uğraştık elimizde patladı (gerçekten patladı) ayriyeten elinde yeterli donanım yoksa (vakumluysa ısıtma araçları vs.) zaten sökerken çok fazla zarar verirsin o soketi yerine oturtmak zor bir işlem değil ama dediğim gibi biraz donanım ve ele yatkınlık istiyor.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Merhabalar yaklaşık 3 gün önce telefonumu düşürdüm telefon çalışıyor bildirim sesler vs. geliyor fakat görüntü yok telefoncuya ver fikirleri almak için açmıyorum konuyu sadece telefona görüntü veren parçayı merak ediyorum ne bozulmuş olabilir
Aynısı benim tabletimde olmuştu yaklaşık 2 yıl kullanmadım tamire de götürmemiştim. Sonra YT da bir video gördüm ana karttan ekran kartına giden soket yerinden çıktığında ekrana görüntü gelmeyebilir falan diye anlatıyordu adam. Oturdum 2 dk'da hallettim çok basit bir şey. Çıkan kabloyu sokete geri taktım o kadar. Benim sorunum çözülmüştü fakat telefonda nasıl bilmiyorum. Tablette sadece arka kapağını açmak yetiyordu ama telefonda bazı parçaları sökmen gerekeceği için kendi başına uğraşmasan daha iyi olur.

Üye
4 HİZMET YILI
telefon modeli gm9 pro telefon gitse de umrumda değil arka kapağı evdeki imkanlarla açamaz mıyım

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Evet soketten kaynalı muhtemelen önce kendiniz deneyin hocam zaten ekran telefonun en pahalı parçalarından

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Bir çok sebebi olabilir bu durumun.
-Flex bağlantısı.
-Bellek zarar görmesi.
-Direk iç ekranın zarar görmesi gibi..

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ekrana ışık gelmiyorsa baglantıda sıkıntı olabilir bir teknik destege gidip kontrol ettirin sanslıysanız yeni ekran almanıza gerek kalmaz

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
ekran soketi cıkmıs olabilir el becerin var ise telefonu sök bi bak ama el becerin yok ise yol teknik servis dedigim gibi bi durum ise bile ekran degistirme ücreti alırlar gecmiş olsun

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Ekran filmi patlıyor genelde telefonu düşürünce tek karşılaşabileceğin problem bu ekranı değişecek. teşekkürler<3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...