zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Tesla, New York'taki üretim tesisinde yapay zeka (AI) alanında önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.
Şirket, bu alandaki hesaplama gücünü artırmak amacıyla 500 milyon dolardan fazla yatırım yapacak ve Dojo adlı süper bilgisayarını kuracak.
Elon Musk, bu yatırımın, yapay zeka endüstrisinde rekabetçi kalmak için gereken büyük çaplı yatırımların sadece bir örneği olduğunu vurgulayarak, süper bilgisayarın daha küçük bir Nvidia sistemini finanse edeceğini belirtti.
Tesla'nın New York Gigafactory'sinde üretilecek olan Dojo süper bilgisayarı, gerçek dünya sürüş senaryolarında yapay zeka eğitimi için geniş sensör verilerini işlemek üzere tasarlanmıştır.
Bu süper bilgisayarın, Tesla'nın Tam Otonom Sürüş sistemlerinin geliştirilmesinde kilit bir rol oynaması beklenmektedir.
Dojo, sadece otonom sürüş alanında değil, aynı zamanda görüntü işleme ve doğal dil işleme gibi birçok alanda Tesla'nın inovasyonunu destekleyebilecek güçte bir bilgisayar kümelerinden biri olacak.
Tesla'nın bu yatırımı, yapay zeka alanındaki liderliğini sürdürme ve otonom sürüş teknolojileri ile birlikte görüntü işleme ve doğal dil işleme gibi farklı alanlarda da çığır açan teknolojilere odaklanma taahhüdünü gösteriyor. Bu adım, Tesla'nın yazılım geliştirme ve kalite kontrol süreçlerini güçlendirmesi ve müşterilere daha iyi bir deneyim sunabilmesi için atılmış önemli bir adımdır.