Ters orantının da bir yere kadar olduğunu söyleyebilirim ama ispatlayamam.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
If life’s a journey i am a traveler
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Mesala sen örnek vermişsin sadece imkansız demişsin bana kalsa o iş için 500 kişi gereksiz derim ben buna takılırım hem bu bir örnek ( doğru olmak zorunda değil ) tabiki gerçek hayatta işler değişiyor çok etmen var yani değişken her işçinin yaptığı iş potansiyeli aynı değildir.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
can dostum filmini izledikten sonra bunu yapabilirsin dostum :D

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
ispatlayacak biri olduguna inanıyorum ama ıspatlayamam :D

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
C certeza não é assim que funciona, os processos sao demorados.

Üye
5 HİZMET YILI
Matematiksel olarak, {\ displaystyle x} x ve {\ displaystyle y} y şeklinde iki miktar ters orantılıysa, {\ displaystyle x} x büyüdüğünde, {\ displaystyle y} y orantılı olarak azalır; ve {\ displaystyle x} x azaldığında, {\ displaystyle y} y, x'e uygulanan aynı faktöre göre büyür. Bu ilişki şu şekilde temsil edilir:

{\ displaystyle Y \ alpha {\ frac {1} {X}}} {\ displaystyle Y \ alpha {\ frac {1} {X}}}

"doğrudan doğru orantılı" anlamına gelen {\ displaystyle \ alpha} \ alpha orantılılık işareti, eşit bir işaret ve uygun bir C sabiti ile değiştirilebilir, böylece ters orantı için genel ifade şu şekilde olur:

{\ displaystyle Y = {\ frac {C} {X}}} {\ displaystyle Y = {\ frac {C} {X}}}

Uzman Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
ispatlamak mümkün değil ki

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
evet eğlenceli bir soru ama tabiki de mümkün değil kağıt üzerinde mümkün olabilir :D

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Matematikte ters orantı bu şekilde işlemiyor maalesef;

x , y ile doğru ve c ile ters orantılı olsun. Orantı sabiti, k olmak üzere; (x/y) . z = k 'dır.
a , b , c sayıları sırasıyla x , y , z sayılarıyla doğru orantılı ise;
a : b : c = x : y : z
a/x = b/y = c/z = k dır.
a , b , c sayıları sırasıyla x , y , z sayılarıyla ters orantılı ise;
a . x = b . y = c . z = k dır.
Bu şekilde bakarsan her şey rayına oturur. Matematiksel ifade ve terimleri felsefi mantık ile bir tutarsan hiçbir zaman doğru sonuca ulaşamazsın. Önemli olan oran ve orantıyı doğru orantıda hesaplayarak çözüme ulaştırmak. İyi forumlar:)
Birisinin terimlerini bile anlayamıyorum nasıl yaparım :confused::doge:

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Birisinin terimlerini bile anlayamıyorum nasıl yaparım :confused::doge:
Burada anlatmak istediğim şey terimler değil, oran ve orantının aslında felsefik olarak bakılmaması gerektiği :) Matematiksel açıdan bakarsan konu farklı yorumlanır, Felsefi açıdan bakarsan farklı. Önemli olan çözümün ne olduğu değil sorunun ne kadar mantıklı olduğu :) İyi forumlar diliyorum, umarım bir gün matematiği seversiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Burada anlatmak istediğim şey terimler değil, oran ve orantının aslında felsefik olarak bakılmaması gerektiği :) Matematiksel açıdan bakarsan konu farklı yorumlanır, Felsefi açıdan bakarsan farklı. Önemli olan çözümün ne olduğu değil sorunun ne kadar mantıklı olduğu :) İyi forumlar diliyorum, umarım bir gün matematiği seversiniz.
Bende türkçe eksikliğide var haralde dediklerini anlamakta zorlanıyorum asdgafzaddf yinede teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Kanka ters orantı konusunu yanlış anlamışsın sen :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...