Tersine mühendislik nasıl öğrenilir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
2 HİZMET YILI
Birkaç senedir C# dilini biliyorum ve severek kullanıyorum fakat eskiden çok istediğim bir şey olan hile yazmayı öğrenmek istiyorum. Eskiden bunu hile yazmak olarak değil, tersine mühendislik kullanılarak yapılan belirli yardımcı toollar olarak düşünüyorum. Az çok tersine mühendislik temellerini biliyorum fakat çok az, yok denebilecek kadar az. Offset nedir, pointer nedir, Memory editleme nedir? Bu konular ve benzeri şeylerini biliyorum, CE kullanmayı bilmiyorum ve nereden tersine mühendisliğe başlayacağımı da bilmiyorum.

Kullanılan toollar, hook atma gibi karmaşık konular varmış. Sadece bildiğim şey interceptlemek, o da teoride biliyorum. Bir yerden görmüştüm, tersine mühendislik ve gamehacking öğreten bedava kaynaklar var ise elinizde paylaşmanız benim bu gelişimime çok fayda sağlayacaktır. Ekstra olarak bu sene C++ öğrenmeyi düşünüyorum fakat C# da native aot var fakat o kadar da iyi olmadığını duydum. WPF ve winformsda kullanılamıyormuş galiba. Fazla araştırmadım. Birkaç arkadaşımdan, C++ öğrenmekte kararlıyım bu yüzden C# obfuscatorlerine verecek param yok her neyse. Siz nereden tersine mühendisliği öğrendiyseniz benimle de paylaşırsanız sevinirim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
son sıralar benimde öğrenmek istediğim bir konu fakat çok zaman istiyor o kadar zamanım yok

Üye
2 HİZMET YILI
Guidedhacking var yt kanalı cheat engineyi çok iyi öğretiyor. IDA için kaynak sınırlı tutorialdan çok assembly bilmek lazım sanırım.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
udemy 'den uygun fiyata dersler alabilirsin pyhton dersi almıştım şuan ileri düzeyde bilgim var eğitimler baya faydalı

Üye
2 HİZMET YILI
youtubda ve telegramda ücretli eğitim alabiliyorsun kanka ücretsiz youtubda var tabi ücretli eğitim daha detaylı ve daha anlaşılır

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
önce o alanın içinden geçmen lazım. tersine mühendislik yapabilmek için o alanla ilgili çok sağlam tasarımlar yapmış olman ya da o tasarımları anlayabiliyor olman lazım.

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
youtubeden bi arastirmani tavsiye ederim kardes ordan nasil yada neler yapman gerektigini anlatan bir cok video mevcut

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
yt yi güzel bir araştır beğendiğin kanaldan ücretli ders al

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Tersine mühendislik öğrenmek için öncelikle mühendislik bölümü okumalısınız sonrasında ise iyi bir üniversitede teorikle pratiği birleştiren mühendislik bölümlerine yerleşmelisiniz bu tarz üniversitelerde tersine mühendislik mantığı daha yatkın oluyor

Üye
2 HİZMET YILI
Tough topic to get into but will definitely be useful in other aspects of your life be in finding for jobs or just as a hobby

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
bu konuyu bende çok öğrenmek istedim ama çok çok zor :C

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Konuya aşırı hakim değilim bikaç şey öğrendiğim yerleri atayım

Kaynak :
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
/

Kaynak :
/

Kaynak :
/

Çalışmak İçin :

rica etsem discordunu özelden yollayabilirmisin?

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Bi kaç eğitim videosu izledikten sonra daha falza video izle e direk yapmaya geç dene denerken araştırarak öğrenmen daha hızlı öğrenmeni sağlar

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Bu konuların sağolsunlar forumlarda bolca konusu açılmış ve anlatılmış ellerine sağlık paylaşımda bulunan kişilerin ama bunun detaylıca videosu bir kişi liste dışı olarak anlatırak güncel şekilde paylaşımda bulsa ders niteliğinde daha anlatıcı ve öğretici olur. Kavramaya çalışan birine c++ öğrenmesi zaman onu yaptıkdan sonra tersine mühendislik'de ayrı bir zamana. Tabi direk tersine mühendislik kesinlikle olmaz kopya zaten bir anlamı olmaz. Benim demek istediğimi anlamışsınızdır diyeceksiniz hazır balık öyle düşünmeyin tabikide .s Programcı olupta tersine mühendisiliği bilmeyende cok fazla kişi var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...