Tembellikten nasıl kurtuluruz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
d3 Σ x2
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar artık insanlar genel olarak tembelleşti başka bir konu açmıştım ve orda 10 yorumdan 4 ü tembellik sorunundan şikayetçi el birliğiyle tembellikten nasıl kurtulalım onu çözelim herkes tembellikten kurtulmak için yaptığı bir şeyi söylesin ben söylüyorum gününüzü sabah kalktığınızda planlayın

Sakin ol plana güven
Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Hocam plan vs işe yaramaz bence kendimizi zorlamamız lazım

Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
zorlamak lazım çünkü vücut alıştığı için tembellikle yaşıyoruz ama bir işi zorla yaptığımız an emin ol vücut alışıyor ve kendini iyi hissediyorsn bunu cidden yaşadım

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar artık insanlar genel olarak tembelleşti başka bir konu açmıştım ve orda 10 yorumdan 4 ü tembellik sorunundan şikayetçi el birliğiyle tembellikten nasıl kurtulalım onu çözelim herkes tembellikten kurtulmak için yaptığı bir şeyi söylesin ben söylüyorum gününüzü sabah kalktığınızda planlayın
Şu şekilde kurtulunabilir yapmak istediğin bir şeyi kafana koyup o işe koyulmak hocam ben mesela kendimden örnek vereyim normalde sabahlara kadar bilgisayar başında otururdum hiç uyumak istemezdim usenirdim uyumaya ama 23 gündür falan yatış zamanım 10-11 max 11 genel de 10 da yatarım bu şekilde hepte sabah 6-7 gibi kalkıyorum artık ve bu şekilde yapmak istediğim her şeyi yapmaya başlayınca beyin 21 güne odaklandığı için her şeyi bu düzene sokup üşengeçlikten kurtulunabilir ben böyle yapıyorum en azından size de tavsiye ederim ise yariyor bu arada

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
bro öncelikle konfor alanını terk etmen gerekiyor örnek veriyorum eğer bilgisayarsa onu terketmelisin evinse dışarı çıkmalısın zor oluyor ama zamanla emin ol hayatın çok kötüye gidiyor tembellik konusunda yaşadığım için söylüyorum tek bir kararımla şu an ihracat şirketinde müdürlük yapıyorum evden çıkamayan ben bunu yaptıysam biraz gayretle herkes yapabilir.

Ultra Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Hocam planla felan olmuyor daha çok okulda bı tık zekilerle çalışkanlarla takıl sende ders çalışmaya başlarsın denedim ve onayladım :)

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
birisinin ağır bir şekilde laf söylemesi önemsediğin biri ama

Jayson Tatum Trophy GIF by NBA

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Motivasyon herşeyden önce geliyor, moraliniz yerinde değilse hiç bir şey yapasınız gelmez, aynı zaman da kırık bir kalp ile güçlü durmaya çalışan bir adam gerçekten tembel değildir benim düşünceme göre. Onca şeyle boğuşurken bir de üstüne çalışabiliyorsan sen tembel değilsin sadece motivasyonunu kaybetmiş bir savaşçısın !

d3 Σ x2
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Hocam planla felan olmuyor daha çok okulda bı tık zekilerle çalışkanlarla takıl sende ders çalışmaya başlarsın denedim ve onayladım :)
okuduğum üniversitede zekilerle takıl diye bir şey olmuyor maalesef :(
Hocam plan vs işe yaramaz bence kendimizi zorlamamız lazım
zorlamaya üşeniyorsa nolcak hocam
Şu şekilde kurtulunabilir yapmak istediğin bir şeyi kafana koyup o işe koyulmak hocam ben mesela kendimden örnek vereyim normalde sabahlara kadar bilgisayar başında otururdum hiç uyumak istemezdim usenirdim uyumaya ama 23 gündür falan yatış zamanım 10-11 max 11 genel de 10 da yatarım bu şekilde hepte sabah 6-7 gibi kalkıyorum artık ve bu şekilde yapmak istediğim her şeyi yapmaya başlayınca beyin 21 güne odaklandığı için her şeyi bu düzene sokup üşengeçlikten kurtulunabilir ben böyle yapıyorum en azından size de avsiye ederim ise yariyor bu arada
21 gün kuralını biliyorum hocam evet güzel

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bilgisayar başından uzaklaş, hatta lol varsa hayatında kurtul

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Tembelliği düşünecek zamanım olmuyor zaten rutin çalışma aktiviten varsa kendin alışıyorsun zaten

Pc başindan uzaklaşmaya başlıyacaksın

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Gereksiz uygulamalar vs. kullanmana gerek yok. Kendi başına bu sorunu çözebilirsin, psikolog vs. önemli değil her şey kendinde bitiyor dostum.

d3 Σ x2
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Tembelliği düşünecek zamanım olmuyor zaten rutin çalışma aktiviten varsa kendin alışıyorsun zaten

Pc başindan uzaklaşmaya başlıyacaksın
işte tembellikten kurtulmanın en önemli olayı günlük hayatındaki yaptıklarını rutine çevirmek her gün yapmak zaten bir bakıyorsun tembellikten kurtulmuşsun

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
kulakligini tak sahilde gez
yada arkadas ortamin varsa al arkadaslarini kahveye git
araban veya motorun varsa ac youtube video cek olan biten herseyi cek ama güzel güzel sohbet edecen ve boyle

Seçkin Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Hocam ne kadar olan yapsamda o plana hiç uyamadim hep oturmak yemek yemek geliyor içimden başka aktivitem yok

Donator
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Bir hedefin var diyelim ve bu hedef için uzun bir yol yürümen gerekiyor. Bu uzun yolu düşünüp off hayatta bitmez nasıl yapcaz falan diye düşünüp hiçbir şey yapmamaktansa küçük küçük günlük adımlar atsan o hedefe her gün her saat daha da yakınlaşacak ve o hedefi tamamlamış olacaksın. Bunu hayatın her yerinde kullanıyorum ben öneririm

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Vallahi iş hayatımdan dolayı tembellik nedir unuttum eskiden öyleydim. Hayatı bir plan dahilinde ilerletmek önemli.

d3 Σ x2
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Bir hedefin var diyelim ve bu hedef için uzun bir yol yürümen gerekiyor. Bu uzun yolu düşünüp off hayatta bitmez nasıl yapcaz falan diye düşünüp hiçbir şey yapmamaktansa küçük küçük günlük adımlar atsan o hedefe her gün her saat daha da yakınlaşacak ve o hedefi tamamlamış olacaksın. Bunu hayatın her yerinde kullanıyorum ben öneririm
küçük küçük başlamak önemli evet
Hocam ben daha lise olduğum icin bende oluyor
üniversitede ne yazık ki herkes aynı kafada oluyor öyle zekidir falan filan çok bulamazsın yani tabi gittiğin yere göre değişiyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Kendine yapılacaklar listesi yapabilirsin tavsiye ederim böylelikle sorumluluk alıp kendini daha farklı hissedersin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...