olmaz olmaz deme hiç olmaz olmaz sevgilimolamaaaz kessinlikle olamaaaz
Mee too, is to hard to work this...i think it doesnt work
Birisinin terimlerini bile anlayamıyorum nasıl yaparımMatematikte ters orantı bu şekilde işlemiyor maalesef;
x , y ile doğru ve c ile ters orantılı olsun. Orantı sabiti, k olmak üzere; (x/y) . z = k 'dır.
a , b , c sayıları sırasıyla x , y , z sayılarıyla doğru orantılı ise;
a : b : c = x : y : z
a/x = b/y = c/z = k dır.
a , b , c sayıları sırasıyla x , y , z sayılarıyla ters orantılı ise;
a . x = b . y = c . z = k dır.
Bu şekilde bakarsan her şey rayına oturur. Matematiksel ifade ve terimleri felsefi mantık ile bir tutarsan hiçbir zaman doğru sonuca ulaşamazsın. Önemli olan oran ve orantıyı doğru orantıda hesaplayarak çözüme ulaştırmak. İyi forumlar
Burada anlatmak istediğim şey terimler değil, oran ve orantının aslında felsefik olarak bakılmaması gerektiğiBirisinin terimlerini bile anlayamıyorum nasıl yaparım
Bende türkçe eksikliğide var haralde dediklerini anlamakta zorlanıyorum asdgafzaddf yinede teşekkürlerBurada anlatmak istediğim şey terimler değil, oran ve orantının aslında felsefik olarak bakılmaması gerektiğiMatematiksel açıdan bakarsan konu farklı yorumlanır, Felsefi açıdan bakarsan farklı. Önemli olan çözümün ne olduğu değil sorunun ne kadar mantıklı olduğu İyi forumlar diliyorum, umarım bir gün matematiği seversiniz.
haha hadi forumdan 500 kişi bina yapmaya çalışalım nasıl fikirispatlamak mümkün değil ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?