Çözüldü Termal macun(pc açılmıyor)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Merhabalar,

İşlemciye termal macun uyguladım ve söktüğüm gibi geri taktım. Tüm jakları oturtuyorum montajı sıkıntısız, pc güç tuşuna basıyorum hiç birşey olmuyor kasada elektrik var gpu ledi ve kasa ledlerl çalışıyor, işlemciyi doğru takıyorum 2 3 kez söküp taktım çalıştıramadım. Pinlerini kontrol ettim düzgün kırık, yamuk pin yok.

İşlemci modeli AMD 3600XT stock fan

Pc neden açılmaz?:catscream:

Çözüm
bilgisayarcıya götürdüm ve işlemcinin pinlerinden bir kaçını yamulttuğumu söyledi ve halletmiş, fanı çekerken işlemci yapışık geldi mi dedi
evet geldi dedim :D
dua et pinleri kırmamış ol dedi. kırmamışım :catscream:
Üye
3 HİZMET YILI
Merhabalar,

İşlemciye termal macun uyguladım ve söktüğüm gibi geri taktım. Tüm jakları oturtuyorum montajı sıkıntısız, pc güç tuşuna basıyorum hiç birşey olmuyor kasada elektrik var gpu ledi ve kasa ledlerl çalışıyor, işlemciyi doğru takıyorum 2 3 kez söküp taktım çalıştıramadım. Pinlerini kontrol ettim düzgün kırık, yamuk pin yok.

tamirciye götürmeye ne dersin

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
ana kartın yandı veya termal macunu abarttın başka yerlere filan fışladı ondan

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
PSU'dan güç kablosunu sök, bir dakika aralıklarla 3 kez 20-25 saniye boyunca bas. Biriken statik elektrik boşalacak böylece. Kabloyu tekrar takıp power butonuna bas. Yüksek ihtimal çalışır.

ALBUSS

A
Merhabalar,

Anakartının yanmış olma ihtimai çok yüksek :(

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
sorun açık ara belli ekran kartı gitmiş ollabilir ekran kartını çıkar vgayı kasadaki ekran kartına tak (dahili ekran kartı) yeniden aç.

eğer olmazsa ramları kontrol et (2 adet ramin yoksa devamını okuma) ramin tekini çıkar ve kasayı aç ekran yine yoksa takılı olan rami çıkar ve diğerini tak

oda olmazsa bilgisayarcıya yolum gözüküyor demektir.

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
knka nası becerdin böyle bişeyi bilmiyorum ama tahminde bulunayım termal macun sürücem diye pc yi güç kablolarından çekmediysen normal veya termal macun sürerken bi devreye zarar verdin

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bilgisayarcıya götürdüm ve işlemcinin pinlerinden bir kaçını yamulttuğumu söyledi ve halletmiş, fanı çekerken işlemci yapışık geldi mi dedi
evet geldi dedim :D
dua et pinleri kırmamış ol dedi. kırmamışım :catscream:

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...