zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Elektrikli araç üreticisi Tesla, Nevada'daki Gigafactory tesisinde, Çinli pil üreticisi CATL'nin kullanılmayan ekipmanlarıyla küçük bir lityum demir fosfat (LFP) pil hücresi fabrikası kuracağını duyurdu.
Bu stratejik hamle, Tesla'nın sabit depolama pazarındaki etkisini artırma ve elektrikli araç üretim maliyetlerini düşürme hedefleriyle uyumlu olarak değerlendiriliyor.
Yeni tesis, özellikle Tesla'nın Megapack batarya sistemi için LFP pil hücreleri üretecek ve bu alandaki varlığını güçlendirecek.
LFP pil hücrelerinin nikel bazlı lityum-iyon pillere göre daha ekonomik, güvenilir ve uzun ömürlü olması, Tesla'nın tercih sebebini oluşturuyor.
CATL'nin makinelerini kullanmanın avantajları arasında hızlı üretime geçiş imkanı, tesis kurulum maliyetlerinin düşmesi ve CATL'nin üretim teknolojisi bilgi birikiminden faydalanma bulunuyor.
Bu adım, ABD'de LFP pil hücreleri üreterek yerli üretimi teşvik ederek elektrikli araç üretim maliyetlerini azaltma potansiyeli sunuyor.
Tesla'nın bu yatırımı, elektrikli araç ve enerji depolama sektörlerindeki rekabetçiliğini artırarak kitlesel benimsemeyi hızlandırabilir.