Tesla'nın Arka Görüş Kamerası Arızası: 200.000 Araç Geri Çağırılıyor!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
:yazı:

Tesla, 2023 yılında üretilen 199.575 Model S, X ve Y elektrikli otomobilini, arka görüş kamerası sistemindeki yazılım hatası nedeniyle geri çağırma kararı aldı.
Bu hata, arka görüş görüntüsünün doğru bir şekilde görüntülenmesini engelleyebiliyor, bu da aracın geri gitme veya manevra yapma sırasında arkasında ne olduğunu görmekte zorlanma riskini artırabilir.

Tesla, şu ana kadar bu yazılım hatası nedeniyle herhangi bir kaza veya yaralanma olayının olmadığını belirtirken, sorunu çözmek için kablosuz bir yazılım güncellemesi geliştirdi ve kullanıma sundu. Bu güncelleme sayesinde, etkilenen araç sahipleri servis merkezlerine gitmeden sorunlarını çözebilecekler.

Etkilenen Tesla sahipleri, 22 Mart tarihinde geri çağırma bildirimlerini alacaklar ve ardından Tesla'nın özel yazılımı aracılığıyla ücretsiz kablosuz güncellemeyi yükleyerek arka kamera görüntüleme sistemini düzeltebilecekler.

Bu geri çağırma, Tesla'nın yazılım geliştirme ve kalite kontrol süreçlerinde iyileştirmeler yapma ihtiyacını ortaya koyuyor.
Şirket, benzer sorunları daha erken tespit etmek ve müşterilere daha güvenli bir sürüş deneyimi sunmak adına daha etkili prosedürler geliştirmelidir.

Tesla'nın bu hatayı hızlı bir şekilde çözmesi olumlu bir adım olsa da, şirketin müşterilere sorunun nasıl ortaya çıktığı konusunda daha fazla şeffaflık sağlaması önemlidir.
Bu durum, Tesla'nın müşteri memnuniyetini sürdürmesi ve güvenilirliğini artırması açısından kritiktir.

:resim:

teslanin-karistigi-olumlu-kaza-kafalari-karistirdi-otopilot-suphesiyle-abdde-ozel-sorusturma-a...jpg

2024-tesla-model-s-107-6572200e43fa1.jpg

O Oku Atma işte o Ok Zehirli
Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bence ilerleyen süreçte akıllı arabalar ve elektirikli büyük sorunlar çıkaracakmış gibi geliyor çünkü telefonlardaki gibi piller kullandıkça kalitesi düşer kapisitesi azalır patlama riski v.b olur

Uzman Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Bence ilerleyen süreçte akıllı arabalar ve elektirikli büyük sorunlar çıkaracakmış gibi geliyor çünkü telefonlardaki gibi piller kullandıkça kalitesi düşer kapisitesi azalır patlama riski v.b olur
aga cidden aşırı doğru konuşmuşun takdir ettim

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
olacak abı o kadar adam benzinden kurtardı mılletı

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Elektrikli arabalar birer birer sorun çıkarmaya başladı. Umarım ilerleyen zamanlarda her hangi bir sıkıntı olmaz. Elektrikli araba hep ürtükücü geliyor bana.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Tesla, diğer şirketler olmadan bu alanda seçkin bir şirkettir

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Her ne kadar güzel de olsa elektrikli olduğu için pek ısınamıyorum

Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
model s ıcın heralde onun resımlerı var

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Bugün bunlar yaşanabilir ama 2035 de tüm avrupa elektirikli araç kullanacak mecburen ozaman acaba neler yaşanacak düşünmek lazım ama gün geçtikçe teknoloji bir adım daha ilerliyor elektirikli araçlar bence 10 yıl sonra bugünden daha farklı olacak gibi yani adamlar otobanda giderken şarj olma olayını bile yapmaya başladılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...