The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
- Katılım
- 15 Tem 2021
- Mesajlar
- 1,724
- Çözümler
- 86
- Tepki puanı
- 665
- Ödüller
- 10
- Yaş
- 25
- Sosyal
4 HİZMET YILI
AB endüstri başkanı Thierry Breton, Çin'e ait sosyal ağ TikTok'un AB kurallarına uyum sağlamak için hala yapması gereken çok şey olduğunu söyledi.
Breton, TikTok CEO'su Shou Zi Chew ile yakın zamanda görüştüğünü ve şu anda daha fazla içerik moderasyonu, aşırılıklardan kaçınma, özellikle çocuklarımızın verilerinin güvenli kullanımının garanti altına alınması konularında iyileştirme yapılması gerektiğini ifade etti.
Güvenlik endişeleri nedeniyle İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve birkaç Avrupa Birliği üyesi ülke dahil birçok Batı ülkesi TikTok'un kullanımını zaten kısıtlamış durumda.
AB, geçtiğimiz ay TikTok dahil olmak üzere 19 büyük çevrimiçi platformu, Ağustos ayından itibaren geçerli olacak olan Yeni Dijital Hizmetler Yasası'na (DSA) tabi tuttu.
Bu kurallar, şirketlerin risk yönetimi yapmasını, dış ve bağımsız denetim yapmasını, verileri yetkililerle ve araştırmacılarla paylaşmasını ve bir davranış kuralları benimsemesini gerektiriyor.
Birkaç ay önce Breton, TikTok'un, platformu AB'nin Dijital Hizmetler Yasası'yla uyumlu hale getirmesini istemişti.