Tencent ve Diğer Firmalar, Çin'deki Yeni Uygulama Denetimi Tedbirlerini Uygulamaya Başlıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
:yazı:

Tencent ve Diğer Firmalar Çin'deki Yeni Uygulama Denetimi Tedbirlerini Uygulamaya Başlıyor

Çin'de faaliyet gösteren Tencent Holdings, Xiaomi ve diğerleri tarafından işletilen mobil uygulama mağazaları, yetkililerin istediği tüm açıklamaları yapmayan uygulama yayıncılarını yeni uygulamalarını başlatmamaları konusunda engellemeye başladı. Görülen belgelere göre bu hamleler, Çin'deki mobil uygulamaların denetimini sıkılaştıran yeni kurallara uygun şekilde gerçekleşiyor. Bu kurallar, dünyanın ikinci büyük ekonomisinde uygulama yayınlamanın çok zor hale geleceği ve birçok uygulamanın kaldırılması gerekebileceği endişesine neden oluyor. Yeni kurallar, mobil uygulama yayıncılarının hükümete iş detaylarını bildirmelerini gerektiriyor ve Çin'deki uygulama mağazalarına yeni uygulamaları denetlemek için dosya sistemlerini kurma sürecini Ağustos sonuna kadar tamamlama şartı getiriyor. "Android uygulama mağazaları, yeni uygulamaların Cuma gününden itibaren dosya bildirimlerini gerektirdiğini ve mevcut uygulamaların da 31 Mart'a kadar sahip olmaları gerektiğini doğruladı," diyen uygulama yayınlama firması AppInChina'nın CEO'su Rich Bishop şunları söyledi: "Bu, bu uygulama mağazalarındaki tüm küresel uygulamaları ya yerel bir kuruluş kurmaya ya da yerel bir ortakla çalışmaya zorluyor." Yeni kurallar, otoritelerin Çin teknoloji sektörü üzerinde yıllar süren kapsamlı bir düzenleyici baskıyı sona erdirdiğini gösteriyor gibi görünse de, iş faaliyetlerini sosyalist ideallere bağlı tutmaya çalışan Pekin'in denetimine tabi olduğunu gösteriyor.

Adsız tasarım (1).png

Geçen hafta, Tencent, Huawei Technologies, Xiaomi, OPPO ve Vivo tarafından işletilen Android tabanlı uygulama mağazaları, yetersiz belgeleri olan yeni uygulamaların platformlarında yer almamasını bildiren uygulama yayıncılarına bildirimler gönderdi. Bazı bildirimler görülürken, diğerleri Xiaomi, OPPO ve Vivo tarafından blog gönderilerinde yer aldı. Apple, Çin'deki uygulama mağazasının Pekin'in yeni kurallarına nasıl uyum sağlayacağını henüz açıklamadı. AppInChina, Pazartesi günü itibarıyla uygulamaların dosya durumunu kontrol etmediğini, kendi kontrol etmelerini belirtti. Tencent'ın WeChat adlı Çin'in en popüler sosyal medya platformu, aynı dosya gerekliliğinin "WeChat Mini Uygulamaları" olarak adlandırılan doğrudan WeChat üzerinde yayınlanan uygulamalara da uygulandığını bildiren uygulama yayıncılarına bildirim gönderdi. Huawei'nin bildirisine göre, Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı yeni politikayı uygulamak için özel bir görev gücü kurdu. Bildiride ayrıca uygulama mağazalarının her uygulamanın dosya durumunu platformlarında net bir şekilde belirtmeleri gerekeceği belirtildi.​

Uzman Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
tencent çok büyük bir firma ek bilgi olarak razer telefonlarda bile var kendileri

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Çok büyük şirket daha ilerisi ne olur bilemiyorum

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
inceleme sırasıında oyunu bulmazlarsa yuklerler artık mdkfjhrdaklb

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
tencent çok büyük bir firma ek bilgi olarak razer telefonlarda bile var kendileri
bencede benim klavyemde razer ve çok elverişli kullanılması çok rahat ben beğeniyorum tavsiye ederim ama tek sorunu ışıklarını uyg yapılandırması
Post automatically merged:

daha oynanır bence ben gayet iyi oynuyorum ve tavsiye de ediyorum sıkıntı yok bence
Post automatically merged:

Çok büyük şirket daha ilerisi ne olur bilemiyorum
bende başarılı bir şirket müşterilerle çok iyi bağlantıları var değer veriyorlar artı bizde değer veriyoruz mutluyuz yani memnunuz

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
tencent pubgyi aldıktan sonra coştu ya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...