Tersine mühendislik (Reverse Engineering)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlarl uzun zamandır araştırıyorum tükçe kaynak yok denecek kadar az ve kalitesiz lol oyunanda bulunan paid script programlarına tersine mühendislik yapmak istiyorum bir çok kişi tersine mühendislik yapıp cracklediği programları satıyor onlar yapabiliyorsa bende yapabilirim diyerek konuya girişmek istiyorum ingilizce ve programlama dillerini bilmediğim için büyük sıkıntı çekiyorum bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum.

Yardımcı olabilicek konuya hakim arkadaşlar pm atabilirse çok mutlu olurum.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Ilk önce o paid scriptin source kodunu bulacaksin kardesim ondan sonra o source kodunu visual studioda acacaksin ve ordan kendin kodlari ayarliyabiliyorsun hileyi nasil istedigin sekile göre ondan sonra o hileyi acabilmek icinde bir injector ayarlaman lazim random injector siye bir injector var baya iyi onun source kodunu alirsin sonra onun icinde zaten ne yapacagin yaziyor baya basit yani

Üye
5 HİZMET YILI
Malesef bahsettiğin şey aslında ileri seviyede bir bilgi birikimi gerektiyor. Tersine mühendislik yapan birçok kişi özellikle C ve C++ gibi dillere hakim kişiler. Daha sonrasında IDA gibi programlar kullanarak daha önceden zaten bildikleri kod kalıplarını bu cracklemek istedikleri programlarda arıyorlar ve açıkları kullanarak crackleme yapıyorlar. Yani dediğim gibi öyle 1-2 günde olacak bir iş değil bu. Ayrıca Türkçe kaynak bulamazsın zaten bu konuda, en azından çok ayrıntılı olmaz. Ayrıca bu cracklemek istediğin program muhtemelen anti-cracking denilen teknikler de kullanıyordur. Yani buradan tek bir cevapla sana yol göstermek imkansız olacaktır.

Banlı Üye
5 HİZMET YILI
Dostum debugdan çok iyi anlaman gerekli sana bu konuları öğretebilirim ama para alırım :p

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...