Threads: Instagram, Twitter'a Rakip Bir Uygulama Başlatıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI
:yazı:

Threads: Instagram, Twitter'a rakip bir uygulama başlatıyor.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, şirketin yeni başlattığı Threads uygulamasının Twitter'ı geçmeyi amaçladığını söyledi. Uzmanlar, Threads'in platformdaki son değişikliklerden memnun olmayan Twitter kullanıcılarını çekebileceğini belirtiyor. Threads, Avrupa Birliği'nde şu anda piyasaya sürülmüyor, kullanıcılara 500 karaktere kadar gönderi yapma imkanı sağlıyor ve Twitter'a benzer birçok özelliğe sahip. Zuckerberg, bir gönderide, platformun "dostça olmanın... başarısının anahtarı olacağını" söyledi. Ancak Twitter CEO'su Elon Musk, "Twitter'da yabancılar tarafından saldırıya uğramak, acıyı gizlemekle geçici mutluluktan çok daha tercih edilebilir" şeklinde yanıt verdi. Threads'te "Twitter'dan daha büyük olacak mı?" sorusuna Zuckerberg, "Biraz zaman alacak, ama 1 milyardan fazla insanın olduğu bir kamusal konuşmalar uygulaması olması gerektiğini düşünüyorum. Twitter bunu yapma fırsatına sahipti ama başaramadı. Umarım biz başarırız." diye yanıt verdi. Rakipler, uygulamanın kullanabileceği veri miktarını eleştirdi. Apple App Store'a göre, bu veriler kullanıcı kimlikleriyle ilişkilendirilen sağlık, finansal ve tarama verilerini içerebilir.

Adsız tasarım.png

Threads, Birleşik Krallık dahil olmak üzere 100'den fazla ülkede indirilmeye sunuldu, ancak düzenleyici endişeler nedeniyle henüz AB'de kullanıma sunulmadı. Zuckerberg, uygulamanın ilk dört saatte beş milyondan fazla kayıt aldığını söyledi. Meta, Facebook ve Instagram'ın sahibi olduğu Threads'i "bir başlangıç versiyonu" olarak adlandırdı ve Mastodon gibi diğer sosyal medya uygulamalarındaki insanlarla etkileşim kurma gibi ek özelliklerin planlandığını söyledi. Meta'nın ifadesine göre, Threads'in vizyonu, Instagram'ın en iyi yaptığı şeyi almak ve bunu metne genişletmektir. Threads bağımsız bir uygulama olsa da, kullanıcılar Instagram hesabıyla giriş yapar. Instagram kullanıcı adları devralınırken, Threads için profil özelleştirmesi yapma seçeneği bulunmaktadır. Kullanıcılar ayrıca Instagram'da takip ettikleri hesapları Threads'te takip etme seçeneğine sahip olacaklar. Uygulama, kullanıcıların Instagram'da gizli olmasına rağmen Threads'te kamuya açık olmalarını sağlar.​

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
başlarda bence çok kişi umursamaz ama ilgilerini çekebilir

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Farklı platformların ve uygulamaların olduğu bir ortamda kullanıcıları çekmek ve öne çıkmak zor olacak bence ama threads'in net bir vizyonu ve güçlü bir ekibi var gibi görünüyor

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
twitteri kullanan çok insan var direkt yeni bir uygulamanın tutunması zor ve twitterin kullanımı kolay yapan meta şirketi olacağı için kullanılır ama twitter kadar popüler olacağını düşünmüyorum

Banlı Üye
2 HİZMET YILI
twitter yeterince iyi karşısına rakip bir uygulama çıkarabileceklerini bile sanmıyorum

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
ilk basta fazla kişi bilmez de sonradan patlama sansı var gibi

인생은 짧고 고통스럽다
Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
uyguluma açıldığın da sağlam nickler alınırsa iyi para kazandırır aynısını instagram da yapıyorduk

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
her uygulama yapıldığında yeni ünlüler geliyor umarım bu uygulama yetişkin ve aklı başında insanlar yükler kullanır

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Ne Üzerine yaptıkları belli mi ?

Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Kendim indirip denedim gerçekten güzel bir uygulama olmuş tutacak gibi gözüküyor.

Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Knk Vallah Twitter Rakibi Cikarmi Bilmiyorum Ama Threads En Azindan Benim Kulanimda Guzeldi Gelci Cikada Bilir Ya zaten Twitter Bati Artik

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
ben twitterle geldim onla giderim arkadas mukemmel sayfaları takip ediyorum aynı rahatlıkta başka platformda yapılamayacaksa hiçbir önemi yok yeni platform yapmalarının

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Uygulama çıktı da hangi birini kullanacağımızı şaşırdık açıkçası indirip kullanasım gelmiyor

Üye
2 HİZMET YILI
storylerde falan baya paylaşıldığı için şu anlık girmedim. bide twittera rakip olmak kolay iş değil

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Ara yüzü sade ve daha kolay kullanılabilirliği var ama maalesef ki zamanla tutsa bile oda twittera dönüşür farkı kalmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...