Telefonun ekran çözünürlüğü kameradan düşük olmasına rağmen görüntüyü nasıl iletebiliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar, bugün bildiğiniz gibi Android olsun iOS olsun telefon pixel, ekran çözürlüğü genel olarak 1080p veya 1440p yani 2K olarak değişiyor, genelleme yapacak olursak ancak bu telefonların çoğu 4K kameraya hatta bazıları 8K kameraya sahip. O hâlde bize 8K görüntüyü nasıl iletebiliyor acaba? Yani 1080P monitörde YouTube'dan 4K video izleme gibi bir şey olmuyor mu? Ekran çözünürlüğü düşük olduktan sonra 16K kameralı telefon fotoğrafı, bana nasıl o çözünürlükte yansıtsın ki? Bu konuda çok bilgim yok, aydınlatın beni.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ads Expert 👨‍💻
Donator
Ödüller
3
Sosyal
2 HİZMET YILI
Aslında sorun doğru ama yanlış. Önemli olan kaç K yada P çektiği bu konuda önemli değil. Önemli olan megapiksel durumu. Sonrasında dediğin gibi 4K vs. konusu geliyor.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
8k çekim yapmak ile izlemek farklı şeyler.

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bacagimizi kesersek bacagimiz olmadigi icin aciyi nasil hissederiz gibisinden bi soru olmus bu cevaplamak cok zor 😂

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
mesela 2 k ekranın var ama kameran 4k bu videoyu telefonundan 2 k izlerken 4k bir tv de falan 4k şeklinde izlersin bi sorun yok gibi

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
8k videoyu çekersin farklı şeyler.

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Bacagimizi kesersek bacagimiz olmadigi icin aciyi nasil hissederiz gibisinden bi soru olmus bu cevaplamak cok zor 😂
Kısa özet 4k video çekiyor diyor 4k izletirim demiyor. Çözünürlüğün maksimum neyse ekranda onu görürsün ama 4k da izlersen 4k görüntü görürsün
ozaman dolandırıyor yani telefonda 4k foto çetkim ancak ekran goruntusu 2K oldugu ıcın 2K görüyorum ama 4K çekiyor ilginç yani ben 4K fotoğrafı başka bir 4K goruntu veren birşeyle açarsam 4K goruntu alıyorum orası okay ancak telefondan goremıyorum :D
Post automatically merged:

8k videoyu çekersin farklı şeyler.
biraz daha açsak nasıl oluyor

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
ozaman dolandırıyor yani telefonda 4k foto çetkim ancak ekran goruntusu 2K oldugu ıcın 2K görüyorum ama 4K çekiyor ilginç yani ben 4K fotoğrafı başka bir 4K goruntu veren birşeyle açarsam 4K goruntu alıyorum orası okay ancak telefondan goremıyorum :D
Post automatically merged:

biraz daha açsak nasıl oluyor
8k çekersin sen 1080p görürsün. 8k bir ekranda o görüntü 8k olmuş olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...